<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Olajpiac
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az idei német gazdasági csoda, makacsul kúszik felfelé az olaj
Eidenpenz József | 2021. szeptember 16. 12:07
Emelkednek az európai tőzsdék, pedig jelentősen csökkentették a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzést. Az erre az évre várt fellendülés 2022-re tolódhat. A makacsul felfelé kúszó olajárak és az alkatrészhiány miatt dráguló járművek miatt csökkennek az autóeladások.
Részvény / Deviza / Áru Remekelt a Facebook és az Apple, olajkereslet-robbanás várható?
Eidenpenz József | 2021. április 29. 12:08
Óriási gyorsjelentés-dömping érkezett, a Facebook és az Apple jelentős pozitív meglepetést okozott, a tőzsdéken jó a hangulat. Az olajszektornak is jó napja van, a BUX-ot is elsősorban a Mol húzza. A forint is erősödik. Két nagy pénzügyi csoport is az árak további emelkedésére számít az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Remek évük volt az árupiacoknak, új szuperciklus indul?
Eidenpenz József | 2021. január 2. 06:25
Bár az olajnak és az olajtermelőknek nagyon rossz éve volt tavaly, más árupiaci termékek két számjegyű mértékben drágultak még az év eleji békeidőkhöz képest is. A legkeresettebb termékek emelkedése pedig bőven meghaladta a főbb tőzsdeindexekét is. Ezt részben a várható gazdasági fellendüléssel, részben az inflációs félelmekkel magyarázzák. Van ugyanakkor egy olyan, hosszú távú trend is, ami miatt a drágulás tartós lehet és egy új korszak kezdetét jelezheti.
Részvény / Deviza / Áru Még hónapokig kell szenvednünk, de drágulnak az amerikai részvények
Eidenpenz József | 2020. december 30. 18:34
Európában megtört az emelkedő trend a legtöbb helyen utolsó idei tőzsdenapon, de a BUX szépen tudott tovább emelkedni. Az USA-ban is tart az optimizmus, új történelmi rekordok születhetnek. A briteknél szigorítanak a koronavírus-lezárásokon, de legalább sínen van a Brexit.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a tőzsdék, kitört a vegaburger-háború
Eidenpenz József | 2020. november 9. 18:59
Egyes tőzsdeindexek új történelmi csúcson vannak, még nagyobbat ugrottak, amikor bejelentették, hogy az egyik legesélyesebb oltóanyag hatásfoka igen magas. Ritkán látott, 4-6 százalékos ugrást produkáltak az európai indexek, a BUX napon belül hatalmasat javított. Kissé erősödött a forint, nagyot lökött az olaj árán az oltás. Vegás burgerben nyomul a McDonald's.
Részvény / Deviza / Áru Az a jó a tőzsdének, ha a politikusok sakkban tartják egymást?
Eidenpenz József | 2020. november 6. 18:54
Ez a hét nagyszerű volt a részvénypiacok számára, de az utolsó nap kissé megpihentek az indexek többsége szerény mínuszban volt. Itthon a BUX-nak sikerült pluszban zárnia, de ez szerény eredmény ahhoz képest, hogy milyen jól sikerült a három nagy cégünk gyorsjelentése. Az újabb lezárásoktól fél az olajpiac, jól szerepeltek viszont a zöld részvények, elektromos autógyártók.
Részvény / Deviza / Áru Három forinttal olcsóbb az euró, pártfigyelmeztetés az Ant Groupnak?
Eidenpenz József | 2020. november 3. 11:57
Az amerikai elnökválasztás előtti órákban, immár második napja szép emelkedést mutatnak a nemzetközi tőzsdeindexek és az amerikai határidős mutatók. A BUX valamivel átlag felett emelkedik, főleg az OTP húzza. A forint nagyot emelkedett, három forinttal olcsóbb az euró. Tőzsdei bevezetése előtt pár nappal berángatták az Ant Group teljes felső vezetését a kínai hatóságok.
