<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.

Ha számít a gyorsaság

Ha nem vagy biztos magadban, természetesen azzal sincs gond, hogyha nem szeretnél ezzel a dologgal te magad foglalkozni, és szervizbe viszed a kétkerekűdet. Azonban ha minden nap használod, akkor számolnod kell azzal, hogy ez a művelet akár 1-2-3 napot is igénybe vehet. 

Hiszen nem biztos, hogy egyből kapsz szabad időpontot. Így ha sűrűn használod a bringádat, akkor mindenképpen érdemes lesz magad nekiveselkedned a műveleteknek. Hidd el, nem lesz olyan nehéz, és meg fogod tudni csinálni!

Amennyiben szeretnél biztosra menni, vásárolhatsz olyan gumikat is, melyek rendelkeznek defektvédelemmel, de azt tudnod kell, hogy sajnos ezek sem fognak teljes védelmet nyújtani. Így sajnos a defekt minden bringás életében elkerülhetetlen, így előbb vagy utóbb neked is szembe kell majd nézned ezzel a problémával, ha esetleg eddig nem történt volna meg. 

Ebben az esetben még a szerencsések táborát erősíted. Ha pedig szeretnél valami pluszt vásárolni a kerékpárodhoz, nézz szét a Biciklizek.hu kiegészítő kínálatában, ahol számos érdekességet találhatsz.

Hogyan kezdjünk neki?

A defektjavításnak vannak olyan lépései, melyeket érdemes betartani. Ezen a folyamaton igyekszünk most végigkalauzolni téged, hogy ne érjen meglepetés, ha esetleg defektet kapsz. Elsősorban a defektes külső gumit kell eltávolítani. 

Ehhez elérhető egy olyan acélszerszám, mellyel könnyedén el tudod végezni ezt a műveletet. Ha ezzel megvagy, utána meg kell vizsgálnod, hogy hol keletkezett a sérülés a gumidon. Így tudni fogod, hogy melyik részt szükséges majd megjavítanod a belsőn.

Miután pontosan beazonosítottuk, hogy hol található a belső gumin a sérülés, nekikezdhetünk a hiba kiküszöbölésének. Ha megtaláltuk ezt a pontot, akkor azt mindenképpen jelöljük be filccel jól látható módon, hogy később be tudjuk határolni. 

Mindenképpen jó vastagon tegyük ezt, hogy a felcsiszolás után is látható maradjon. Ezután nekiláthatunk a felcsiszolásnak, melyet azért kell elvégeznünk, hogy biztosan jól megtapadjon a javítóelem, amit rá fogunk helyezni. Amint ezzel is megvagyunk, akkor már készen is állunk a lyuk eltüntetéséhez.

A műveletek befejezése

A csiszolás végeztével szükségünk lesz egy vulkanizáló oldatra, mellyel a felcsiszolt részt kell majd bekennünk. Miután ez megszáradt, nekiláthatunk a tömlőfolttal megragasztani a sérült részt. Erről mindkét oldalán el kell távolítani a fóliát, és így tudjuk majd felhelyezni a végső pozíciójába.

Ezután még 5 percet szükséges várni, és már el is készültünk a defekt javításával. Ugye milyen egyszerű volt? Hidd el, a valóságban sem lesz bonyolultabb, és máris újra szelheted az utat kedvenc kétkerekű járműveddel. Bátran állj neki hát te is a defektjavítás műveletének, és vedd a nyakadba a várost bringáddal!

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG