<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az elhúzódó téllel és a csapadékos időjárással indokolnak.

A szélsőséges időjárás miatt a korábbi évekhez képest idén jóval több kátyú keletkezett az országos és önkormányzati utakon egyaránt. Az új, de mély kátyúk a legveszélyesebbek – éles peremük szálszakadást okozhat a gumiabroncsban, ami később durrdefekthez vezethet, de nem ritka a tengelytörés sem. Ilyenkor nyáron a két keréken közlekedők számára is komoly veszélyt jelenthetnek az úthibák.

Országosan több mint 160 000 kilométernyi út található, ebből a 30 ezer kilométeres állami közúthálózaton a hibás útszakaszok kijavításáért erre az évre különösen magas, 8,5 milliárd forint értékű kátyúzást tervezett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az elhúzódó tél és a csapadékos időjárás miatt ebből július elejéig 3,6 milliárd forintot költöttek el.

Vadászat a kátyúkra

A Generali a Biztonságért Alapítvány több mint két hónappal ezelőtt indította Kátyúvadász elnevezésű programját, amelynek lényege, hogy egy webes és okostelefonos alkalmazás segítségével az autósok feltölthetik az őket leginkább zavaró kátyúk fotóit egy, a kátyú GPS koordinátáit is mutató térképre. A kátyúfigyelő egyrészről figyelmezteti az autósokat, mely utakon kell jobban odafigyelniük a vezetésnél, másrészt segítheti az útkarbantartók munkáját, megmutatva számukra, az autósok szerint hol van rájuk a legnagyobb szükség. A program eredményességét jól mutatja, hogy a honlapot több mint 7000 autós kereste fel eddig információért, a három legsúlyosabb kátyút vagy hibás útszakaszt pedig már ki is javította az országos közútkezelő.A kezdeményezéshez eddig több mint 300 kátyúvadász csatlakozott, ők összesen 374 úthibát fotóztak le az ország szinte minden megyéjéből, döntő többségében helyi, önkormányzati utakra vonatkozóan. A legtöbb kátyút Pest megyéből töltötték fel, és a feltöltött kátyúk több mint negyede 50 méternél hosszabb útszakaszt érint. A feltöltött kátyúkat legnagyobb arányban Baranya megyében javították ki, de az Alapítvány által meghirdetett Legaktívabb Kátyújavító Térség Díjáért Nógrád megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is esélyes.
Ahogyan a Privátbankár megírta, sokan nem tudják, hogy ha kátyú okoz kárt az autóban, mit kell tenni, kihez kell fordulni. Fontos, hogy ilyen esetben nem az autótulajdonos saját biztosítóját, hanem az útszakasz biztosítóját kell keresni, és nagyon figyelmesen kell a dokumentációt elkészíteni. További részletek

A Generali biztosítóhoz az idén eddig csaknem 500 kátyúkárt jelentettek be, összesen mintegy 120 millió forint értékben. A biztosító 2012-ben megközelítőleg 200 millió forint kártérítést fizetett ki kátyúkárok miatt, a keményebb és hosszabb tél miatt azonban 2013-ban 20 %-kal több kátyúkárra számít a társaság.

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Nyomdaipari és dekoratőri munkalehetőségek Pécsett
Márkázott tartalom | 2023. március 22. 11:20
A nyomdai vagy dekoratőri állások azért válthatja ki sokak tetszését, mert látványos eredményeket lehet elérni, ami ráadásul kézzel is fogható, bemutatható. Ki ne szeretné megmutatni ismerőseinek azt a kirakatot, amit maga rendezett be? Vagy éppen milyen jó kézbe venni azt az újságot, ami a kezünk alól kerül ki! Pécsett is lehetőség van ilyen munkára, lássuk hol vannak üres helyek!
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG