BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 13. 11:39

Jó hangulatban indult ez a nap is a tőzsdéken, az európai indexek fél-egy százalék közötti pluszt mutatnak. A BUX-index viszont némileg esik, főleg a Mol húzza le. A forint is gyengül, a nemesfémeket viszont nagyon veszik. Különadót vetnének ki a francia luxuscikkekre az amerikaiak. A befektetők azt találgatják, mi lesz az OPEC következő lépése.

Jól indult ez a hét is az európai részvénypiacokon, a fontosabb indexek fél-egy százalékos pluszban vannak. A Reuters szerint a piacok a kezdődő gyorsjelentési szezon elé tekintenek optimistán, gazdasági élénkülésről árulkodó számsorokat várnak. Reggel az ázsiai tőzsdék is nagyon optimisták voltak, a kínai részvények két százalék körüli mértékben drágultak átlagosan. A német DAX és a londoni FTSE 100 0,9 százalékkal, a francia mutató 0,6 százalékkal emelkedik, az utóbbi áttörte az 5000 pontos határt. Lengyelországban választások voltak, az irányadó index szerény pluszban van, 0,4 százalékkal megy fel.

Itthon a BUX-index viszont 0,6 százalékos mínuszban van, főleg a Mol két százalék körüli esése húzza le. Az OTP 0,8 százalékkal esik, miközben a Richter csak 0,2 százalékkal lett olcsóbb. Közel egy százalékkal emelkedik viszont a Magyar Telekom és az Opus. A CIG Pannónia háza tájáról gyakran jöttek mostanában hírek, a részvény közel hat százalékkal van feljebb, 201 forint. A forint gyengül: 353,5 az euró, ez 70 fillérrel magasabb a péntek estinél. Hasonlóan viselkedik a lengyel és a cseh deviza is.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Az arany fél százalékos pluszban van, 1810 dollár körül, az ezüst viszont alaposan túlteljesíti, 2,2 százalékkal 19,50-re ugrott . Az olaj szerény, egy százalék körüli mínuszban jár.

Mi készül a devizapiacon?

Valami készülődik a devizapiacon az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele szerint. A csütörtökön esedékes EKB-kamatdöntő ülés nagyobb mozgást hozhat az euró piacán, ezúttal nem várunk új bejelentést, de a kommunikáció hangvételére kiemelten figyelnek majd a befektetők. Az euró/forintnál a 348-350-es sávban több meghatározó támasz is húzódik, nem számítunk arra, hogy szignifikánsan letörésre kerülnének – írták. (Vagyis nem várják 348 alá az euró árát - a szerk.)

A lengyel elnökválasztáson ha hajszállal is, de Andrzej Duda győzött, így megtarhatja elnöki székét, az ellenzék viszont szabálytalanságokat emleget a választás során. “A kommunizmus bukása óta a legnagyobb részvételi aránnyal zajló” lengyel választás valószínűleg a bíróságok elé kerül.

Különadó a rúzsra és a krokodilbőrre

A múlt hét egyik rossz híre volt, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások egyelőre megfenekleni látszanak. Erre újabb rossz hír jött ma, mely szerint az USA a francia luxus- és szépségipari termékekre különadót vezethet be. Ez megtorlás lehet amiatt, hogy az európai ország meg akarja adóztatni a Szilícium-völgy technológiai óriásait.

Sminkelés (Pixabay) Sminkelés (Pixabay)

Körülbelül 1,3 milliárd dollár értékű francia importáruról van szó, amelyekre 25 százalékos vámot vetnének ki, ha nem tudnak másképpen megegyezni. Az érintett termékek közé tartoznak a sminkeléshez használt kozmetikumok és egyes állat bőrből készült luxus kiegészítők, mint a krokodilbőr-táska. Ez több tőzsdei céget is érint, mint az LVMH, a Kering SA, a Hermes International és a L’Oreal SA.

Mit lép az OPEC?

Mi lesz az OPEC következő lépése? – teszi fel a kérdést a Bloomberg hírlevele. A szervezet ezen a héten ismét találkozót tart, ahol arról lehet szó, hogy a jelenleg érvényes, történelmi méretű kitermelés-csökkentési megállapodást hogyan fogják apránként visszavenni, csökkenteni. Ehhez egy virtuális gyűlésen szerdán felülvizsgálják a piaci helyzetet.

Időközben Oroszország legfontosabb olajtársaságai az energiaügyi minisztérium további útmutatásainak hiányában a jövő hónapban a termelésük növelésére készülnek. A Libia National Oil Corp. pedig ismét vis maior-ra (elháríthatatlan külső körülményekre) hivatkozik az olajkivitelben, alig egy nappal az előző hasonló vis maior lejárta után.

Felelőtlenek a tőzsdék?

Mintha álomvilágban élnének az amerikai döntéshozók. Miközben pénteken új csúcsot, 70 ezer fölötti megbetegedést láthattunk, a Fehér Ház részéről inkább hitelteleníteni igyekeznek Fauci-t, a járványügyi csapat orvos tanácsadóját — hozta le a CNBC. Míg Floridában a megbetegedések száma hatalmasat ugrott és már 15 ezer fölött áll, a Disney World újranyitja a kapuit! Egyik sem mutat a felelős gondolkodás irányába. Ez történt a járvány elején Kínában is, és el is szállt a megbetegedések száma. Ez a felelőtlen gondolkodás a tőzsdéken is tetten érhető – írja “Nem félünk a farkastól” címmel az Erste Befektetési Zrt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
hírlevél