BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2019. február 18. 18:53

Reggel Ázsiában még száguldottak a tőzsdék, de Európában elromlott a hangulat. Az amerikaiak ugyanis az európai autógyártókat fenyegetik. Az OTP húzta ma a BUX indexet, a Mol viszont a 2007-es felvásárlási harc óta nem látott magas szinten áll.

Ismét az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos remények fűtik a tőzsdéket, legalábbis a reggeli ázsiai kereskedésben még ez látszott. Sőt tulajdonképpen a Karácsony előtti mélypontok óta bekövetkezett emelkedést nagyrészt ugyanezzel magyarázzák, az S&P 500 azóta 17 százalékot ment. Ma Japánban 1,8, Sanghajban 2,7 százalékkal száguldott az index.

Ám amint egyre többen rámutatnak, nemcsak Kínával vámháborúzik az USA. Ma az európai autógyártókkal kapcsolatban aggódtak kontinensünkön, mert az USA-ban az EU-s gépkocsobehozatal káros hatásairól tárgyalnak. Eközben a német gyárosok és politikusok panaszaitól hangos a sajtó.

Emiatt a német DAX stagnált, a brit FTSE 100 negyed százalékkal esett, igaz, Párizsban volt 0,3 százalékos emelkedés. A Stoxx 600 Automobiles index 0,35 százalékkal esett, a Porsche, a Volkswagen, a Renault egy százalék feletti mértékben süllyedt. A német autógyártók helyzete nyilván a magyar gazdaság számára sem éppen közönbös.

Amerikában az Elnökök Napja miatt nincs kereskedés, a határidős indexek sem mutatnak érdemi elmozdulást.

Kilőtt az OTP

Itthon a BUX index 1,2 százalékkal ment fel, amiben az OTP 2,5 százalékos emelkedése nagy szerepet játszott, a bankrészvény 11 690-ig ugrott. A Mol 0,7, a Richter 0,1 százalékkal ment fel (3310, illetve 5460 forint).

További árfolyamok itt láthatók

Az Autowallis mintegy 11 százalékkal esett, a Konzum viszont 8,6 százalékkal emelkedett. A forint nem változott sokat, majdnem pontosan 318 forint egy euró ára. Az olaj és a nemesfémek szolidan emelkednek.

Az ether a húzóerő

Megindultak a kriptodevizák, a bitcoin hét százalékkal 3950-re ugrott. Az igazi nyertes azonban ether, amely 14 százalékkal ment fel 24 óra alatt, 147-re. A hónap végén az Ethereum-rendszerben hard fork (kemény elágazás) várható Constantinople néven. Ennek lényege, hogy szoftverfrissítéssel járó újításokkal javítanak majd a rendszeren.

A gyorsjelentések szabhatnak irányt a kereskedésnek az Erste Befektetési Ötletgyára szerint. A Mol péntek hajnalban, a Magyar Telekom szerda este teszi közzé jelentését.

Mennyi Telekom-osztalék jön?

“A fő kérdés, hogy a menedzsment életben tartja-e a magasabb osztalékkal kapcsolatos várakozásokat, vagy kijózanító pofon jön és összeomlanak a magasabb osztalékkal kapcsolatos álmok” – írja a brókercég a telekomrészvényről.

Ismét a 3300 forintos ellenállást ostromolja a Mol árfolyama, ami több mint 10 éves csúcsot jelent – írják a Molról. Ennél magasabban csak 2007-ben, a MOL-OMV felvásárlási csata idején járt az árfolyam.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új 4iG elemzés: határ a csillagos ég?
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 10:14
Angol nyelvű elemzést készített a 4iG-ról az Edison Investment Research annak apropóján, hogy változtak a társaságban a tulajdoni viszonyok. Az elemzésben található számok alapján szép jövő elé néz a magyar informatikai vállalat.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
Friss
hírlevél