Részvény / Deviza / Áru Száguldanak az elektromosautó-részvények
Eidenpenz József | 2020. november 2. 19:09
A múlt heti csúnya esés után szépen emelkednek az indexek Nyugat-Európában és Amerikában, de szenvednek a technológiai cégek, az ipar viszi a prímet. A BUX a jobbak közé tartozott, de szinte csak az OTP öt százalékos ugrásának köszönheti ezt. A forint meglepően stabil volt. A nap nagy nyertesei az elektromos autókat gyártó, főleg kínai vállalatok voltak.
Részvény / Deviza / Áru Már a hurrikán sem tudja megtartani az olaj árát
Eidenpenz József | 2020. október 7. 19:05
Miután a nagy költségvetési gazdaságsegítő csomag egy időre lekerült a napirendről Amerikában, kisebb, célzott támogatásokra terelődött a szó, és ez jókedvre derítette a tőzsdei befektetőket. Másfél százalék körüli pluszban vannak az amerikai indexek, Európára viszont inkább a stagnálás volt jellemző. A BUX kissé esett, főleg a Mol húzta le. Erősödött viszont a forint. Az olaj ára még a felerősödő hurrikánveszély ellenére is esett.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Jön az árupiaci bika? Ma nézik az Apple óráját
Eidenpenz József | 2020. szeptember 15. 19:05
Az Egyesült Államokban nagyon jó a tőzsdék hangulata, az indexeket főleg a technológiai szektor húzza. Európában is szinte csak pluszokat látunk, kivétel Varsó és még inkább Budapest. Valamiért a hazai piacon komoly eladói nyomás volt, három vezető részvényünk is nagyot esett. Valamelyest a forint is tovább gyengült. Ma mutatja be új termékeit az Apple.
Részvény / Deviza / Áru Musk feltwittelte a Teslát, növekedés és magas munkanélküliség jön egyszerre?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 15. 11:53
A részvénytőzsdék szépen emelkednek ma, több makrogazdasági hír érkezett és az oltásokkal kapcsolatos optimizmus is stabilnak látszik. Jöttek kedvező vállalati hírek is, például a svéd H&M ismét nyereségessé vált. A munkanélküliségi adatok viszont általában nem jók. Itthon esik a BUX és gyengül a forint, de Lengyelországban is hasonló a helyzet.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a forint - ez már a mai MNB-kamatdöntő ülésnek szól?
Csabai Károly | 2020. június 23. 11:02
Vagyis annak, hogy a Nagy Márton helyére tegnap kinevezett új alelnök, Virág Barnabás vezényletével monetáris lazításra kerül sor? Erről biztosabbat a Monetáris Tanács ülését követően, 15 órakor kezdődő online sajtótájékoztatón tudhatunk meg, amelyet maga Matolcsy György jegybankelnök tart. Most ez foglalkoztatja elsősorban a hazai befektetőket, márcsak azért is, mert a külföldi piacok egyelőre csendes mederben csordogálnak, méghozzá felfelé.   
Részvény / Deviza / Áru Megint zuhan, mint a kő – mennyi most az olaj valódi ára?
Eidenpenz József | 2020. április 20. 11:47
A részvénypiacok tétováznak, kivárnak, nem véletlenül. A héten ugyanis még nagy hírekre lehet felkészülni, csütörtökön megint összeülnek az EU vezetői. Jönnek a gyorsjelentések is. Az olaj zuhan, de a különböző fajtái nagyon eltérő mértékben. A BUX, a forint enyhe mínuszban.
Részvény / Deviza / Áru Ne adj el a gödörben, jegybankok drágíthatják az aranyat
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 17:38
A befektetési alapok hozamában is jelentős csökkenést okozott a koronavírus-válság, de káros lehet pánikolni. Nagyon olcsó az olaj, a megvásárlása azonban hosszú távon veszteséget okozhat. A nemesfémek profitálhatnak abból, hogy a világ jegybankjai gyakorlatilag korlátlan pénznyomtatásra álltak át.
Részvény / Deviza / Áru Komoly összecsapásra készül Amerika: nagy háború jön az oroszokkal?
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 12:58
Legalábbis az olajpiacon, jövőre az Egyesült Államok lehet a kitermelés királya.
Részvény / Deviza / Áru Lepofozták a magyar tőzsdét – mi vár ránk jövő héten?
Privátbankár.hu | 2018. február 25. 08:37
Magyar és nemzetközi hírek is rángatták a Budapesti Értéktőzsde árfolyamait az elmúlt héten. A BUX a csökkenő forgalom mellett mérséklődött, a hét közepén a Mol és a Magyar Telekom is közreadta a jelentését. Vegyes hírek érkeztek a világ tájairól: bevezették a venezuelai kriptót, Amerikában a Fed adta közre a piacmozgató jelentését. Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb eseményeit.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetés a kutakon – hol lehet a benzin alja?
Privátbankár.hu | 2018. február 21. 07:18
Megint olcsóbbak lettek az üzemanyagok, és a szakértők szerint még nem értük el az alját.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éve nem láttunk ilyet: óriási számokat hozott a Mol
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:03
Az évtized legmagasabb profitját érte el tavaly a vállalatcsoport: a csoport nettó eredménye elérte a 307 milliárd forintot. Átrendeződés történt a downstream és az upstream üzletágakban is, utóbbi vált a társaság fő készpénzforrásává. A tervek szerint jövőre tovább növelik az eredményt, és több osztalékot is fizet majd a társaság.
Részvény / Deviza / Áru Mennyiért fogunk tankolni jövőre? Gyülekeznek a viharfelhők
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 18:30
Néhány leállás az olaj– és a földgázpiacot is alaposan megkavarta az elmúlt napokban Európában és az USA-ban is. Sokan azt remélik, hogy az olaj nem drágul meg túlságosan, mert az amerikai olajtermelők bizonyos árszintnél akcióba lendülnek. Ám lehet, hogy csalódást fognak okozni, már ők sem a régiek, korlátaik vannak.
Részvény / Deviza / Áru Azt hitted, olcsó az olaj? Várd ki a végét
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 14:54
Jövőre még nagyobb áresést várnak az elemzők.
Makro / Külgazdaság Összeomlott az arab tőzsde, korrupcióba keveredett a királyi család
Privátbankár.hu | 2017. november 5. 12:22
Hatalmas botrányba keveredett az olajmonarchia uralkodó háza, a szaúdi királyi család. A családtagok közül 11 embert tartóztattak le, köztük al-Valíd herceget is, a világ egyik leggazdagabb emberét. Az arab tőzsde lefordult, jókora esésekre kell majd számítani a holnapi kereskedésben – nem csak a Közel-Keleten.
Részvény / Deviza / Áru 7 jele annak, hogy az olaj nemsokára meg fog drágulni
Eidenpenz József | 2017. október 25. 18:08
Sokáig sehogy sem sikerült az olaj árát feljebb tolni az 52-58 dolláros szintnél, de most ez megváltozni látszik. A korábbi érvek közül, amelyek az olaj sávos mozgása mellett, a drágulás ellen szóltak, több már nem érvényes, vagy kifejezetten az emelkedés mellett szól. Egy háború vagy államcsőd végképp felboríthatja az egyensúlyt.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött a forint, tiltott dolgot kérne az USA-tól az OPEC
Eidenpenz József | 2017. október 10. 18:46
Annak ellenére, hogy az infláció elmaradt a várttól, a forint jó nagyot erősödött ma. Az egész napos csendes esés után a végén pluszba ugrott a BUX index is. Európában nem volt túl jó a részvénypiaci hangulat az erősödő euró miatt. Az USA-ban a nap elején újabb rekordokra volt kilátás, de aztán ott is elromlott kissé a hangulat. Száguld az olaj és drágulnak a nyersanyagok a gyengébb dollár nyomán.
Makro / Külgazdaság Asztalhoz ült Putyin és a szaúdi király – de miről beszéltek?
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 17:40
Hát persze, hogy az olajról!
Makro / Külgazdaság Óriási összeborulás jön az olajpiacon: ajánlatot tettek Putyinnak az arabok
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 11:26
Szaúd-Arábia elmélyítené az orosz kapcsolatokat az energetika terén.
Makro / Külgazdaság Putyin megdöntené a dollár egyeduralmát – Kína és Venezuela is segédkezik
Káncz Csaba | 2017. szeptember 29. 08:10
A nagyhatalmi feszültségek újjáéledésével párhuzamosan újabb lendületet vett a dollár-hegemónia megrendítésének kísérlete. Jövőre már a rubel lesz minden orosz kikötőben a fő elszámolási valuta, Peking pedig heteken belül megindítja az olaj határidős kereskedelmét, amelyet jüanban áraznak be. Venezuela két hete már jüanban adja meg olajárait.
Részvény / Deviza / Áru Vannak, akik csak nevetnek a markukba a benzin drágulása miatt
Eidenpenz József | 2017. szeptember 1. 18:20
A Harvey hurrikán alaposan összezilálta az amerikai energiapiacot, például sok finomító leállásra kényszerült. Ez a tőzsdei árakban is megmutatkozott, egyrészt nagyra nőtt az egyes olajfajták ára közötti különbség, másrészt megdrágult a benzin. Hogyan lehet ezt kihasználni?
Részvény / Deviza / Áru Készletsöprésre készül az olajkartell – marad a termelés befagyasztás
Privátbankár.hu | 2017. május 23. 08:18
További 9 hónappal hosszabbítaná meg az olajtermelés visszafogását az OPEC.
Részvény / Deviza / Áru Óriási átalakulás várható az olajpiacon – kiszállt egy cégből a Mol
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 14:03
Az INA részesedése azonban bővül a horvát olajpiacon.
Makro / Külgazdaság Káosz az olajpiacon: mi lesz most a magyar benzinkutakon?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 14. 08:39
Az olajár alakulását csak tippelgetik a szakértők és a piacok, a nemzetközi üzemanyagárak csak kicsit változtak - a forinton most nem múlik semmi. A gázolaj esetében jöhet némi árcsökkenés, így újra összeérhetnek a két üzemanyagfajta ára a magyar benzinkutakon.
Makro / Külgazdaság Ettől egyelőre nem lesz olcsóbb az üzemanyag
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 12:01
Jelentős olajkészletekre utaló jeleket találtak a Földközi tengerben az asdódi partoknál. Szakértők most a készletek nagyságát vizsgálják.
Makro / Külgazdaság Szíria nálunk is elintézheti az üzemanyagárakat
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 27. 13:50
Emelkedik az olajár a szíriai válság miatt. Az ország nem számít jelentős termelőnek, de a helyzet átragadhat a régióra.
Deviza / Áru Az olajpiacon és a kínai adaton csúsznak a tőzsdék
Borbély Péter | 2012. szeptember 20. 08:17
Hétfő óta majdnem 10 százalékkal esett a kőolaj világpiaci ára. Úgy tűnik, túl sok a tartalék a csökkenő kereslethez képest.
Deviza / Áru Itt a hurrikánszezon - ezt kell tudni a viharokról
Borbély Péter | 2012. szeptember 4. 06:15
Elkezdődött a hurrikánszezon a Karib térségben. Egyelőre két nagy viharból egy volt hurrikán, az ráadásul éppen a 2005-ös Katrina útvonalán haladt. A térségben koncentrálódik az amerikai olajfinomítók nagy része, valamint ide fut be az olaj és gázszállítmányok jelentős hányada. A késő őszig tartó viharszezon így befolyásolhatja az olaj világpiaci árát.
Deviza / Áru Beszögelt ablakok, bizonytalan olajpiac - lecsapott az Isaac
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 12:00
A korábbi várakozásoknál kisebb erővel, de veszélyesen érte el az amerikai partokat az Isaac trópusi vihar, ami a szélerősséget mérő skála szerint már hurrikán. Az olajpiac ugyanakkor nem pánikol, ezt a vihart valószínűleg nagyobb károk nélkül megússza a térség.
Részvény / Deviza / Áru Holnap hajnalban jön a Mol bejelentése - ezt várják az elemzők
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 11:06
Augusztus 14-én, kedden piacnyitás előtt teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Mol. Üzemi szinten az elemzői konszenzustól ugyan jelentősen elmaradó teljesítményre számít a KBC Securities, elsősorban a készletértékelés miatt, de a tisztított számokat tekintve optimistább. Az elemzők szerint továbbra is érdemes hosszútávra venni a Mol-papírokat.
Deviza / Áru Az elmúlt hét sem kedvezett az aranynak
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 09:43
Az arany jegyzése jelentéktelen kilengések és csökkenő forgalom mellett húzódott vissza alacsonyabb árfolyamtartományba az elmúlt hét folyamán. Az árfolyamok csökkenése mögött a dollár erősödése állt. A zöldhasút nem csak az EKB kamatdöntése, de más jegybankok pénzpolitikai döntései is erősítették.
Deviza / Áru Itt az összeomlás? Hétfőn figyelje az olajpiacot!
Borbély Péter | 2012. május 5. 15:45
Idei legrosszabb napját zárta az olajpiac, a kőolaj ára pénteken 98 dollárig szakadt. Az esés olyan intenzív volt, hogy felmerül a kérdés: folytatódik-e a nyersanyagpiaci összeomlás? Ráadásul közben a New York-i tőzsde is egy éve nem látott zakót kapott a hét végére. A nemzetközi hangulat romlása a forintot is elkaszálta. Hétfőn hajnalban az ázsiai kereskedésben tisztulhat a kép.
Deviza / Áru 100 dollár alá esett az olaj ára!
Borbély Péter | 2012. május 4. 16:20
Utoljára januárban volt 100 dollár alatt az amerikai WTI könnyűolajfajta ára a szabadpiacon. A mostani esés második napja tart és nagyon intenzív. A mai olajkereskedésnek betett a rossz amerikai makroadat és a dollár erősödése.
Deviza / Áru Erős ellentmondás az olajárban: időzített bomba?
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 11:38
Egy friss elemzés szerint akár időzített bomba is lehet az olajpiac. A világgazdaság lassulása ugyanis nem indokolja a 100 dollár fölötti olajárat, viszont az iráni-közel-keleti konfliktus miatt hosszabb távon erős nyomás alatt maradhat a szektor. A tanulmány szerint a magas olajár megekézheti az európai válságból való kilábalást.
Deviza / Áru Egyre kevesebb olajat fogyaszt a világgazdaság
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 14:14
Csökkentette az idei olajkeresletre vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Energiaügynökség. Az IEA megerősítette, hogy a világ olajkeresletének idei növekedését napi 800 ezer hordóra várja a tavalyi évhez képest. A legújabb becslés szerint idén napi 89,9 millió hordó lesz a globális olajkereslet.
Deviza / Áru Iráni hadihajó lőheti szét az olajpiacot
Borbély Péter | 2012. február 18. 18:20
33 éve nem történt olyan katonai provokáció a Földközi-tengeren, mint a hétvégén. Egy iráni hadihajó átkelt a Szuezi-csatornán. A haditengerészeti erőfitogtatás hetek óta emeli a kőolaj világpiaci árát. Az OPEC ugyan kész emelni a kitermelést, de ezzel az a baj, hogy az egész térség biztonsága kérdéses. A Brent 120 dollár fölé ugrott, idei csúcsára.
Deviza / Áru Itt az újabb gumicsont az olajpiacnak
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 17:07
Folytatódott az olaj árának emelkedése, miután megjelentek a hivatalos amerikai tartalékadatok. A készletek mennyisége mind a három vizsgált fő szegmensben alulmúlta a várakozásokat. Az olaj napok óta csaknem másfél havi csúcson van. Igaz, elsősorban a geopolitikai feszültségek miatt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos