4p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.

Mit tegyen, aki szeretne egy foodtruckot? Mit jelent, hogy a tudásba fektetett pénz megtérül? Kinek adunk kölcsönt a magyar állampapír megvásárlásával? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel is találkozhattak azok a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok, amelyek bejutottak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny második fordulójába.

A Privátbankár.hu által évek óta sikeresen megrendezett, a pénzügyek gyakorlati oldalára koncentráló vetélkedőn tavasszal hagyományosan a gimnáziumok tanulói mérhetik össze a tudásukat. Az online kitölthető kvíz-kérdéssor mellett szóbeli forduló is várta a diákokat, akik villámkérdésekkel és kifejtős kérdésre adott válasszal gyűjthettek pontot a továbbjutáshoz. Ez utóbbi feladatoknál a csapatokat szakértő zsűri kérdezte és pontozta, melynek tagjai voltak a szervezőkön kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár vagy épp a Magyar Biztosítók Szövetségének képviselői, valamint Bod Péter Ákos, a zsűri elnöke is.

A második forduló második versenynapjának eredményei:

Nógrád és Komárom-Esztergom vármegyéből az országos döntőbe jutott az Egymilliárd Bilpengő és a BitCoin csapata:

Egymilliárd Bilpengő
Iskola:
Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium
Csapatkapitány: Ádám Anna
Felkészítő tanár:  Szeghy József 

BitCoin
Iskola:
Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium
Csapatkapitány: Sárközi Kamilla
Felkészítő tanár:  Szeghy József

Heves és Bács-Kiskun vármegyéből az országos döntőbe jutott a Lyukas Garas és a Csapatnév.jpg csapata:

Lyukas Garas
Iskola:
Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Simon Csenge
Felkészítő tanár: Hossó Krisztina

Csapatnév.jpg
Iskola:
Kecskeméti Református Gimnázium
Csapatkapitány: Szabó Ákos
Felkészítő tanár: Bodor Zoltán

Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyéből az országos döntőbe jutott az Ötszázasvár és a Pénzes Méhek csapata:

Ötszázasvár 
Iskola:
Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Szuromi Mihály
Felkészítő tanár:  Császiné Busa Krisztina

Pénzes Méhek
Iskola:
Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium,Technikum  és Kollégium
Csapatkapitány: Horváth János
Felkészítő tanár: Kiss Andrea

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett kétnapos tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd az április 23-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

A verseny április 11-én a második forduló utolsó versenynapjával folytatódott  a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatok számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése megrendítette a bizalmat
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 10:39
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint a jelenlegi nyugdíjmegtakarítási lehetőségek nem elég ösztönzőek az emberek számára. A fiatalok nem nagyon használják az öngondoskodás elemeit, az idősebb generációknak pedig csökken a részvételi hajlandósága. Laptársunk, szintén a Klasszis Média csoporthoz tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Személyes pénzügyek Fiatalok vs. idősek – így gondolkodnak a napi pénzügyekről
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 15:36
Az otthonról hozott példát még meghatározónak tartja, ám kevésbé adná azt tovább saját gyermekeinek az Y és a Z generáció. A baby boomerek mértékletesek, a fiatalok azonban már másképp gondolkodnak a pénzről: többet engednek meg maguknak, nyitottabbak az értéktálló befektetési formákra, és kevésbé szkeptikusak a hitelekkel.
Személyes pénzügyek Külföldön tőzsdézik, kriptózik? Figyeljen, mert a NAV is figyel
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 12:29
Sok országból kap adatokat az adóhatóság, a kriptügyletekre pedig kiemelt figyelmet fordítanak - nagy bajba kerülhet, aki nem vallja be minden jövedelmét.
Személyes pénzügyek Hogy nézne ki, ha az eredeti könyvből kitépnének egy lapot és azt árvereznék el?
Kenessei András | 2024. május 14. 17:34
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Hoppá! Most mélyen a valódi értéke alatt lehet hozzájutni egy múzeumi ritkasághoz
Kenessei András | 2024. május 12. 17:31
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén, most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Óriási roham indult: most mindenki ezt a kölcsönt akarja
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 12:03
Közel másfélszeresére nőtt az első negyedévben a babaváró kölcsön új szerződéseinek száma.
Személyes pénzügyek Az OTP-nél már él a kötelező, automatikus napi átutalási limit
Privátbankár.hu | 2024. május 10. 11:08
Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be az átutalásokra, amit azonban a számlatulajdonosok bármikor módosíthatnak.
Személyes pénzügyek Döbbenetes számok: minden tizedik magyar felnőttet már sikerült átverni
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 09:48
A hazai felnőtt lakosság többsége, 56 százaléka került már olyan helyzetbe, hogy interneten keresztül vagy bankok nevével visszaélve megpróbálták megkárosítani. Minden tizedik felnőttet sikerült is átverni.
Személyes pénzügyek Van valami, ami komoly előnyt jelenthet lakásvásárláskor, és nem kerül semmibe
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:18
Akár a készpénzes vevőket is be lehet így előzni.
Személyes pénzügyek Határtalan veszélyeket lát az MNB
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 11:04
Oda kell figyelni nyaralás közben is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG