<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.

Persze az élelmesebbek egyetemistaként is igyekeztek belekóstolni a munka világába, ám még ez sem feltétlenül jelent releváns tapasztalatot, így jobb híján maradnak a tanulmányi eredmények és persze a fotó!

Miért fontos a fotó?

Jóllehet nem a fotó minősége és nem a szépséged lesz a mérvadó a toborzást végző szakember számára, azért azt fontos tudni, hogy a fotóknak nagy szerepük van a nulladik benyomás kialakításában, így érdemes megfontolni a Zyntern.com álláskeresést könnyítő tanácsait.

Mert ha jobban belegondolsz, mi is dönthet két ugyanolyan önéletrajz között? Ha mindkét jelölt ugyanazt az iskolát végezte el, ugyanúgy nincs a munkakörben tapasztalata, akkor mi alapján dől el, hogy kit hívnak be állásinterjúra?

Az egyik nyilvánvalóan az önéletrajz formaisága lesz, a másik az esetleges motivációs levél, a harmadik pedig a fotó. Ezek mind együtt gondoskodnak arról, hogy valamilyen kép alakuljon ki a jelentkezőről a HR-es vagy a cégvezető fejében.

De hogy milyen? No, az a nem mindegy, és ezért kell gondosan kiválasztanod az önéletrajzba beszúrt fotódat is!

Milyen a tökéletes önéletrajzi fotó?

Ha azt mondjuk, hogy cégspecifikus, akkor talán nem leszel olyan boldog, pedig így van. Ugyanis minden cég más és más stílust képvisel: van, ahol az öltöny sok, a smart casual pedig kevés. Ezért elsődlegesen mindig tanácsos kinyomozni, milyen dress code és persze milyen hangulat uralkodik az adott cégen belül.

Ugyanakkor akadnak olyan örökérvényű szabályok, amelyeket minden esetben érdemes betartani. Mutatjuk is őket!

       1. Felejtsd el a pólót! Igazodj a cég által preferált öltözködési stílushoz.

       2. Ne légy komor! Egy szolid mosoly mindenhol jól jön!

       3. Ez itt nem a selfie-k ideje! Lehet ugyan, hogy te vagy a selfie-k koronázatlan királya vagy királynője, de hidd el, ez az önéletrajzodban nem lesz túl kifizetődő. Kérj hát segítséget baráti, családi körből, hidd el, észrevehetően más lesz az eredmény.

       4. A természetes fény és a letisztult háttér kötelező! A mesterséges fény vagy a harsány háttér mind-mind rossz fényt fog vetni rád –  szó szerint – ezért érdemes nagy gonddal kiválasztani a fotózkodás helyszínét is.

       5. Fontos, hogy egyedül légy a képen, mindenki más csak hátráltatni fog! Ez itt most nem a társasági életedről, hanem a szakmai előmeneteledről kell, hogy szóljon, így a képnek is ehhez kell igazodnia.

Add önmagad!

Nyugalom, mielőtt azt hinnéd, hogy fotómodellnek kell állnod, megnyugtatunk, nincs másról szó, mint arról, hogy igényesen készítsd el a fotót egy barátod, rokonod vagy akár a párod segítségével. A te feladatod annyi, hogy öltözz megfelelően és add önmagad!

Ugye készen állsz arra, hogy egy tökéletes fotóval indítsd a karriered?

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Bang & Olufsen moziélmény otthonában. Itt a Beosound Theatre
PR | 2022. december 7. 10:49
A Bang & Olufsen – a dán audió márka – bejelentette a Beosound Theatre-t, mely azzal a céllal készült, hogy a világ legerőteljesebb és legjobban magával ragadó hangélményét nyújtsa. Az innovatív és aprólékosan kidolgozott csúcskategóriás soundbar egyetlen termékben nyújtja azt a moziélményt, melyet mások komplett rendszerekkel tudnak csak elérni.
Vásárló Újabb brutális élelmiszerár-emelkedést kapnak karácsonyra a magyarok
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. december 7. 05:21
Semmi jele annak, hogy enyhülne az élelmiszerárak emelkedése: decemberben újabb csúcsok dőltek meg a Privátbankár Árkosár-felmérésben. Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás, és az elmúlt közel 16 évben nem mértünk a mostanihoz hasonló éves áremelkedést sem. Egyre közelebb vagyunk a Matolcsy György által beharangozott 50 százalékos élelmiszer-inflációhoz - és újabb szögek verődnek az árstop koporsójába.
Vásárló A nap képe: hosszú sor kígyózik egy budapesti benzinkútnál
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 11:24
Mindenki tankolni akar. Amíg van mit. 
Vásárló Tiszta levegő az otthonában
Márkázott tartalom | 2022. november 29. 20:16
Mindannyian tiszta levegőt szeretnénk belélegezni, akár az otthonunkban, akár a munkahelyünkön vagyunk. Egyre többen részesítik előnyben a tiszta levegőjű, csendesebb településeket, mert azt szeretnék, hogy a gyermekeik tiszta levegőben játszanak, tanuljanak, éljenek.
Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG