3p

Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.

Befektetői napot tartott kedden a Rheinmetall, amelyen szó esett a 4iG Csoporttal való együttműködésről és friss adatokról - tudtuk meg a Budapesti Értéktőzsdén közzétett prezentációból. Az eseményen 40 befektető és elemző vett részt, valamint Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke és többségi tulajdonosa, Fekete Péter, a cégcsoport vezérigazgatója, Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója.

Összeállnak a kirakós elemei. Fotó: 4iG
Összeállnak a kirakós elemei. Fotó: 4iG

A 4iG és a Rheinmetall prezentációjának főbb pontjai:

  • A 4iG Csoport és a Rheinmetall stratégiai együttműködése két részből áll: egyrészt a német védelmi cég 2022 márciusában 25,1 százalékos részesedést szerzett a 4iG Csoportban, másrészt a két fél közös üzletfejlesztést hajt végre.
  • Az együttműködés részeként a 4iG és a Rheinmetall egy közös vállalaton, a 4iG Digital Services Kft.-n keresztül nyújt információs technológiai szolgáltatásokat külső és belső ügyfeleknek. A tervek között szerepel, hogy 2028-ig a 4iG akár teljes egészében átveheti a Rheinmetall civil autóipari szegmensének informatikai ellátásával kapcsolatos szolgáltatásokat.
  • A 4iG digitalizálhatja a Rheinmetall termelését és gyártását az Ipar 4.0 innovációk bevezetésével a védelmi ipari gyártási folyamatokban a német cég magyarországi üzemeiben, valamint teljes körű digitalizációs szolgáltatások nyújtásával annak összes telephelyén.
  • Az együttműködés kiterjed a harctéri IoT és 5G magánhálózatokra, kihasználva a 4iG Csoport mobil magánhálózati képességeit dinamikus harctéri környezetekben, nagy sebességű, alacsony késleltetésű, biztonságos kapcsolatot biztosítva. A közös üzletfejlesztéstől 1 milliárd euró árbevételt is elérhetőnek tart a két cég.
  • Attól pedig öt év alatt 200-300 millió eurót vár a 4iG Csoport és a Rheinmetall, hogy digitalizálják a védelmi erőket a digitális katona, valamint a szimulációs és tréning rendszerek fejlesztésével. A digitálisrendszer-megoldásoktól a katonai hatékonyság növelését várják, amellett, hogy a harctéri szimulációs és kiképzési célokat támogathatják.
  • Ugyanakkor az űrtechnológia területén a drónfejlesztésben és a műholdpiacon is kínálkoznak lehetőségek. A drónokkal a hírszerzési, megfigyelési, kommunikációs és aknamező-felderítés az a terület, ahol a két cég szinergialehetőségeket lát. A jövőben az is szóba jöhet, hogy a dróngyártási kapacitásokat kiszervezik Magyarországra.
  • A műholdak esetén pedig az EU és a NATO tagországai nyújtott műholdas összeköttetés és a Föld-megfigyelési szolgáltatások egy gyorsan növekvő iparág, magas belépési korlátokkal és nagy értékpotenciállal. E területen jelentős piaci részesedés megszerzése akár 1,5-2 milliárd eurós bevétellel kecsegtetheti a két vállalatot.

A bevételi célok 3-5 év alatt teljesíthetők, ezek megoszlása a 4iG Csoport és a Rheinmetall között majd attól függ, hogy milyen közös vállalatokat hoznak létre, milyen tulajdoni aránnyal - hangzott el kérdésre.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Nemcsak fogyaszt, hizlal is a népszerű tabletta
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 18:44
A Wegovy súlycsökkentő és az Ozempic cukorbetegség elleni gyógyszereknek, amelyek berobbantak a lekeresettebb gyógykészítmények élvonalába 2023-ban, van egy hasznos mellékhatásuk is.
Vállalat Bajban a BASF, kirúgások jönnek
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 15:33
A BASF német vegyipari vállalat további költségcsökkentést és leépítést jelentett be pénteken a tartósan gyenge európai kereslet miatt.
Vállalat Majdnem 100 milliárdos profitot zsebelt be a Magyar Telekom
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 19:33
A Magyar Telekom Nyrt. adózott nyeresége 25,8 milliárd forint volt tavaly a negyedik negyedévben, éves bázison 50,5 százalékkal nőtt, konszolidált árbevétele pedig 15,1 százalékkal 229,2 milliárd forintra emelkedett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.
Vállalat 881 millió eurót keresett rajtunk a Danone
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 13:16
A Danone bevétele a negyedik negyedévben és a teljes tavalyi évben egyaránt nőtt összehasonlítható alapon - közölte a francia élelmiszeripari konszern csütörtökön.
Vállalat Csoda, hogy ilyen körülmények között Lewis Hamilton Forma 1-es csapatot váltott?
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 11:33
Csökkent a Mercedes-Benz Group negyedéves nyeresége.
Vállalat Már kezdjük érteni, miért érdemes az alumni közösséget építeni
PR | 2024. február 21. 09:57
A tény, hogy a legtöbb hazai gazdasági szakember a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) vagy annak egyik jogelődintézményben végzett, nagyon erős kapcsolatot jelent az intézmény és az üzleti szféra között – véli a BGE üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője. Vértesy Eszter szerint nálunk még csak alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós közösségek, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van. Pedig ezek komoly előnyöket is hordoznak, például a kapcsolatépítés vagy a szakmai fejlődés lehetőségét. A február végi BGE Alumni Festen BGE-s alumnik, ma már sikeres vállalkozók és üzleti szakemberek osztják meg saját tapasztalataikat a sikerhez vezető útról. A beszélgetésből az is kiderül, miként értékeli fel a személyes kapcsolatokat az online tér előretörése.
Vállalat Megmentheti Zelenszkijt az európai hadiipari óriás
Mester Nándor | 2024. február 19. 15:09
Harcskocsijavító gyárán kívül egy nagy lőszergyártó üzemet is épít a német Rheinmetall Ukrajnában. A hatalmas vállalat otthon is létrehoz egy új üzemet amerikai partnerei kiszolgálására, ezenkívül romániai cégfelvásárlással is terjeszkedik Európában. 
Vállalat Azonnali vizsgálatot rendelt és önfeljelentett a VW
Privátbankár.hu | 2024. február 18. 09:11
Kínos helyzetbe került a Volkswagen, mert nem fordított kellő figyelmet beszállítói láncára, pontosabban egyik szállítójának beszállítójára, amelyről kiderült, hogy termékei nem kívánatosak az USA-ban.
Vállalat Most örülhet igazán, akinek van DIGI-előfizetése
Privátbankár.hu | 2024. február 17. 09:28
Egy felmérés szerint idehaza e távközlési cég vezetékes hálózata a leggyorsabb.
Vállalat A Cascóval is trüközött egy nagy biztosító, repült a bírság
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 09:48
Odacsaptak Matolcsy Györgyék a CIG Pannóniának is, számos jogsértést tártak fel az ellenőrök.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG