<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ha azon gondolkodunk, hogy eljött az ideje az otthonunk felújításának, minden bizonnyal felmerül az is, hogy érdemes lenne a nyílászárók cseréjét is megoldani. A gondolat jogos, hiszen a beltéri ajtók nagy hatással vannak a lakásban uralkodó enteriőrre.

Természetesen nem kis feladat új, szép ajtókra váltani a régieket, de az biztos, hogy nem fogjuk megbánni! Ha elhatároztad, hogy belevágnál, érdemes elolvasni ezt a cikket, s a lépések helyes sorrendjében véghezvinni az elképzeléseidet.

Első teendő: tervezés és választás

Mielőtt nekiesnénk a meglévő nyílászáróknak, érdemes átgondolni, hogy mit is szeretnénk. A beltérben használatos ajtóknak is igen sokféle fajtája van. Az Ajtóház beltéri ajtó választékában megtalálhatjuk a dekorfóliás változatokat, a CPL laminált modelleket is, amelyek kedvezőbb árfekvés mellett kínálnak lehetőséget arra, hogy szép, új ajtók büszke tulajdonosai lehessünk. 

Amennyiben inkább a magasabb színvonalat választanánk, akkor a festékszórt, valamint a prémium minőségű nemesfa nyílászárók között érdemes keresgélnünk. Az is előfordulhat persze, hogy üveges vagy üvegajtóban, esetleg tolóajtóban gondolkozunk, erre is van lehetőség.

Mivel ilyen sokféle opció kínálkozik számunkra, érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen elvárásaink vannak az új nyílászárókat tekintve, hiszen nagy valószínűséggel nem ez lesz az a része az otthonunknak, amelyet évenként cserélgetni fogunk. 

Éppen emiatt, mivel ez egy hosszú távra szóló választás, nem javasolt kapkodva meghozni a döntést. Azt is jó, ha tudjuk, hogy egyes típusok esetén akár teljesen a mi igényeinkre, a terveink szerint gyártják le az ajtókat, így lehetőségünk van akár teljesen egyedi elképzeléseinket is megvalósítani.

Második lépés: bontás

Az Ajtóház szolgáltatásai között megtalálhatjuk azt az opciót, hogy a választott nyílászárókat szakszerűen beépítik a lakásunkba, azonban a bontási munkálatokhoz jellemzően más szakembert kell keresned. 

Hogy miért? Egyrészt azért, mert általában ezek a munkálatok nem egyidőben zajlanak, hiszen ésszerű előbb a bontást megcsináltatni, ami nagy zajjal és kosszal jár, hogy utána az új ajtók már tiszta környezetben kerülhessenek a helyükre. 

Másrészt pedig, mint minden rombolással járó munka közben, itt is előfordulhat, hogy megsérül a fal vagy leesik egy csempe. Ezeket pedig kőműves, illetve burkolással foglalkozó mesteremberek fogják tudni helyreállítani.

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a javítást még az új ajtók helyére kerülése előtt kell kivitelezni, illetve ebben a szakaszban van lehetőség arra is, hogy változtassunk a nyílás méretén, amennyiben erre igény van, illetve esztétikai szempontból szükséges.

Harmadik lépés: kivitelezés és gyönyörködés

A bontási és helyreállítási munkálatok végeztével érkezhetnek is az új beltéri ajtók, amelyek gyorsan a helyükre kerülhetnek. Így ránk már nem is hárul más feladat, mint csodálni a szépséges új nyílászárókat, illetve elégedetten szemlélni, ahogy nekik köszönhetően az egész lakás megújul.

 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz?
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG