Kátyú
Vásárló Tele vannak kátyúkkal a magyar utak – néhány ezer forint megmenthet a bosszúságtól 
Privátbankár.hu | 2019. február 17. 16:31
Az elmúlt hónapok télies időjárásának hatására ismét százezres nagyságban borítják kisebb-nagyobb úthibák a hazai közutakat. A kátyúk által okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg: általában a nem megfelelően igazolt, illetve a figyelmeztető jelzőtáblával ellátott szakaszokon történt károkat utasítják el.
Vásárló Elöregedtek a magyar utak – komoly károkat okoznak az autósoknak 
Privátbankár.hu | 2019. február 10. 12:00
Csak a fővárosban évente 30-35 ezer új kátyú keletkezik az utakon, a kártyúkárok 60-70 százaléka az év első negyedévében történik. A Europ Assistance Magyarország összegyűjtötte azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket szem előtt kell tartanunk, ha kátyúkárt szenvednénk el.
Vásárló Szétszedte az utakat a tél - érdemes erre is biztosítást kötni 
Privátbankár.hu | 2018. március 13. 11:12
A hektikus időjárás igencsak megkezdte a magyar utakat, immár több százezer úthiba és kátyú tarkítja a betont. Egy-egy kátyú okozta baleset akár több százezer forintos javítással is járhat, a költségszint azonban gyakran összemérhető a biztosítási önrész hányadával. Bár gyakran meg sem térítik, érdemes pár ezer forintért kátyúbiztosítást is kötni autónkra.
Közérdekű Hétfőtől jobb, ha elkerülöd ezt az autópályát! 
Privátbankár.hu | 2018. január 6. 15:30
Hét napon át forgalomkorlátozás lesz az M1-esen.
Személyes pénzügyek Kátyúba hajtottam - mekkora az esélye, hogy kifizetik a kárt? 
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 14:45
Egyetlen kátyúba hajtva is megtérülhet egy néhány ezer forintos biztosítás díja - ellenkező esetben az útfenntartóval kell harcolnunk a kártérítésért. A kátyúkároknak általában csak a felét fizetik ki - mivel bújik ki a felelősség alól az útkezelő? Mivel növelhetjük az esélyeinket a vitában?
Közérdekű Utálod a kátyúkat? Javítsd meg őket így! 
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 12:59
Nagyon kreatívak a kisvárosi útburkolatjavítók, ki gondolná, hogy erre is lehet használni a vécépapírt.
Biztosítás Hiába van kátyúbiztosítás, ha sosem fizetik ki 
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 10:26
Pár tízezerszer kötöttek a kátyúkárok ellen, ám a MABISZ tapasztalatai alapján a biztosítók sokszor visszautasítják a kifizetéseket így is.
Vásárló Elkezdték tömni a lyukakat  
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 17:07
Vége a téli útüzemeltetési időszaknak, elkezdődött a tavaszi munkára való átállás a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél.
KKV Végre a főutakról is eltűnhetnek a kátyúk: 50 milliárd forintos program indul  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 22. 13:50
Vége lehet a kátyús, nyomvályús utaknak: jövő őszig mintegy 500 kilométernyi főutat újítanak fel az országban.
Vásárló Kátyúba hajtott? Jelentse fel a gödröt!  
Privátbankár.hu | 2014. április 12. 16:40
Tavasszal elindulnak a kátyúzási munkálatok, a Magyarországon egy éve elindított Kátyúvadász projekt pedig most is megpróbálja segíteni az utak helyreállítását. A megújuló honlap és okostelefonos alkalmazás a kerékpárosat is segíti.
Biztosítás Kátyúba mentél? Ne hagyd magad lerázni - tippek autósoknak 
Privátbankár.hu | 2014. február 4. 10:24
Ahogy bejöttek a fagyok, robbanásszerűen megnőtt a kátyúk száma - ha kárt szenvedünk, nem könnyű behajtani az út kezelőjétől, de azért nem is lehetetlen, csak be kell tartani néhány ökölszabályt.
Biztosítás Kezdődik a kátyú-katasztrófa: 4+5 tipp autósoknak 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 17:55
A téli útviszonyok között még komolyabb veszélyt jelentenek kátyúk a sofőrök számára. Az autósok harmada már szenvedett kárt a kátyúk miatt. A károk elkerülése érdekében a sofőrök vezetéstechnikai ismereteik felfrissítésével készülhetnek a szezonra.
KKV Hány kátyút lehet betömni 33 milliárdból? 
Privátbankár.hu | 2013. október 27. 13:25
Harminchárom milliárd forintos útfelújítás indul, melynek keretében országszerte több mint 520 kilométeren 287 kritikus állapotú szakaszon javítják majd fő- és mellékutak hibáit - jelentette be Völner Pál, az infrastruktúráért felelős államtitkár vasárnap Leányfalun.
Vásárló Milliárdok mennek el idén is kátyúzásra 
Privátbankár.hu | 2013. július 12. 11:40
Az elhúzódó téllel és a csapadékos időjárással indokolnak.
Utazás Pályázati pénzből indul a kátyúszezon 
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 08:30
Pályázati pénzből 87 milliárd forint jut - de nem útépítésre, hanem kátyúzásra. Az ország észak-keleti csücskében lesz a legtöbb munka.
Biztosítás 10 tipp kátyúkár esetére: kihez kell fordulni? 
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 10:45
Sokan nem tudják, hogy ha kátyú okoz kárt az autójában, mit kell tenni, kihez kell fordulni. Fontos, hogy ilyen esetben nem az autótulajdonos saját biztosítójához, hanem az útszakasz biztosítóját kell keresni, és nagyon figyelmesen kell a dokumentációt elkészíteni.
Biztosítás Így bizonyítsa a kátyúbalesetet biztosítójának, különben nem fizet 
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 10:51
Kátyúkár esetén nagyon fontos, hogy mindent körültekintően adminisztráljunk annak érdekében, hogy bizonyítható legyen, hogy a káresetet az adott kátyú okozta, az esetek felében a hiányos dokumentáció miatt nem fizet a biztosító.
Biztosítás Nagy kárt tudnak okozni a kátyúk az utakon 
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 10:21
A hazai autósok közel 30%-a már hajtott bele kátyúba a magyarországi utakon úgy, hogy mindez sérülést is okozott a gépjárművében. A Generali biztosítónak az idei évben már több mint 6,6 milliárdos casco kárkifizetése volt, a becslések szerint ennek 3-5%-a volt a kátyúkároknak köszönhető.
Biztosítás Az olcsóbb cascót is egyre kevesebben engedhetik meg maguknak 
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 10:50
Hiába zuhant másfél év alatt csaknem 30 százalékkal az átlagos online casco-díj, annak jelenlegi 64 ezer forintos mértéke is egyre növekvő számú autósnak jelent vállalhatatlan összegű kiadást – derül ki a kotelezo.hu internetes szakportál több mint 23 ezer aktív internet-felhasználó körében elvégzett felméréséből. A hazai autóállomány elöregedése szintén vezető oka a casco-kötésszám stagnálásának.
Biztosítás Kátyúkárok: ha nem a biztosító, akkor ki fizet? 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 14:45
A kátyúk miatti károk után az adott útszakasz kezelője viseli az anyagi felelősséget - de ez nem azt jelenti, hogyha baj ér minket, akkor nyugodtan hátradőlhetünk. Ha egy kátyú okoz kárt az autónkban, nem árt ha egy helyszínelő pontosságával dokumentáljuk az eseményeket, rendőrségi jegyzőkönyvre is szükség lehet. Akkor meg miért fontos a casco?
Biztosítás Támad a kátyúszezon: kiszolgáltatottak az autósok  
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:32
A közút fenntartójának elég csak kihelyeznie egy táblát, ami figyelmeztet a kátyúveszélyre, és az anyagi felelősség alól már is mentesítette magát. Ilyenkor az akár több tízezer forintra rúgó számlát az autós fizetheti. Az is megoldás, ha kiképezzük magunkat helyszínelőnek, de van ennél egyszerűbb mód is arra, hogy ne menjen rá a gatyánk az úthibákra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG