3p

Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás elég bevételre tegyen szert, nélkülözhetetlen, hogy az értékesítési folyamat hatékony és gördülékeny legyen. Ez pedig sok esetben azon múlik, hogy a cég alkalmazásában vagy megbízásában álló értékesítő mennyire hatékonyan végzi a munkáját.

Folyamatosan frissülő értékesítői állások megtalálhatóak az Állásóriás állásközvetítő portálon, de mielőtt nagy lelkesen jelentkeznénk valamelyik hirdetésre, nem árt tisztában lenni azzal, hogy ezt a munkát hogyan végezhetjük jól, vagy – ha már korábban is dolgoztunk benne, akkor – jobban, mint eddig.

A mostani cikkünkben ehhez kívánunk néhány hasznos tippet, tanácsot adni. Így mindenképpen érdemes velünk tartania azoknak, akik számára épp aktuális ez a téma, és szeretnének kimagasló teljesítményt nyújtani az értékesítői szakmában.

Fejlesszük a kommunikációs képességeinket!

Értékesítőként lényegében azzal keressük a pénzt, hogy képesek vagyunk hatékonyan beszélni az adott cégről, illetve az általa kínált termékekről, szolgáltatásokról. Amellett pedig, hogy be tudjuk mutatni őket, képesek vagyunk arra is, hogy válaszoljunk az ügyfelek, vásárlók által feltett kérdésekre.

Nagyon fontos azonban, hogy ez egy kellemes beszélgetés közepette történjen meg, ne pedig egy egyirányú monológot folytassunk. Talán nem is gondolnánk, de borzasztó nagy jelentősége van annak, hogy ne csak válaszoljunk, hanem mi is feltegyünk kérdéseket, elvégre az érdeklődők céljának, motivációinak vagy adott esetben kifogásainak feltérképezése is az értékesítői munka része.

Tanuljunk meg figyelmesen hallgatni!

Sokan tisztában vannak azzal, hogy az értékesítői szakmában fontos a beszéd, azt azonban csak kevesen tudják, hogy ebben a munkakörben nem csak beszélni – azaz válaszolni és kérdezni – kell tudni, hanem hallgatni is.

A hallgatás aranyat ér – tartja a mondás, ami az értékesítőkre fokozottan igaz. Ha ugyanis nem hallgatjuk végig az érdeklődőket, mindig a szavukba vágunk, és mi akarunk beszélni helyettük, akkor könnyen elveszíthetjük őket. Ugyanez igaz akkor is, ha ugyan végighallgatjuk azt, amit mondanak, de nem figyelünk eléggé rájuk.

Dolgozzunk az önbizalmunkon!

Mindemellett pedig az is nagyon fontos, hogy a potenciális ügyfelekkel, vásárlókkal folyatott beszélgetésekbe kedvesen, de határozottan, lendületesen menjünk bele, és képesek legyünk vezetni, illetve témánál tartani a kommunikációt. Ehhez elengedhetetlen, hogy fejlesszük az önbizalmunkat.

Látható tehát, hogy sok mindent megtehetünk annak érdekében, hogy fejlődjünk, és jobban, ügyesebben végezzük a munkánkat. Ha van értékesítői vénánk, az óriási előny, hiszen akkor sok mindent ösztönösen, mondhatni zsigerből csinálunk, vagy épp nem csinálunk, ez azonban még kevés ahhoz, hogy kimagasló sikereket érjünk el.

Ha viszont valaki megfogadja az általunk adott tanácsokat, és beépíti azokat a munkájába, akkor garantált lesz a sikere!

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Vásárló Komfortos otthon, kisebb környezethasználat
PR | 2023. november 21. 09:05
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Vásárló A karikagyűrű divat évről évre változik
Márkázott tartalom | 2023. november 20. 10:16
A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.
Vásárló A víz, mint természetes üzemanyag: így segíti a hidratáltság a hatékony munkavégzést
Márkázott tartalom | 2023. november 19. 09:49
A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.
Vásárló Pocsék eredmény jött: utolsók között a magyar üzletek
Buksza blog | 2023. november 18. 16:03
Az uniós kiskereskedelmi listán Magyarország a legrosszabbul teljesítő államok között van. Csak Belgium és Szlovénia rendelkezik rosszabb eredménnyel. A spanyolok jelentik a jó példát. 
Vásárló Az Aldi újabb forradalmat indítana, így lehetnek olcsóbbak az élelmiszerek is
Buksza blog | 2023. november 18. 09:09
Olcsóbbá válhatnak alapvető élelmiszerek az Aldi boltjaiban: egy üzletben már munkába állt egy újratöltő állomást, amelyből kimérve, és a csomagolt verzióhoz képest olcsóbban lehet vásárolni. Az állomás ráadásul a környezetnek is jót tesz: heti egy újratöltéssel ugyanis 1,4 milliárd egyszer használatos műanyagtól lehetne elköszönni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG