<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az európai tőzsdék nem mernek semerre sem menni, sok a kockázat. Budapesten a pluszok dominálnak, a forint azonban süllyed. Fontos adat érkezik az olajpiacról, de az emelkedés lehetősége itt is korlátozott. Fogy Elon Musk Tesla-csomagja, kiegyezett a Nikola.

Az európai tőzsdék ma alig mozognak, a német és a francia index egy-egy ezrelékkel felfelé, a brit ugyanennyivel lefelé mozdult. Az amerikai határidős indexek szerény mínuszban vannak. A fő téma természetesen az omikron-variáns viselkedése és lehetséges következményei, de jelentős új hír nem érkezett, inkább csak találgatni lehet. A vírus kiindulópontjának tartott Dél-Afrikából ismét viszonylag jó adatok jöttek.

Itthon a BUX index 0,3 százalékos pluszban van, köszönhetően a Mol és az OTP 0,9 százalékos emelkedésének. A Richter 0,3, az Opus és a Telekom 1,3-1,3 százalékkal esik. A forint nem jut az ötről a hatra, 368 körül jár az euró, pedig reggel volt 367 is.

Árfolyamok és grafikonok

Ma ismét kamatot emelhet a cseh jegybank, holnap délelőtt pedig a hazai egyhetes betéti tender kamatán változtathat a Magyar Nemzeti Bank.

A vírus itt ólálkodik

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai vezetője kedden arra figyelmeztetett, hogy

„újabb vihar jön…, ami az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszereket az összeomlás peremére taszítja”.

Boris Johnson brit miniszterelnök viszont kizárta, hogy szigorúbb járványügyi szabályokat vezessenek be karácsony előtt. Az Egyesült Királyság vállalkozásai pedig üdvözölték az új, egymilliárd fontos állami támogatáscsomag által adott segítséget, amellyel ellensúlyozhatják az eladásaik visszaesését.

London (Pixabay)London (Pixabay)

Sok beoltott is megbetegedhet

Hollandia, Ausztria után a németek, a franciák és a portugálok is szigorítanak. Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt mondta, hogy az omikron-változat a fertőzések megugrását eredményezi majd a beoltott amerikaiak körében is, de nagyon valószínűtlen, hogy súlyosan megbetegedjenek.

Ezért oldalazhat az olaj

Az olajárak szerdán csak fél százaléknál kisebb mértékben emelkednek, pedig drágító tényező volt egy jelentés az Egyesült Államok nyersolajkészleteinek újabb meredek eséséről. Az American Petroleum Institute előzetes becslése szerint 3,67 millió hordós csökkenés volt, ami nagyobb, mint a várt 2,63 millió hordó, és sokkal nagyobb, mint a múlt heti 815 ezer hordós adat.

A Brent olaj árfolyama öt évre (Tradingview.com)A Brent olaj árfolyama öt évre (Tradingview.com)

Ha a kormány ma délutáni hivatalos adatai is ezt erősítik meg, ez a negyedik heti visszaesés lesz egymás után. A nagyobb emelkedésnek gátat szabhat az omikron-vírusverzió által képviselt kockázat. Valamint az is, hogy az USA nemrég a magas olajárnál stratégiai készletek felszabadításával avatkozott közbe.

Nagyon alacsony árnál pedig az valószínű, hogy az immár havonta ülésező OPEC reagál majd a kitermelt mennyiség szűkítésére. Így az olajár mozgása előtt jelenleg mindkét oldalon korlátok látszanak, amelyek azonban leomolhatnak, ha többet megtudunk az omikron jelentette fenyegetés pontos mértékéről.

Megint drágult a gáz

Tovább emelkedtek a gázárak Európában tegnap délután, így új csúcsot ért el a holland TTF-n a gáz megawattóránkénti ára – írta a KBC Equitas.

A korábbi októberi csúcsot meghaladó közel 186 eurós értékig kúszott fel tegnap az árfolyam. Az árak azt követően kezdtek el drámaian emelkedni, hogy a hírek szerint leállították a gáztovábbítást a Jamal-Európa gázvezetéken Németország felé.

Musk lassan kiszórja Tesláit

Elon Musk újabb 583 611 Tesla-részvényt adott el 528 millió dollárért, ami azt jelenti, hogy már több mint háromnegyedét eladta a tervezett csomagnak. Lassan teljesíti tehát ígéretét, mely szerint eladja részesedésének tíz százalékát az elektromos autógyártóban – írta a Bloomberg hírlevele.

Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Ben MacMahon)Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Ben MacMahon)

Az eladásokat novemberben kezdte, miután megszavaztatta róluk a rajongóit a Twitteren, de a pénzre mindenképpen szüksége volt. Eközben ugyanis sok évvel ezelőtt kötött részvényopciókat is lehív, amihez sok pénzre volt szüksége.

Kiegyezik a Nikola a tőzsdefelügyelettel

A Nikola elektromosautó-gyártó 125 millió dollárt fizet az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) a befektetők megtévesztése miatt – írta az Equilor Befektetési Zrt.

A SEC jelezte, hogy Trevor Milton, a Nikola alapítója és korábbi vezérigazgatója átfogó PR-kampányba kezdett, hamisan azt a benyomást keltette a befektetőkben, hogy a vállalat bizonyos technológiai és gyártási mérföldköveket ért el. A botrányból polgári peres eljárás lett, Milton lemondott.

Az árfolyam a hétfői 7,3 százalékos esést követően tegnap 1,8 százalékkal ment feljebb.

Görögország vonzó befektetési célpont?

Talán az elképzelhető legrosszabb külső sokk sújtott le Görögországra, a koronavírus-járvány hatalmas csapás a turizmusra. Különösen a repülővel érkező utazóknak van nagyon kitéve a gazdasága – írja a Hold Blog. Ennek ellenére a görög tőzsdeindex a 2019. január végi értékéhez képest most 40 százalékkal magasabban áll, az osztalékokat is figyelembe vevő évi 14 százalékos hozama pedig meghaladja a legnagyobb európai részvényeket követő EuroStoxx 50 index 12,7 százalékos éves emelkedését.

A jó teljesítmény magyarázata az induláskori nyomott árazás, a gazdasági reformok, valamint a vállalatok alkalmazkodóképessége, jó teljesítménye. Bár a járvány lecsengése sajnos még mindig bizonytalan, a görög tőzsde kilátásai továbbra is biztatóak foglalják össze.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17690 17630 18055 -1,61% 0 0 8 614 773 165 Ft 2022-01-20 17:11:36
MOL 2652 2622 2678 -0,30% 0 0 1 557 439 066 Ft 2022-01-20 17:05:29
MTELEKOM 424 420 427 -0,35% 0 0 97 658 899 Ft 2022-01-20 17:06:18
RICHTER 8345 8310 8640 -2,97% 0 0 4 000 277 205 Ft 2022-01-20 17:08:01
OPUS 222 219 223 +0,91% 0 0 12 558 790 Ft 2022-01-20 17:05:17
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Alulteljesített a budapesti börze, jó napja csak a Richternek volt
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 19:02
Korrigáltak a befektetők. A forgalom az átlagnál magasabb volt, ami főleg a gyógyszeripari vállalatnak köszönhető.
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetel a forint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 07:11
357 alatt az euró, 313 alatt a dollár, 342 alatt a svájci frank árfolyama.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló