<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Európában megtört az emelkedő trend a legtöbb helyen utolsó idei tőzsdenapon, de a BUX szépen tudott tovább emelkedni. Az USA-ban is tart az optimizmus, új történelmi rekordok születhetnek. A briteknél szigorítanak a koronavírus-lezárásokon, de legalább sínen van a Brexit.

Az oltásokkal kapcsolatos optimizmusnak és a várható kormányzati segítségnek tulajdonítják, hogy ma, az év utolsó globális tőzsdenapján is emelkedik az amerikai részvénypiac. (Holnap csak pár tőzsde lesz nyitva.) A vezető indexek 0,3-0,5 százalékos pluszban vannak, inkább a hagyományos, például ipari ágazatok teljesítenek jól. Európában viszont kis esés következett, Frankfurt 0,3, Párizs 0,2, London indexe 0,7 százalékkal süllyedt.

Itthon a BUX index utolsó idei napján szépen felfelé araszolt, 0,9 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az OTP és a Telekom 1,2, a Richter 1,0, a Mol 0,1 százalékkal drágult. Tegnapi száguldása után az Opus 3,7 százalékkal esett vissza. A forint kissé tovább gyengült, ma volt 365,28 is az euró, most 364,95.

(Pixabay.com)(Pixabay.com)

A britek tovább szigorítanak

A brit alsóház jóváhagyta a Brexit-megállapodást, ami mindenképpen jó hír, de további hasonló jogi feltételeknek kell még teljesülnie az életbe lépéshez. Annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában már háromféle oltást is engedélyeztek, Boris Johnson miniszterelnök a koronavírus-korlátozások szigorítását rendelte el a szigetország nagy részében.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A kórházak ugyanis túlterheltek, az új vírus-variáns gyorsabban terjed. Szerinte az ország még nagyon kemény hónapok előtt áll. Nagy-Britanniában több mint 50 ezer új fertőzöttet jelentettek kedden, és több embert ápolnak kórházban koronavírussal, mint eddig bármikor.

Még hónapokig kell szenvednünk

Nem lesz könnyű a koronavírust oltásokkal visszaszorítani a német N-Tv.de tudósítása szerint. A járvány visszaszorulása attól is függ, hogy végül hány ember oltja be magát. A WHO már aggódik a megfelelő hozzáállás hiánya miatt.

Hónapokba telik, mire az oltóanyag kifejtheti teljes hatását hangzott el egy sajtótájékoztatón, ahol a német egészségügyi miniszter és a Robert Koch Intézet elnöke is részt vett. Az oltások csak akkor befolyásolják a járvány lefolyását Az átlagpolgárokat csak húsvét után oltják be. (Húsvét idén április első napjaiban lesz – a szerk.) Sok minden nem világos, például az, hogy a beoltottak, miközben egészségesek maradnak, a koronavírust tovább tudják-e adni. Azt javasolták az oltottaknak, hogy továbbra is tartsák be a koronavírus-óvintézkedéseket. Mindig legyenek óvatosak, még akkor is, ha védettek.

Ha elmegy, akkor is visszajöhet

Jens Spahn egészségügyi miniszter egyébként január elejére várja a Moderna-oltást Németországba. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 222 koronavírus-vakcinán dolgoznak világszerte.

Elhúzódó válsággal számolt nemrég a Bloomberg is.

“Az oltások nem jelentik azt, hogy vége a Covidnak” – írják. A szakértők történelmi példákat hoznak fel, ahol az oltásokkal is évtizedekbe telt egyes fertőző betegségek teljes vagy majdnem teljes felszámolása. Az át nem oltott területekről jellemzően újra és újra behurcolnak egyes betegségeket oda, ahonnét már teljesen eltűnt.

Kivonul a Goldman Sachs

A Budapesti Értéktőzsde megszüntette a Goldman Sachs International és a brit Interactive Brokers kereskedési jogát, valamint a tőzsdetagságukat is, január 1-i hatállyal. A két brókercég ugyanis levélben kérelmezte ezt.

A tőzsdén jelenleg 25 tagot, brókercéget és bankot tartanak nyilván (az MNB-vel és az említett két céggel együtt). A részvényszekcióban 19, a hitelpapír-szekcióban 14, a származékos határidős kereskedésben 13 szereplő volt eddig.

Csökkenő amerikai olajkészletek

Az EIA jelentése szerint az amerikai olajkészletek 6,065 millió hordóval csökkentek a múlt héten. Az elemzők csak 2,583 millió hordós csökkenést vártak. A olaj egy százalék körüli pluszban járt a hírre, majd visszaesett nullára. Az energiapiaci elemzők óva intenek attól, hogy túl nagy fontosságot tulajdonítsunk ezeknek az adatoknak, mert az év utolsó adatait számviteli és adózási kérdések torzíthatják.

 

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 16500 16420 16650 -0,33% 0 0 2 245 793 245 Ft 2021-08-04 17:05:23
MOL 2490 2432 2490 +2,81% 0 0 2 243 099 222 Ft 2021-08-04 17:05:07
MTELEKOM 423 422 425 -0,35% 0 0 171 605 403 Ft 2021-08-04 17:05:27
RICHTER 8705 8475 8720 +1,46% 0 0 3 829 030 035 Ft 2021-08-04 17:07:49
OPUS 237 236 238 +0,21% 0 0 6 880 235 Ft 2021-08-04 16:53:34
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Ma is pörgött a pesti börze
MTI | 2021. augusztus 4. 17:33
Ismét csúcson zárt a BUX, amihez a nemzetközi hangulat is rátett egy lapáttal. 
Részvény / Deviza / Áru A delta variáns még a Tindernek is betehet, viszont jó hírt kaphatnak az Adriára készülők
Csabai Károly | 2021. augusztus 4. 11:16
A népszerű társkereső portált működtető cég ugyan idei második negyedévét a piaci várakozásoknál jobban zárta, a vezetőség szerint azonban a delta variáns gyors terjedése és az annak kapcsán várható lezárások számukra is jelentős bizonytalanságot hordoznak. Augusztusban azonban még lehet mód a külföldi nyaralásra, az arra készülőknek jó hír, hogy a forint egyre izmosabb, s aki autóval vág neki az útnak, az akár még a péntekinél is olcsóbban tankolhat. 
Részvény / Deviza / Áru Nagyot ment ma a Richter, óriási hullámvasutazásban volt a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 3. 18:42
A Richter a jól sikerült negyedéves gyorsjelentés után húzta felfelé a BUX-ot kedden - a forint nap közben újabb szintet lépett, hogy aztán újabb ellenállás letörésével próbálkozzon meg.
Részvény / Deviza / Áru Egyetlen újságcikk a mélybe lökött egy dollármilliárdos iparágat - áttörés előtt áll a forint?
Gáspár András | 2021. augusztus 3. 12:04
Kínában tovább ütik a techcégeket, most az online játékokat nevezte drognak az állami média egy olyan cikkel, amit pár óra után el is tüntettek - ezzel ismét mélyrepülésbe taszították az árfolyamokat. Budapesten a befektetők értékelik a Richter kiváló gyorsjelentését is, és a Molnak is megelőlegezik a bizalmat. A forint fontos szintet törhet át, a delta variáns miatti aggodalom miatt esik az olajár. Délelőtt piaci körkép.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP felhúzta a BUX indexet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 17:46
2 százalékkal ugrott meg a bankpapír, amely az indexet is felfele mozdította.
Részvény / Deviza / Áru Jól kezdte a forint a hetet
Király Béla | 2021. augusztus 2. 12:49
A pénteki gyengébb amerikai zárás ellenére az ázsiai tőzsdék emelkedéssel kezdtek. A magyar piacon a tőzsdén nem volt komoly változás, ellenben a forint ismét erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektessünk rézbe, és miért jó ilyenkor bányarészvényesnek lenni?
Eidenpenz József | 2021. augusztus 1. 05:17
Mit tehet az, aki valamilyen egzotikusabb nyersanyagba akar fektetni, ami nálunk esetleg nem is kapható? Vásárolhat például olyan vállalatok részvényeiből, amelyek ennek fontos termelői. A réznél a nagyobb cégek általában több lábon állnak, más anyagokat is felszínre hoznak, de van olyan is, amely túlnyomórészt a rézből él.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX a nemzetközi piacokhoz képest
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 30. 19:16
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,89 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 48 610,95 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a magyar index – az emelkedés tovább folytatódhat?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 18:51
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 758,53 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 48 286,06 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Megijedtek a kínai pártemberek a részvényár-eséstől, jó jelentés után esik a Facebook
Eidenpenz József | 2021. július 29. 11:24
Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos