<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Délelőtt újra lejtőre került a forint: míg nálunk még javában vágják a kamatot, a lengyelek már befejezték a ciklust.

11:30

Ezért esik a forint

A forintgyengülés mögött leginkább régión belüli pozícionálást sejtenek a Commerzbank elemzői. Az MNB többször is megerősítette monetáris lazítási szándékát, a kamatvágások várhatóan 3% alatt is folytatódnak, miközben a lengyel jegybank a csökkentési ciklusa végéhez ért, így a zloty–forint „alapkamat-olló” egyre szélesebbé válik, ami a zloty vételi - forint eladási irány felvételére ösztönzi a devizapiaci szereplőket - írják a friss elemzésben.

Közben az euró jegyzése délelőtt megkarcolta a 303 forintot is.

Friss árfolyamok >>

 

10:30

Délelőtt ahogy beindult a kereskedés, közel egyhetes mélypontra esett az euró a dollárral szemben: a jegyzés 1,3545 környékén jár délelőtt fél 11-kor.

Reggel ugyan még ácsorgott a forint, az euró gyengülésével azonban a magyar deviza is elveszítette a kapaszkodót, a közös pénz jegyzése 302 forint fölé ugrott - 302,60 körüli szinteket utoljára három hónapja láttunk, ha ez nem fogja meg a gyengülést, akkor utoljára április elején jegyzett szintekre kerülhet az euró.

 

 

09:15

Jó adatok érkeztek ma a kínai gazdaságból: az ipari termelés a vártnál jobban bővült, és a felülvizsgált feldolgozóipari menedzserindex is jobb lett az előzetes adatnál. Ma sorra érkeznek a beszerzőimenedzser-indexek Európából és Amerikából is, ezek fontos indikátorok a világgazdaság állapotáról, összességében hétfőn kedvező a nemzetközi hangulat.

Az EKB-tól ezen a héten nem várnak további lazítást, ez támogatja az eurót, a dollárral szemben alig mozog a közös deviza, 1,36-nál ácsorog a jegyzés.

Friss árfolyamok >>

 

Hétfőn a forint sem mozdul, a kedvező BMI adat nem befolyásolta az euró jegyzését, 301 forint fölött jár az árfolyam.

Friss árfolyamok >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG