TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nem csak a bankok, a biztosítók is jelentős átalakuláson estek át az elmúlt években. A digitális megoldások előretörése a magyarok számára is elhozta a kényelmet, akár utazásról, autózásról vagy lakásról beszélünk.

Mobilon, néhány érintéssel, akár a sífelvonón ülve is köthetünk már utasbiztosítást, vagy otthonról, neten keresztül lakásbiztosítást. Gyakorlatilag kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk, hogy milyen védelmet szeretnénk - kezdi a magyar ügyfelek számára is elérhető biztosítási technológiákról szóló összesítését a Bank360.hu, amelyet a Privátbankár számára készítettek. A szakportál megjegyzi: míg a bankszektorban az utóbbi években az online bankszámlanyitás és hiteligénylés, illetve az open banking és az azonnali fizetési volt a nagy durranás, addig szépen-csendben a biztosítók is megcsinálták a maguk techforradalmát és megérkeztek a kiemelkedő ügyfélélményt nyújtó, kényelmes, és sok esetben árazásban is kedvezőbb alkalmazások, biztosítások. A Bank360.hu összeszedte, milyen megoldásokat találhatunk itthon is.

Online kalkulátorok

Természetesen a biztosítások piacán is megjelentek a termékek összehasonlítására szolgáló biztosítás kalkulátorok. Lakás-, kötelező biztosítás, casco vagy utasbiztosítás? Már több portálon is összehasonlíthatjuk személyre szabott módon a legjobb ajánlatokat. A választás előtt mindenképpen érdemes az összehasonlítással kezdeni, hiszen pénzt spórolhatunk. Az összehasonlítást nem csak asztali gépen, hanem már mobiltelefonon is egyszerűen elvégezhetjük, hazánkban több szolgáltató, köztük a Bank360.hu is kínál online kalkulátorokat.

E-kárbejelentő

A tavalyi év egyik nagy dobása volt a mobilra és asztali gépre is elérhető E-kárbejelentő alkalmazás. Segítségével elfelejthetjük a papíralapú betéti lapot, az alkalmazással és a weboldallal két érintett gépjármű kárbejelentését lehet elindítani. A biztosítás adatait előzőleg könnyen beolvashatjuk, hiszen idén januártól QR kódokkal látták el a biztosítási dokumentumokat. Káreset során egyszerűen rögzíthetjük a kárbejelentést. Az alkalmazást már több mint 250 ezren töltötték le és 7 ezer bejelentés érkezett ezen keresztül a biztosítótársaságokhoz.

Casco okosan, időarányosan

Az Aegon a magyar piacon először rukkolt elő perc alapú casco biztosítással. A dolog érdekessége, hogy az alkalmazás már 2015. óta elérhető, de úgy látszik, hogy csak az elmúlt 1-2 évben vált népszerűbbé a felhasználók körében. A biztosító alkalmazása lehetővé teszi, hogy az autó használat arányában fizessünk a casco biztosításért. A díj alacsonyabb, ha áll az autó, és magasabb, ha mozgásban van. A biztosítást ki-be kapcsolgathatjuk, csak arra kell figyelnünk, hogy amikor nem használjuk az autót, állítsuk le, különbel feleslegesen égetjük a pénzt.

Szintén a Pay-as-you-Drive modellt használja a frissen debütált Cristo alkalmazás. Az app vezetési tippeket is ad, és a magatartásunk alapján okoscasco-díjat is kalkulál, és meg is köthetjük a szerződést, amely elemi és baleseti károk ellen, lopás, törés és üvegtörés ellen is véd.

Sportolók mindig biztonságban

Az NN Biztosító a Protect.me applikációval a sportolóknak szeretne védelmet nyújtani. Az okoscascohoz hasonlóan ezt a biztosítást is kapcsolgathatjuk attól függően, hogy éppen mit sportolunk. A szerződéskötés néhány érintés a mobilon. A sikeres kötés után kiválaszthatjuk, hogy mit fogunk éppen sportolni és annak megfelelő biztosítási díjat fogunk fizetni az aktivitás időtartamáig.

Fiatalos forma

Szintén teljesen online folyamatokat kínál az Uniqa által működtetett Cherrisk, ahol utas-, baleset- és lakásbiztosítást is köthetünk villámgyorsan úgy, mintha csak chatelnénk egy ügyintézővel. Az applikáció nem csak biztosítást, hanem játékot is kínál: minél aktívabb életet élünk, annál több cserkót gyűjthetünk, amelyeket különböző utalványokra és kedvezményekre válthatunk be.

Kihívók akadtak

Persze ezen a területen is megjelentek az új kihívói a hagyományos biztosítóknak, sokszor éppen ugyanazok, akik a bankok trónját is követelik: a Magyarországon is nagyon népszerű Revolut például ultraalacsony árú utasbiztosítást kínál egy végtelenül egyszerű módon: a mobilalkalmazmásban egy érintéssel bekapcsolhatjuk a szolgáltatást, amely automatikusan érzékeli, ha elhagytuk az országot és bekapcsolja a biztosítást, aminek napi díja kevesebb mint másfél euró.

Hasonlóan kényelmes például az Amazon szolgáltatása, ami egyelőre nem érhető el a magyar ügyfeleknek. Az Alexa smarthome asszisztensen keresztül akár beszélgetve is megköthetünk egy felelősségbiztosítást kevesebb mint egy perc alatt (hiszen az Amazonon fent vannak az adataink, nem kell megadni semmit), ráadásul nem is nagyon messze, Németországban köthetünk ilyen szerződést.

Adatvezérelt módban a biztosítások

A közeljövő rengeteg újdonságot tartogat a biztosítások piacán is: a Bank360.hu arra számít, hogy egyre kényelmesebb, olcsóbb és megbízhatóbb termékek jönnek. Ma már szinte minden rezdülésünket méri valamilyen okoseszköz, ez pedig az új lehetőségek tárházát kínálja a biztosítóknak. Nem számít, hogy egészség- vagy vagyonbiztosításról van szó, ezek az eszközök és a közösségi média annyi valós idejű adatot szolgáltatnak, hogy gyerekjáték lesz a biztosítóknak személyre szabott ajánlatot adni, ami tényleg a saját élethelyzeteinkre nyújt megfizethető védelmet.

Sok hasonlóságot lát a Bank360.hu a pénzügyi szolgáltatások szektorával. A digitális zajban felértékelődik az emberi tanácsadás, ezen a téren pedig nagyon komoly feladat hárul a biztosítási ügynökökre, hogy egyszerűen és hatékonyan tájékoztassák az ügyfeleket. Ebből a feladatból persze a szabályozó szerveknek is ki kell venniük a részüket. Nemrég a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy a Minősített Fogyasztóbarát jelzést kiterjesztik a lakásbiztosításokra is. A minősítés célja, hogy az ügyfelek villámgyorsan megtalálják a számukra ideális biztosítást, amely szigorú szabályoknak felel meg ár, szolgáltatás és kényelem tekintetében is.

A Bank360.hu arra számít, hogy a jegybank itt nem áll meg, és más biztosítási termékekre is kiterjeszti a fogyasztóbarát elismerést.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
hírlevél