<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Mario Draghi beszélt arról, hogy az eurózóna szenvedi meg leginkább az orosz-ukrán konfliktust, a piacok azonban örültek annak, hogy az EKB elkötelezett a lazítás mellett.

Jelenleg nagyobbak az euróövezet gazdaságát veszélyeztető kockázatok, mint néhány hónapja - mondta az Európai Központi Bank elnöke csütörtökön Frankfurtban az eurójegybank kormányzótanácsának havi ülése után.

Európának fáj igazán az orosz-ukrán válság

Mario Draghi kijelentette: az ukrajnai válságnak nagyobb a hatása az euróövezetre, mint a világ más részeire. Az EKB elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy egyelőre nehéz megítélni, pontosan milyen hatással lesz az ukrajnai helyzet az eurózóna gazdaságára. Megjegyezte, csak néhány euróövezeti pénzügyi intézmény függ jelentősebben Oroszországtól. "Ugyanakkor nagyon nehéz megítélni, milyen tényleges hatása lesz a szankcióknak az egyik oldalon, és az erre válaszul bevezetett büntetőintézkedéseknek a másikon" - jegyezte meg.

Oroszország csütörtökön teljes embargót vetett ki a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, a baromfi, a hal, a sajt, a tej, a tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából. Az intézkedés egy évre szól. Részletek >>

Az infláció csak látszólag csökkent

Arra a kérdésre, hogy a legfrissebb adatok szerint 0,4 százalékos éves infláció az euróövezetben nem elég alacsony-e ahhoz, hogy az EKB beavatkozzon, Mario Draghi azt felelte: az inflációt az energiaárak nyomták le. Emlékeztetett arra, hogy az energia- és élelmiszeráraktól megtisztított maginfláció 0,8 százalék volt júniusban, ugyanannyi, mint a megelőző hónapban. Az EKB hosszú távú inflációs várakozása továbbra is 2 százalék - ismételte meg.

Így lazít az EKB

Az EKB legutóbbi, júniusi ülésén egyhangúlag négy monetáris lépésről döntött: 0,25 százalékról 0,15 százalékra mérsékelték az irányadó kamatot, negatív tartományba, az eddigi nulláról mínusz 0,1 százalékra csökkentették a kereskedelmi bankoknak az EKB-nál tartott betétei után járó kamatot.

Harmadik lépésként szeptemberben és decemberben két új, célzott hosszú távú refinanszírozási programot (TLTRO) indítanak, és ezek keretében több száz milliárd euró friss tőkét bocsátanának alacsony kamattal a kereskedelmi bankok rendelkezésére, hogy fellendítsék a hitelezést.

Emellett bejelentették, hogy megkezdik egy új program, az eszközfedezetű értékpapírok (ABS) vásárlásának kidolgozását.

Mario Draghi csütörtökön elmondta: az ABS-program elindításáról szóló végső döntés sok egyéb tényezőtől függ, de az EKB készen akar állni, vagyis részletesen kidolgozza a programot, hogy bármikor elindíthassa.

Simán lezavarták a portugál bankmentést

Az EKB elnöke a csődtől megmentett portugál Espirito Santo bankkal kapcsolatos újságírói kérdésekre elmondta: a portugáliai és a Portugálián kívüli piaci reakciókból is látható, hogy az illetékes - portugál és európai uniós - szervek gyorsan és hatékonyan léptek föl; az eset, amely rendszerszintű - vagyis az egész euróövezet bankrendszerét érintő - incidens is lehetett volna, erre az egy bankra korlátozódó epizód maradt.

Mennyibe kerül egy pizza? Minden cent jól jön az olasz gazdaságnak

Olaszországban fogja tölteni a szabadságát - felelte az EKB elnöke arra a kérdésre, hogy a nyaralásával is segíteni kívánja-e az olasz gazdasági növekedést.

Jó hangulatot csinált Draghi - erősödött a forint

A piacoknak tetszett, amit Draghi mondott - az EKB elkötelezettsége az eszközvásárlási program mellett jó hír a feltörekvő devizáknak is, a napok óta dögrováson lévő forint elszakadt a mélyponttól, és szabad szemmel is jól látható erősödést produkált. Az euró jegyzése 315 forint alá került, majd a 315 körüli szintre korrigált.

Friss árfolyamok >>

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG