BUX
36 466.36
+1.43%
+514.00
OTP
10 850.00
+4.03%
+420.00
MOL
1 850.00
+0.54%
+10.00
RICHTER
7 065.00
-1.19%
-85.00
MTELEKOM
384.00
+1.05%
+4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 25. 11:46

Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. A tegnapi csúnya zuhanás után ma az európai tőzsdék kis pluszban vannak, az európai határidős részvényindexek azonban inkább újabb esést valószínűsítenek. A világ kis híján új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-esetek számában, a menedékeszközök, mint az arany vagy az államkötvények árfolyama igen magasan áll. A BUX index enyhén süllyed, határozottan gyengülő pályán mozog viszont a forint a keddi meglepetés óta.

Tegnap pocsék hangulatban voltak a tőzsdék, az európai indexek három-négy, az amerikai mutatók két-három százalékos mínuszban zártak. Ezt elsősorban az amerikai vírushelyzet súlyosbodásával magyarázták, bár a gazdasági hírek, prognózisok egy része is rossz volt. A vállalatvezetők hangulatindexei között azonban akadt pozitív is.

A vírushírek odaát ma sem lettek jobbak, de legalább Európában stabil a helyzet. Valószínűleg ennek tudható be, hogy kontinensünkön ma kissé emelkednek a tőzsdék, míg az amerikai határidős indexek további kis mértékű süllyedést jeleznek előre. A német DAX index 0,7, a francia párja 0,3 százalékos pluszban van, a brit kutató alig változik. A varsói és a budapesti indexek szolidan süllyednek, a WIG 20 0,3 százalékkal, a BUX pedig 0,2 százalékkal.

Ma is három forinttal drágább

Ez utóbbi főleg az OTP-nek köszönhető, amely közel egy százalékkal esik. A Mol és a Richter egyaránt 0,4 százalékkal emelkedik kevéssel 11 után. A forint az MNB keddi váratlan kamatcsökkentése óta határozottan gyengülő pályára állt át. Azóta az euró 346 forint környékéről 354 forint környékére emelkedett. Ma is közel három forinttal feljebb van, 254,2  forinton, ami jelentősnek számító, 0,8 százalékos drágulás.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Az USA-ban ma új munkanélküliségi adatot tesznek közzé, amire nagyon oda szoktak figyelni a piacok.

1. Ötmilliárdos Telekom-aukció van ma

A Magyar Telekom-részvényeket ma felfüggesztették tíz órától a tőzsdén, mivel a cég részvény-visszavásárlási aukciót tart, vezetőinek premizálása céljából vásárol. A megvásárolható papírok összértéke 5,2 milliárd forint, a kereskedés pedig délután négykor valószínűleg újraindulhat. Az aukciót már korábban bejelentették, de az ott kialakuló ár és kereslet befolyásolhatja az árfolyamot. A részvény utoljára 391 forinton, 0,8 százalékos mínuszban forgott.

2. Majdnem megdőlt a vírusrekord

Nagyobb visszaesésre számít idén a Nemzetközi Valutaalap az Equilor Befektetési Zrt. szerint. A brókercég úgy véli, a járvány nem csitul, ezért volt rossz tegnap is a tőzsdék hangulata.

A második legtöbb fertőzöttet diagnosztizálták tegnap. Majdnem megdőlt a múlt hét pénteken beállított 182 ezres „rekord”, tegnap több mint 172 ezer új beteget regisztráltak. Brazíliában ismét 40 ezer feletti betegről számoltak be, de az Egyesült Államokban is majdnem elérte. Texas, Florida és Kalifornia államban meredeken emelkedik a napi új esetszám. Indiában sem sikerül elejét venni a terjedésnek, hamarosan elérheti a 20 ezret a naponta újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Nyugat-Európában nem látható emelkedés, így több országban tovább enyhíthetik a korlátozó intézkedéseket. Nem csillapodik viszont a járvány Oroszországban és Ukrajnábanírta a társaság.

3. Trump veszíteni fog?

Az USA vírushelyzete romlik, Donald Trump újraválasztási esélyei pedig zsugorodnak a KBC Equitas reggeli összefoglalója szerint.

A hét napos mozgóátlag is új csúcsra emelkedett, már 30 ezer felett jár, ami az egyre növekvő pozitív tesztaránynak és a nagyobb mértékű tesztelésnek köszönhető. Közben az intenzív osztályok is kezdenek újra megtelni. Houston tegnapelőtt még 11 napot becsült, amennyi idő alatt megtelhetnek a kórházaik, tegnap azonban azt mondták, hogy ez már ma megtörténhet. Közben egyre több kritika éri az amerikai vezetést a vírus kezelésével kapcsolatban. A fogadóirodák és közvélemény-kutatások eredményeiben is egyre nagyobb távolság kezd látszani a favorit Biden és Trump között. Európában jobb a helyzet, itt egyelőre nincsenek jelei a második hullámnak a WHO szerintírta a brókercég.

Olvassa el ezt is: A koronavírus lesz az, ami végképp eltörli Trump újraválasztási esélyeit?

4. Végtelen mennyiségű vakcina

Borúsan látja a helyzetet az Erste Befektetési Zrt. is “Az a bizonyos szürkehályog” című reggeli összefoglalójában.

Az IMF jelentősen, 3 százalékról, 4,9 százalékra módosította a világgazdaság visszaesésére vonatkozó idei évi előrejelzését. Ezen belül az EU és az USA is jelentős, rendre 10,2 és 8 százalékos visszaesést produkálhat. A jelenlegi járványhelyzet az USA-ban lehet, hogy nagyobb számért, azaz nagyobb visszaesésért kiált. Három tagállamban (New, York, New Jersey és Connecticut) újra bevezetik a 14 napos karantén kötelezettséget Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Észak- és Dél-Karolina és Texas-szal szemben. Európában nemrég éppen a horvátok jártak el hasonlóan. Mindez azt mutatja, hogy a járvány marad. Továbbra is várjuk a vakcinát, miközben nincs hosszútávú immunitás. Ez pedig azt jelenti, hogy „végtelen mennyiségű” vakcinára lesz szükség, amiből a világ államai be fognak tárazniírta a tárasság.

5. Nyolc éves csúcson járt az arany

Miután 1796,1 dollárnál késő este új nyolc éves csúcson járt az arany, ma kissé gyengült, de így is 1772 dollár. (Az áprilisi maximum 1788,8 dollár volt.) Az ezüst viszont megint nem volt képes tartósan nyolc dollár felett maradni. Csökkent a menedékeszköznek számító amerikai és német államkötvények hozama is. Az olaj ára enyhén süllyed.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffesien Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Péntek hajnalban megtudjuk a Mol és az OTP eredményét, megállíthatatlan az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 11:21
Ismét kellemes a hangulat az európai tőzsdéken, az euró is csendesen erősödik a dollárral szemben. Az egyik nagybank úgy véli, hogy tovább zuhanhat a dollár, ha végre megindulnak a pénzek az amerikai részvényekből Európa felé. Az új aranyrekord 2043 dollár, a közelgő gyorsjelentések előtt emelkednek a magyar részvények is.
hírlevél