TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Európában szinte egységesen mínuszban zártak az indexek ma, az Egyesült Államokban viszont a technológiai szektor emelkedése inkább jó, mint rossz hangulatot jelez. A tengerentúli munkanélküli kérelmek száma március közepe óta nem látott szintre esett. Az Apple új szolgáltatáscsomagokat jelentett be, emiatt ez a részvény vezeti az emelkedést. Borúlátó az egyik Fed-vezető.

Ha csütörtök, akkor munkanélküliségi statisztika. Az Amerikai Egyesült Államokban a munkanélküli kérelmek száma a koronavírus-járvány súlyosbodása, március közepe óta először esett heti egymillió alá. Ez a hír jó hatással volt az amerikai tőzsdeindexekre. Az Apple pedig 2,2 százalékkal emelkedik, miután új előfizetési modelleket jelentett be digitális szolgáltatásaihoz, bár a részleteket csak szeptemberben fogják ismertetni. A 457 dollár körüli részvényáron a társaság már majdnem kétezer milliárd dollárt ér.

Így este hatkor az S&P 500 index 0,1 százalékos, a Nasdaq Composite index viszont 0,8 százalékos pluszban volt. A Dow Jones ipari átlag viszont két ezrelékkel süllyedt. Európában nem volt ilyen jó a hangulat, az Stoxx 600 index 0,7 százalékos mínuszban zárt. A német és francia index fél százalék körül, a brit mutató pedig másfél százalékkal esett.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Varsóban és Budapesten inkább stagnáltak az indexek, a magyar BUX minimális, egy ezrelékes mínuszban zárt. Az OTP maradt 11 100 forinton, a Richter 0,3, a Magyar Telekom 0,8, az Opus négy százalékkal emelkedett. A Mol viszont 1,3 százalékkal esett. Súlyos veszteséget mutató gyorsjelentése után 1,7 százalékkal esett a Rába is.

A forint gyakorlatilag nem változott, kereken 345 az euró ára. A nemesfémek ismét felfelé indultak, az olaj egy százalékos mínuszban jár. Valamelyest ma is gyengült a török líra, Törökország devizaválság küszöbén áll külpolitikai szerzőnk szerint. Tőzsdezárás után tette közzé gyors jelentését a Graphisoft Park és a CIG Pannónia.

Az a fránya munkanélküliség

Az Egyesült Államokban sokan félnek attól, hogy a rendkívüli munkanélküli támogatások nemrég történt kifutásával csökkenni fog a kereslet a fogyasztók részéről és ez mélyíti a válságot. Ezeket a félelmeket a mai munkaerő-piaci adat kissé csökkentheti, ugyanakkor mérséklődik a nyomás a szenátuson is az irányban, hogy az újabb gazdaságélénkítő csomagot elfogadja. (Benne további munkanélküli ellátásokkal. Közben Donald Trump elnök rendelettel próbálja a kieső segélyek egy részét pótolni.)

A San Francisco-i Federal Reserve elnöke, Mary Daily azt mondta, hogy a gazdasági kilábalás lassú és fokozatos lesz, a vírus terjedésének függvényében. Hozzátette, hogy nem vár V alakú kilábalást. Ugyanakkor bármiféle olyan intézkedés, amely a polgárokat további fogyasztásra ösztönzi, segíthet a kilábalásban – mondta az elnök a Reuters szerint.

Azt is hozzátette, hogy attól tart, a tavasszal elveszett munkahelyek egy része már soha nem fog visszatérni a gazdaságba. Ez főleg az alacsonyabb képzettségű dolgozókat érinti .

A koronavírus elpusztítja a gyengéket?

A koronavírus megadta a kegyelemdöfést a Stein Mart nevű amerikai diszkont üzletláncnak, amely csődvédelmet kért, mind a 279 üzletét be kívánja zárni és el akarja adni. Az árukészleteket dömpingáron fogják piacra dobni. Az áruházlánc ugyan látszólag a koronavírus-járványnak esett áldozatul, de a forgalma már 2016 óta szenved, a járvány csak súlyosbította a helyzetet. Az alacsony bevételekből származó nehézségeket magas hitelekkel próbálták finanszírozni, és ezzel túlléptek lehetőségeiken – írja a német N-tv.de.

A Cisco Systems nevű amerikai számítástechnikai cég 11 százalék körüli mínuszban van, miután erre a negyedévre vonatkozó kilátásai az elemzők várakozásai alatt maradtak. A Micron Technology is 5 százalékkal esik, miután a Deutsche Bank leminősítette, a kereslet visszaszorulására hivatkozva.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Pilótának ne akard küldeni a gyereked, újra lejtőn az olaj is
Eidenpenz József | 2020. szeptember 29. 19:02
A tegnapi nagy emelkedést ma részben korrigálják a tőzsdék, szomorkás a hangulat Európában és az USA-ban egyaránt. Mindenki az amerikai elnökjelöltek a kampányban első, késő esti tévévitáját várja. A Lufthansa szélnek ereszt 700 pilótakadétot, a MN gyorsítja az elbocsátásokat. Egy lengyel internetes áruház viszont hatalmas tőkebevonásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Már Musk szerint is túl drága a Tesla, éjjel vitáznak majd az elnökjelöltek
Eidenpenz József | 2020. szeptember 29. 11:47
A hétfői nagyszerű tőzsdenap után kedden sok befektető kivár az amerikai elnökjelöltek televíziós vitája előtt. Az árfolyamok stagnálnak vagy szerényen lefelé csorognak, itthon az OTP és a Richter esik, a Mol és a Telekom, valamint a forint stagnál. Már vezére szerint is drága a Tesla, orbitális pályán mozog viszont a Virgin Galactic űrvállalkozás.
Részvény / Deviza / Áru Az autóipari munkahelyeket megszüntetik, ugye?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 19:15
Sorra jönnek hírek német autógyárak és beszállítóik foglalkoztatotti létszámának csökkentéséről, gyáregységek bezárásáról. Közben azonban az iparági jövőjét sok szakember viszonylag pozitívan látja, mert erős például a kínai export. Mi az oka ennek a kettősségnek? Lehet, hogy a koronavírus csak ürügy a leépítésekre? Lehet, hogy ezek az állások eleve megszűnésre voltak ítélve?
Részvény / Deviza / Áru Felrobbant a Mol, elszállt az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 28. 18:59
Pozitívra váltott a nemzetközi tőzsdei hangulat, amelynek a magyar tőzsde nagy nyertese lett. A hétfői kereskedésben az OTP és a Mol is jelentős emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Benzin– és dízeltilalom jöhet Németországban, szárnyakat kapott a Mol
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 11:54
Remekül kezdődött a hét a tőzsdéken, ami jó kínai ipari adatoknak és a vállalatfelvásárlási hullámnak köszönhető, de az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos reményeknek is. Európát a német index vezeti, de a BUX sem maradt le tőle sokkal. A Molt valószínűleg a sajátrészvény-vásárlásokról szóló hír mozgatta meg. Felmerült, hogy idővel Németországban is be kéne szüntetni a hagyományos üzemanyagú autók eladását.
Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
hírlevél