TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Rájár a rúd Európa vezető fapadosaira: a Ryanairt folyamatos sztrájkok sújtják, a Wizz Airnél feltorlódtak az utasok, és mindkét cég ellen fogyasztóvédelmi eljárás indult itthon. Ráadásul az elmúlt negyedévben mindkét légitársaság eredménye romlott.

Az üzemanyagárak emelkedése és a globális pilótahiány mellett újabb kihívásokkal kell megküzdenie a Ryanairnek éas a Wizz Airnek. Az ír fapadost néhány hete a sztrájkhullám is elérte: július végén a fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt több száz járatot kellett törölni, augusztus 10-re az írországi, a svédországi, a belgiumi és a holland Ryanair-pilóták hirdettek munkabeszüntetést, a francia légiirányítók sztrájkja miatt pedig csaknem 1500 Ryanair-járat maradt a földön.

Az írországi munkabeszüntetések láttán a cég már bejelentette, hogy a csökkenti a dublini bázissal rendelkező flottáját, és a lengyel charter leányvállalatához helyezi át az így felszabaduló gépeket. Emiatt több mint száz pilóta- és kétszáz utaskísérő-állás fog megszűnni.

Olvadó nyereség

Az ír cégnek már amúgy is csökken a profitja: a június végével záródott negyedévben 319 millió euró adózott nyereséget ért el, ami 20 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Az előrejelzések szerint az éves nyereség 1,25-1,35 milliárd euró lehet. A tavalyi üzleti évben 1,45 milliárd euró profitot termelt a cég.

A sztrájkok, az olvadó marzsok és az utasok növekvő elégedetlensége veszélyeztetheti a vállalat növekedési terveit, és alááshatja azt az üzleti modellt, amely Európa legnagyobb fapadosává tette, írja a CNN. „A munkaügyi viták miatt egyre többen aggódnak a Ryanair kilátásait illetően” – idézi az amerikai hírportál Darren McKinley-t, a Merrion Capital elemzőjét.

Újabb sztrájkok várhatók

Az ír fapados csupán 2017 végén ismerte el hivatalosan a szakszervezeteket, ezt is csak kényszerből (pilótahiány, közelgő ünnepek) tette. A munkavállalói képviseletek most erőre kaptak, és szinte folyamatosan munkabeszüntetéseket helyeznek kilátásba munkakörülményeik javítása érdekében.

Daniel Roeska, a Bernstein elemzője szerint a Ryanair kénytelen lehet kompromisszumokat kötni, hogy elkerülje a tömeges járattörléseket. Ez tovább növeli majd a személyzeti kiadásokat, amelyek már amúgy is 34 százalékkal emelkedtek az elmúlt üzleti negyedévben. A produktivitás viszont csökkenni fog.    

A közelmúlt fejleményei azt jelzik, hogy a Ryanairnek már nincs meg a fapadosokat jellemző versenyelőnye, hanem ugyanolyan nyomás nehezedik rá, mint a hagyományos légitársaságokra. A cég részvényárfolyama mindenesetre harmadával csökkent a tavalyi csúcshoz képest.

A Wizz Air is rontott

Romló eredményekről számolt be nemrég a Wizz Air is: a magyar hátterű low-cost légitársaság adózott eredménye 14 százalékkal 50 millió euróra csökkent az első negyedévben az egy évvel korábbi 58 millió euróról. A cég közlése szerint ennek okai a húsvéti ünnepek eltolódása mellett a vártnál nagyobb, az üzemelést negatívan befolyásoló tényezők voltak.

Az árbevétel ugyan 17,9 százalékkal 553 millió euróra, az utasok száma pedig 19,7 százalékkal 8,6 millióra nőtt, a kapacitásbővítés miatt az egy székkilométerre vetített bevétel 1,4 százalékkal csökkent, az ugyanerre az egységre vetített költség pedig 2,2 százalékkal nőtt egy év alatt. Utóbbi emelkedés nagyrészt a kerozinár növekedésének köszönhető.

Otthagyott csomagok, feltorlódott utasok

Ráadásul a fővárosi kormányhivatal mindkét légitársaság ellen fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a közelmúltban. A Ryanairt a poggyászkezeléssel kapcsolatos hiányosságok (a cég júliusban több alkalommal is csak késve vitte el az utasok poggyászait Budapestről a Kanári-szigetekre), a Wizz Airt  az utasfelvétellel kapcsolatos incidensek (torlódások, késések) miatt vizsgálják.

A Miniszterelnökség elfogadhatatlannak tartja a magyar hátterű légitársaság "utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát", és különösen felháborítónak tartja, hogy a cég a tájékoztatás minimumát sem biztosítja az általa megkárosított utasoknak. Szerintük a vállalat tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja az utasok által előzetesen kifizetett szolgáltatásokat.

A Wizz Air szerint az egyik beszállítójuknál meghibásodás történt, emiatt múlt csütörtökön lelassult az utasfelvétel, és késve indult több járat. Hozzátették: minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak és a légitársaság saját szabályzatának megfelelően tájékoztatták az utasokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalatok A Mol-részvényesek osztaléka is csúszik
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 09:58
A rendkívüli helyzetre és a jogszabályi kötelezettségekre hivatkozva ugyanis a tőzsdei társaság nem tartja meg az április 16-ára meghirdetett éves közgyűlését. 
Vállalatok Napi 25 ezer orvosi maszk gyártását kezdi meg egy pécsi lakástextil üzem
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:59
A napokban érkezhet meg Litvániából az az orvosi textil alapanyag szállítmány, melyből összesen 400 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd le a Rovitex Hungária Kft.
Vállalatok Hétfőtől elkezdődik a magyarországi vonatok teljes fertőtlenítése
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 14:36
Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elindult az első emeletes KISS motorvonat a Budapest-Cegléd vonalon.
Vállalatok Nyolc magyar cég került fel a kistigrisek listájára
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 17:06
A Financial Times FT1000 néven már a negyedik évben jelentette meg listáját Európa leggyorsabban növekvő társaságairól.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalatok Nemzetközi légikikötő, vagy kisrepülőgépek fogadására alkalmas hely lesz a fehérvári reptér?
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 12:10
Úgy tűnik, hogy részben meghallgatásra talált a székesfehérvári önkormányzat igénye, és kormányzati segítséggel megkezdődik a város repterének régóta tervezett fejlesztése.
Vállalatok Meghalt Jack Welch
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 18:53
A General Electric legendás vezére újraértelmezte a vállalatvezetést.
Vállalatok Hogyan kezeld és ne kezeld a munkavállaló jelöltjeidet
Privátbankár.hu | 2020. január 11. 11:36
Manapság se a munkaválalóknak, se a munkaadóknak nincsen könnyű dolguk. Mivel gyökeresen megváltoztak a viszonyok az álláskeresésben és a foglalkoztatásban, így ezekhez kell alkalmazkodnia annak a vállalatnak, ami fent szeretne maradni. Lássuk, hogy milyen fontos dolgokra kell figyelni, amikor interjúztatunk.
Vállalatok Több mint 23 milliárdot érhet a Takarék-ingatlanvagyon
Csabai Károly | 2019. december 23. 17:11
Ilyen értéken apportálta ugyanis azokat abba a társaságba, amelyet néhány hónapja azért alapított, hogy a Takarékbank által használt banküzemi ingatlanokat kezelje.
Vállalatok A cégeknek a járművek tulajdonlása egyszerűen nem gazdaságos
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 13:36
Ha egy vállalkozás járműbeszerzésben gondolkodik, akkor a tartósbérleti konstrukció az egyik legjobb megoldás. A költségek kiszámíthatók és jól tervezhetők, egy, az év elején hatályba lépett jogszabályi változás révén pedig a konstrukció adóterhelése kedvezőbb lett, mondta el Penz Tamás, a Merkantil Bérlet Kft. ügyvezetője.
hírlevél