BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 2. 11:40

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.

Nagyon jó a hangulat a tőzsdéken csütörtökön, a német DAX index 2,1 százalékos pluszban van fél tizenegykor, a francia mutató 1,8 százalékkal ment fel. A lengyel és a magyar index is két százalék feletti emelkedésben van. Az amerikai határidős indexek egy százalék körüli javulást áraznak. Tegnap az amerikai piacok inkább vegyesen zártak.

Pesten a vezető részvények szépen egységesen emelkednek, az OTP 1,6 százalékkal, a Mol 2,3 százalékkal, a Richter 2,2 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 1,5 százalékkal. A 4ig négy százalékos emelkedése mögött a tulajdonosok közötti átrendeződés állhat, amelyről itt írtunk részletesen.

Erősödik a forint

A forint tovább erősödik,80 fillérrel lejjebb van az euró, 351,70 az ára. Ismét egy százalék körüli emelkedésben van az olaj. A napokban száguldó nemesfémek megpihentek egy kicsit, jobbára stagnálnak. Kivéve a platinát, amely lemaradó volt mostanában, de ma 1,1 százalékkal emelkedik ez a főleg ipari célú nemesfém.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Az amerikai kontinensről érkező vírushírek továbbra sem jók, sőt rosszabbodnak. Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában csaknem 53 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez napi rekordnak számít - közölte a Johns Hopkins egyetem szerda este. (Olvassa el részletes cikkünket.)

Remények és kétségek oltásügyben

Bár tegnap még a sajtó arról írt, hogy nőtt a koronavírus-oltással kapcsolatos remény (a Pfizer és a BioNTech bejelentései nyomán), ma rossz hír is érkezett. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség új szabványai a koronavírus-vakcinák kidolgozásáról csökkenthetik a valószínűségét, hogy az oltás az év végéig megjelenik - írta a Bloomberg.com. (Az orvosszakértők szerint a 2021 valószínűbb, bár semmi sem garantált.) Braziliában elérte a 60 ezret a halottak száma.

A McDonald’s az Államokban a koronavírus újabb terjedési hulláma miatt számos szövetségi államban megszakította üzleteinek újranyitását. A cég bejelentette, hogy csak három hét múlva fognak újabb éttermeket megnyitni, kivéve a drive-in típusú (autós), a házhoz szállító és az elvitelre kiszolgáló egységeket.

Nem ünnepelhetnek bárokban az amerikaiak

Egyre több szövetségi állam, város vagy körzet korlátozza a bárok és éttermek újranyitását a fertőzések emelkedése miatt. Szerdán például Kalifornia rendelte el, hogy legalább három héten keresztül ezek az intézmények ne nyissák meg belső tereiket. New York város pedig elhalasztotta az éttermek újranyitását, amit eredetileg július 6-ára terveztek. A napokban Arizona, Colorado, Florida és Texas is hasonló intézkedéseket tett.

(Fotó: BÉT, MNB) (Fotó: BÉT, MNB)

Az USA-ban ma két fontos munkaerő-piaci adat is érkezik, amire a piacok mindig erősen odafigyelnek. Mivel az idén a függetlenség napja szombatra esik, ezért pénteken már ünnepelnek az amerikaiak.

Mi lesz veled, német autóipar?

A német autóipar egy felmérés szerint a következő hónapokban lassú élénkülés előtt áll. Két hónap óta először pozitívra fordultak az üzleti várakozások az ágazatban – közölte a müncheni Ifo intézet saját felmérése alapján. Bár a jelenlegi üzleti klímával kapcsolatban a szakemberek még mindig pesszimisták, az index mélyen a negatív tartományban van. A keresletet jelző index a májusi -80,6 százalékról plusz 52,2 pontra emelkedett. Ez az Ifo szerint a legnagyobb mértékű javulás az előző hónaphoz képest egészen 1991 óta.

Tízezres leépítések: kőkemény évük lesz a Magyarországon is érdekelt német cégeknek írtuk ma a német autóipar és annak magyar vonatkozásai kapcsán. Komoly árbevétel- és eredmény-visszaeséssel számolnak – van olyan cég, amelynek az idei lehet a második veszteséges éve a II. világháború óta.

A Tesla a legnagyobb

Újabb és újabb rekordokat dönt a Wall Streeten a Tesla, miután tegnap az 1100 dollárt is átlépte, a tőzsdén kívüli kereskedésben 1137 dollárra ugrott. Állítólag azért, mert jó negyedéves számokat várnak a társaságtól. A cég összértéke (kapitalizációja) 207 milliárd dollár, amivel meghaladja a japán Toyota értékét is. Ezzel a a nemzetközi sajtó szerint a Tesla lett a világ legnagyobb értékű autógyára.

Hopium-gőzben fetrengenek?

“Hopium” az Erste Befektetési reggeli kommentárjának címe. Szerintük a remény mámorában élnek a tőkepiaci befektetők. (Hope=remény, opium=ópium.)

A piacok már messze beárazták a pozitív jövőképet, de a jegybanki pénzöntés egyelőre nem állítja meg a fejlett piacok szinte határtalannak tűnő emelkedését. Egyelőre nincs védőoltás és a megbetegedések száma dinamikusan növekszik az USA-ban. Tegnap átlépte az 50 ezret az új megbetegedések száma, és szigorító intézkedéseket vezettek be pl. Kaliforniában (éttermek bezárása), ami a lakosság 75 százalékát érintik. Egyelőre a piacok erről tudomást sem szereznek, hanem hopium-gőzben fetrengenek írta a brókercég.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Péntek hajnalban megtudjuk a Mol és az OTP eredményét, megállíthatatlan az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 11:21
Ismét kellemes a hangulat az európai tőzsdéken, az euró is csendesen erősödik a dollárral szemben. Az egyik nagybank úgy véli, hogy tovább zuhanhat a dollár, ha végre megindulnak a pénzek az amerikai részvényekből Európa felé. Az új aranyrekord 2043 dollár, a közelgő gyorsjelentések előtt emelkednek a magyar részvények is.
Részvény / Deviza / Áru 2000 dollár az arany, árupiaci árrobbanás várható?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 18:57
A tegnapi nagyszerű emelkedés után ma megtorpantak a főbb tőzsdeindexek, főleg stagnálnak, miközben pozitív és negatív hatások is érték őket. A kínai-amerikai feszültség növekedése és néhány rossz gyorsjelentés az egyik oldalon, a várható újabb amerikai kormányzati gazdaságélénkítés a másik oldalon helyezkedik el a mérleg serpenyőjében. A BUX index megint alulteljesítő volt, de igazán nagyot a forint esett.
Részvény / Deviza / Áru Másnaposság a hétfői eufória után, javult a Mol helyzete
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 11:18
Míg hétfőn új történelmi csúcsot ütött a Nasdaq technológiai index és másutt is jó volt a tőzsdei hangulat, ma enyhe visszaesés látható Európában. Bár ma is vannak olyan indexek, amelyek emelkedni tudnak, a BUX nem tartozik ezek közé. Még a remek jelentést közlő Richter is visszaesett. A gyorsjelentések mozgatják az árfolyamokat, csalódást okozott a Diageo szeszipari vállalat, nagy veszteséget jelentett a Bayer. De voltak nyertesek is.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit ugrott a gáz ára, nagyot csalódtak a büszke japánok
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 19:07
Szépen indult ez a hónap is a tőzsdék számára, különösen Európában. Kontinensünkön főleg a biztató beszerzési menedzserindexek váltották ki az emelkedést, a tengerentúlon pedig a technológiai papírokkal kapcsolatos optimizmus folytatódik. A magyar eszközök alulteljesítők voltak. Meglepő ugrást produkált az amerikai gáz ára. Japánban viszont csúnya világ köszöntött be.
Részvény / Deviza / Áru Nem áll jól az OTP a külföldiek miatt, új csúcsot ütött az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 10:46
A német tőzsde pluszban tudta kezdeni a hetet, Európa többi részén azonban inkább a mínuszok dominálnak. Kínából ugyanis jó hír érkezett, ez a német exportőröknek is kedvező lehet. Gyorsjelentése után emelkedik a Richter, a Mol sem áll rosszul, az OTP-nek azonban csak stagnálásra futja. Több mint egy forinttal többe kerül az euró.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi siket ért el az amerikai piacon a Richter
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 3. 06:42
A Richter Gedeon Nyrt. remek teljesítményt nyújtott az első félévben, a társaság konszolidált árbevétele 15 százalékkal nőtt. A cég minden régióban növelni tudta az értékesítését, a legjobban az Egyesült Államokban sikerült. A nyeresége is látványosan nőtt.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik nyertese: a cég, amely katalizálja az átlátható és megbízható ügyintézést
MFC Equity | 2020. augusztus 2. 06:07
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat harmadik részében a DocuSign vállalatot elemzik, amely idén nagy növekedésen van túl és még több profitábilis lehetőség előtt áll.
hírlevél