Olajpiac
Részvény / Deviza / Áru A Mol az állam fejőstehene, visszaerősödik a forint? 
Eidenpenz József | 2023. április 27. 12:30
Az európai indexek csak enyhén, a BUX egész szépen tud emelkedni, a forint újra a 370-es határhoz közelít. A Mol közgyűléséhez több elemzőnek is van egy-két szava, az egyik szerint a céget folyamatosan kizsigereli az állam, a másik a finomítói marzsok esése miatt aggódik. Javult a Meta helyzete.
Makro / Külgazdaság Az év, amikor az olajpiac csatatérré változott 
Tiszóczi Roland | 2023. január 2. 19:24
Mi volt 2022-ben, és mi várható idén az olajpiacon a háború, a szankciók, az OPEC+ döntéseinek, Kína újranyitásának és a globális gazdaság lassulásának eredőjeként.
Részvény / Deviza / Áru Nem jön többé orosz gáz? Akkor mi erősíti ma a forintot? 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 6. 12:31
Az európai tőzsdéken javult a hangulat, ahogy a gázár is visszaesett a tegnapi csúcsról. Mintha a piac kezdene beletörődni, hogy nem megy több orosz gáz Nyugat-Európába. Az OTP stagnál, a forint kissé emelkedik, az olaj megint esik.
Részvény / Deviza / Áru Az oroszok dörzsölik a tenyerüket, forintot kellene venni? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 18. 12:39
A forint ma stabil, az egyik elemző szerint itt az ideje elkezdeni vásárolni, mert a kamatkülönbözet óriási. Az OTP süllyed, de a Mol drágul, miközben az olaj is felfelé indult el. A gázpiaci problémák csak rosszabbodhatnak télen, de egy-két év múlva minden megint szép lehet. Életjeleket mutat a kriptovaluta-piac egykori sztárja.
Részvény / Deviza / Áru Földgáz helyett már olajjal fűtenek, 394 is volt az euró 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 4. 12:52
A tőzsdék hangulata nem rossz, a BUX pedig felülteljesítő, főleg az OTP húzza. A forint tegnap estéhez képest ugyan kissé gyengült, de volt reggel 394 is az euró. A német vállalatok földgáz helyett olajfűtésre állnak át, ami a költségeket is csökkenheti, de gázolajhiányt is okozhat.
Részvény / Deviza / Áru Már 407-408 az euró, megindult az arany is 
Eidenpenz József | 2022. július 28. 11:46
A Fed tegnapi kamatdöntő ülése után csak az amerikai indexek ugrottak meg, ma Európában már szerény esések látszanak. Kivéve a lengyeleknél és nálunk, ahol az OTP és a Mol erősödik. A forint viszont megint gyengül az e heti két kamatemelés ellenére. Megindult az árupiac, különösen az ezüst és a palládium.
Részvény / Deviza / Áru Az oroszok próbálják olcsón elsózni az olajukat, ami jó lehet a Molnak 
Eidenpenz József | 2022. március 31. 12:16
Enyhe pluszból kis mínuszba mentek át az európai tőzsdék, a reményt a folytatódó orosz-ukrán béketárgyalások, az esegető olaj adják. Az orosz olaj egyre olcsóbb a világpiacon, ez a Molnak is kedvező lehet. Az OTP kissé javít, a forint valamelyest gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Ez már patthelyzet? Mindenáron le akarnak mondani az orosz olajról 
Eidenpenz József | 2022. március 21. 12:36
Az olaj ára ma is emelkedik, amiben nagy szerepe lehet annak, hogy az EU komolyan fontolgatja az orosz olaj bojkottját, kerül, amibe kerül. Az OTP és a Mol emelkedik, a forint stabil a holnapi kamatdöntés előtt. Zuhant a nikkel, de tovább emelkedik az alumínium, miközben újra orosz államcsődtől tartanak.
Részvény / Deviza / Áru Elon Musk lassan kitáraz, az omikron árnyékában oldalaznak a részvények és az olaj 
Eidenpenz József | 2021. december 22. 11:49
Az európai tőzsdék nem mernek semerre sem menni, sok a kockázat. Budapesten a pluszok dominálnak, a forint azonban süllyed. Fontos adat érkezik az olajpiacról, de az emelkedés lehetősége itt is korlátozott. Fogy Elon Musk Tesla-csomagja, kiegyezett a Nikola.
Részvény / Deviza / Áru A metaverzum-kriptodevizák a fekete péntek ellenére is majdnem dupláztak 
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 18:45
A kriptodeviza-piacon már régen nem a bitcoin a legfőbb látványosság, most például annak stagnálása mellett egyes divatos érmék ára 80-90 százalékkal ment fel. A sláger a metaverzum és az ahhoz kapcsolódó technológiák. Az árupiacon csúnya esést hozott a fekete péntek, de ismétlődhet a 2020-as forgatókönyv, amikor egy nagy szakadást másfél éves masszív emelkedés követett.
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az idei német gazdasági csoda, makacsul kúszik felfelé az olaj 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 16. 12:07
Emelkednek az európai tőzsdék, pedig jelentősen csökkentették a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzést. Az erre az évre várt fellendülés 2022-re tolódhat. A makacsul felfelé kúszó olajárak és az alkatrészhiány miatt dráguló járművek miatt csökkennek az autóeladások.
Részvény / Deviza / Áru Remekelt a Facebook és az Apple, olajkereslet-robbanás várható? 
Eidenpenz József | 2021. április 29. 12:08
Óriási gyorsjelentés-dömping érkezett, a Facebook és az Apple jelentős pozitív meglepetést okozott, a tőzsdéken jó a hangulat. Az olajszektornak is jó napja van, a BUX-ot is elsősorban a Mol húzza. A forint is erősödik. Két nagy pénzügyi csoport is az árak további emelkedésére számít az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Remek évük volt az árupiacoknak, új szuperciklus indul? 
Eidenpenz József | 2021. január 2. 06:25
Bár az olajnak és az olajtermelőknek nagyon rossz éve volt tavaly, más árupiaci termékek két számjegyű mértékben drágultak még az év eleji békeidőkhöz képest is. A legkeresettebb termékek emelkedése pedig bőven meghaladta a főbb tőzsdeindexekét is. Ezt részben a várható gazdasági fellendüléssel, részben az inflációs félelmekkel magyarázzák. Van ugyanakkor egy olyan, hosszú távú trend is, ami miatt a drágulás tartós lehet és egy új korszak kezdetét jelezheti.
Részvény / Deviza / Áru Még hónapokig kell szenvednünk, de drágulnak az amerikai részvények 
Eidenpenz József | 2020. december 30. 18:34
Európában megtört az emelkedő trend a legtöbb helyen utolsó idei tőzsdenapon, de a BUX szépen tudott tovább emelkedni. Az USA-ban is tart az optimizmus, új történelmi rekordok születhetnek. A briteknél szigorítanak a koronavírus-lezárásokon, de legalább sínen van a Brexit.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a tőzsdék, kitört a vegaburger-háború 
Eidenpenz József | 2020. november 9. 18:59
Egyes tőzsdeindexek új történelmi csúcson vannak, még nagyobbat ugrottak, amikor bejelentették, hogy az egyik legesélyesebb oltóanyag hatásfoka igen magas. Ritkán látott, 4-6 százalékos ugrást produkáltak az európai indexek, a BUX napon belül hatalmasat javított. Kissé erősödött a forint, nagyot lökött az olaj árán az oltás. Vegás burgerben nyomul a McDonald's.
Részvény / Deviza / Áru Az a jó a tőzsdének, ha a politikusok sakkban tartják egymást? 
Eidenpenz József | 2020. november 6. 18:54
Ez a hét nagyszerű volt a részvénypiacok számára, de az utolsó nap kissé megpihentek az indexek többsége szerény mínuszban volt. Itthon a BUX-nak sikerült pluszban zárnia, de ez szerény eredmény ahhoz képest, hogy milyen jól sikerült a három nagy cégünk gyorsjelentése. Az újabb lezárásoktól fél az olajpiac, jól szerepeltek viszont a zöld részvények, elektromos autógyártók.
Részvény / Deviza / Áru Három forinttal olcsóbb az euró, pártfigyelmeztetés az Ant Groupnak? 
Eidenpenz József | 2020. november 3. 11:57
Az amerikai elnökválasztás előtti órákban, immár második napja szép emelkedést mutatnak a nemzetközi tőzsdeindexek és az amerikai határidős mutatók. A BUX valamivel átlag felett emelkedik, főleg az OTP húzza. A forint nagyot emelkedett, három forinttal olcsóbb az euró. Tőzsdei bevezetése előtt pár nappal berángatták az Ant Group teljes felső vezetését a kínai hatóságok.
Részvény / Deviza / Áru Száguldanak az elektromosautó-részvények 
Eidenpenz József | 2020. november 2. 19:09
A múlt heti csúnya esés után szépen emelkednek az indexek Nyugat-Európában és Amerikában, de szenvednek a technológiai cégek, az ipar viszi a prímet. A BUX a jobbak közé tartozott, de szinte csak az OTP öt százalékos ugrásának köszönheti ezt. A forint meglepően stabil volt. A nap nagy nyertesei az elektromos autókat gyártó, főleg kínai vállalatok voltak.
Részvény / Deviza / Áru Már a hurrikán sem tudja megtartani az olaj árát 
Eidenpenz József | 2020. október 7. 19:05
Miután a nagy költségvetési gazdaságsegítő csomag egy időre lekerült a napirendről Amerikában, kisebb, célzott támogatásokra terelődött a szó, és ez jókedvre derítette a tőzsdei befektetőket. Másfél százalék körüli pluszban vannak az amerikai indexek, Európára viszont inkább a stagnálás volt jellemző. A BUX kissé esett, főleg a Mol húzta le. Erősödött viszont a forint. Az olaj ára még a felerősödő hurrikánveszély ellenére is esett.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Jön az árupiaci bika? Ma nézik az Apple óráját 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 15. 19:05
Az Egyesült Államokban nagyon jó a tőzsdék hangulata, az indexeket főleg a technológiai szektor húzza. Európában is szinte csak pluszokat látunk, kivétel Varsó és még inkább Budapest. Valamiért a hazai piacon komoly eladói nyomás volt, három vezető részvényünk is nagyot esett. Valamelyest a forint is tovább gyengült. Ma mutatja be új termékeit az Apple.
Részvény / Deviza / Áru Musk feltwittelte a Teslát, növekedés és magas munkanélküliség jön egyszerre? 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 15. 11:53
A részvénytőzsdék szépen emelkednek ma, több makrogazdasági hír érkezett és az oltásokkal kapcsolatos optimizmus is stabilnak látszik. Jöttek kedvező vállalati hírek is, például a svéd H&M ismét nyereségessé vált. A munkanélküliségi adatok viszont általában nem jók. Itthon esik a BUX és gyengül a forint, de Lengyelországban is hasonló a helyzet.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten 
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a forint - ez már a mai MNB-kamatdöntő ülésnek szól? 
Csabai Károly | 2020. június 23. 11:02
Vagyis annak, hogy a Nagy Márton helyére tegnap kinevezett új alelnök, Virág Barnabás vezényletével monetáris lazításra kerül sor? Erről biztosabbat a Monetáris Tanács ülését követően, 15 órakor kezdődő online sajtótájékoztatón tudhatunk meg, amelyet maga Matolcsy György jegybankelnök tart. Most ez foglalkoztatja elsősorban a hazai befektetőket, márcsak azért is, mert a külföldi piacok egyelőre csendes mederben csordogálnak, méghozzá felfelé.   
Részvény / Deviza / Áru Megint zuhan, mint a kő – mennyi most az olaj valódi ára? 
Eidenpenz József | 2020. április 20. 11:47
A részvénypiacok tétováznak, kivárnak, nem véletlenül. A héten ugyanis még nagy hírekre lehet felkészülni, csütörtökön megint összeülnek az EU vezetői. Jönnek a gyorsjelentések is. Az olaj zuhan, de a különböző fajtái nagyon eltérő mértékben. A BUX, a forint enyhe mínuszban.
Részvény / Deviza / Áru Ne adj el a gödörben, jegybankok drágíthatják az aranyat 
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 17:38
A befektetési alapok hozamában is jelentős csökkenést okozott a koronavírus-válság, de káros lehet pánikolni. Nagyon olcsó az olaj, a megvásárlása azonban hosszú távon veszteséget okozhat. A nemesfémek profitálhatnak abból, hogy a világ jegybankjai gyakorlatilag korlátlan pénznyomtatásra álltak át.
Részvény / Deviza / Áru Komoly összecsapásra készül Amerika: nagy háború jön az oroszokkal? 
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 12:58
Legalábbis az olajpiacon, jövőre az Egyesült Államok lehet a kitermelés királya.
Részvény / Deviza / Áru Lepofozták a magyar tőzsdét – mi vár ránk jövő héten? 
Privátbankár.hu | 2018. február 25. 08:37
Magyar és nemzetközi hírek is rángatták a Budapesti Értéktőzsde árfolyamait az elmúlt héten. A BUX a csökkenő forgalom mellett mérséklődött, a hét közepén a Mol és a Magyar Telekom is közreadta a jelentését. Vegyes hírek érkeztek a világ tájairól: bevezették a venezuelai kriptót, Amerikában a Fed adta közre a piacmozgató jelentését. Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb eseményeit.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetés a kutakon – hol lehet a benzin alja? 
Privátbankár.hu | 2018. február 21. 07:18
Megint olcsóbbak lettek az üzemanyagok, és a szakértők szerint még nem értük el az alját.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éve nem láttunk ilyet: óriási számokat hozott a Mol 
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:03
Az évtized legmagasabb profitját érte el tavaly a vállalatcsoport: a csoport nettó eredménye elérte a 307 milliárd forintot. Átrendeződés történt a downstream és az upstream üzletágakban is, utóbbi vált a társaság fő készpénzforrásává. A tervek szerint jövőre tovább növelik az eredményt, és több osztalékot is fizet majd a társaság.
Részvény / Deviza / Áru Mennyiért fogunk tankolni jövőre? Gyülekeznek a viharfelhők 
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 18:30
Néhány leállás az olaj– és a földgázpiacot is alaposan megkavarta az elmúlt napokban Európában és az USA-ban is. Sokan azt remélik, hogy az olaj nem drágul meg túlságosan, mert az amerikai olajtermelők bizonyos árszintnél akcióba lendülnek. Ám lehet, hogy csalódást fognak okozni, már ők sem a régiek, korlátaik vannak.
Részvény / Deviza / Áru Azt hitted, olcsó az olaj? Várd ki a végét 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 14:54
Jövőre még nagyobb áresést várnak az elemzők.
Makro / Külgazdaság Összeomlott az arab tőzsde, korrupcióba keveredett a királyi család 
Privátbankár.hu | 2017. november 5. 12:22
Hatalmas botrányba keveredett az olajmonarchia uralkodó háza, a szaúdi királyi család. A családtagok közül 11 embert tartóztattak le, köztük al-Valíd herceget is, a világ egyik leggazdagabb emberét. Az arab tőzsde lefordult, jókora esésekre kell majd számítani a holnapi kereskedésben – nem csak a Közel-Keleten.
Részvény / Deviza / Áru 7 jele annak, hogy az olaj nemsokára meg fog drágulni 
Eidenpenz József | 2017. október 25. 18:08
Sokáig sehogy sem sikerült az olaj árát feljebb tolni az 52-58 dolláros szintnél, de most ez megváltozni látszik. A korábbi érvek közül, amelyek az olaj sávos mozgása mellett, a drágulás ellen szóltak, több már nem érvényes, vagy kifejezetten az emelkedés mellett szól. Egy háború vagy államcsőd végképp felboríthatja az egyensúlyt.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött a forint, tiltott dolgot kérne az USA-tól az OPEC 
Eidenpenz József | 2017. október 10. 18:46
Annak ellenére, hogy az infláció elmaradt a várttól, a forint jó nagyot erősödött ma. Az egész napos csendes esés után a végén pluszba ugrott a BUX index is. Európában nem volt túl jó a részvénypiaci hangulat az erősödő euró miatt. Az USA-ban a nap elején újabb rekordokra volt kilátás, de aztán ott is elromlott kissé a hangulat. Száguld az olaj és drágulnak a nyersanyagok a gyengébb dollár nyomán.
Makro / Külgazdaság Asztalhoz ült Putyin és a szaúdi király – de miről beszéltek? 
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 17:40
Hát persze, hogy az olajról!
Makro / Külgazdaság Óriási összeborulás jön az olajpiacon: ajánlatot tettek Putyinnak az arabok 
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 11:26
Szaúd-Arábia elmélyítené az orosz kapcsolatokat az energetika terén.
Makro / Külgazdaság Putyin megdöntené a dollár egyeduralmát – Kína és Venezuela is segédkezik 
Káncz Csaba | 2017. szeptember 29. 08:10
A nagyhatalmi feszültségek újjáéledésével párhuzamosan újabb lendületet vett a dollár-hegemónia megrendítésének kísérlete. Jövőre már a rubel lesz minden orosz kikötőben a fő elszámolási valuta, Peking pedig heteken belül megindítja az olaj határidős kereskedelmét, amelyet jüanban áraznak be. Venezuela két hete már jüanban adja meg olajárait.
Részvény / Deviza / Áru Vannak, akik csak nevetnek a markukba a benzin drágulása miatt 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 1. 18:20
A Harvey hurrikán alaposan összezilálta az amerikai energiapiacot, például sok finomító leállásra kényszerült. Ez a tőzsdei árakban is megmutatkozott, egyrészt nagyra nőtt az egyes olajfajták ára közötti különbség, másrészt megdrágult a benzin. Hogyan lehet ezt kihasználni?
Részvény / Deviza / Áru Készletsöprésre készül az olajkartell – marad a termelés befagyasztás 
Privátbankár.hu | 2017. május 23. 08:18
További 9 hónappal hosszabbítaná meg az olajtermelés visszafogását az OPEC.
Részvény / Deviza / Áru Óriási átalakulás várható az olajpiacon – kiszállt egy cégből a Mol 
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 14:03
Az INA részesedése azonban bővül a horvát olajpiacon.
Makro / Külgazdaság Káosz az olajpiacon: mi lesz most a magyar benzinkutakon? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 14. 08:39
Az olajár alakulását csak tippelgetik a szakértők és a piacok, a nemzetközi üzemanyagárak csak kicsit változtak - a forinton most nem múlik semmi. A gázolaj esetében jöhet némi árcsökkenés, így újra összeérhetnek a két üzemanyagfajta ára a magyar benzinkutakon.
Makro / Külgazdaság Ettől egyelőre nem lesz olcsóbb az üzemanyag 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 12:01
Jelentős olajkészletekre utaló jeleket találtak a Földközi tengerben az asdódi partoknál. Szakértők most a készletek nagyságát vizsgálják.
Makro / Külgazdaság Szíria nálunk is elintézheti az üzemanyagárakat 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 27. 13:50
Emelkedik az olajár a szíriai válság miatt. Az ország nem számít jelentős termelőnek, de a helyzet átragadhat a régióra.
Deviza / Áru Az olajpiacon és a kínai adaton csúsznak a tőzsdék  
Borbély Péter | 2012. szeptember 20. 08:17
Hétfő óta majdnem 10 százalékkal esett a kőolaj világpiaci ára. Úgy tűnik, túl sok a tartalék a csökkenő kereslethez képest.
Deviza / Áru Itt a hurrikánszezon - ezt kell tudni a viharokról  
Borbély Péter | 2012. szeptember 4. 06:15
Elkezdődött a hurrikánszezon a Karib térségben. Egyelőre két nagy viharból egy volt hurrikán, az ráadásul éppen a 2005-ös Katrina útvonalán haladt. A térségben koncentrálódik az amerikai olajfinomítók nagy része, valamint ide fut be az olaj és gázszállítmányok jelentős hányada. A késő őszig tartó viharszezon így befolyásolhatja az olaj világpiaci árát.
Deviza / Áru Beszögelt ablakok, bizonytalan olajpiac - lecsapott az Isaac 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 12:00
A korábbi várakozásoknál kisebb erővel, de veszélyesen érte el az amerikai partokat az Isaac trópusi vihar, ami a szélerősséget mérő skála szerint már hurrikán. Az olajpiac ugyanakkor nem pánikol, ezt a vihart valószínűleg nagyobb károk nélkül megússza a térség.
Részvény / Deviza / Áru Holnap hajnalban jön a Mol bejelentése - ezt várják az elemzők  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 11:06
Augusztus 14-én, kedden piacnyitás előtt teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Mol. Üzemi szinten az elemzői konszenzustól ugyan jelentősen elmaradó teljesítményre számít a KBC Securities, elsősorban a készletértékelés miatt, de a tisztított számokat tekintve optimistább. Az elemzők szerint továbbra is érdemes hosszútávra venni a Mol-papírokat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG