<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A fogyasztóvédelmi hatóság mosószereket tesztelt. A többség jó vagy közepes minősítést kapott, de volt kiváló és gyenge eredmény is.

 

 

Az árakban pedig brutális eltérések vannak. A hagyományos mosószerek közül az Aldi saját márkás terméke, a Tandil 37 pontot, ezzel pedig kiváló minősítést szerzett, és az első helyen zárta a tesztet. A Persil, a Biopon, a Domol (Rossmann saját márka), Ariel, Splendid (Spar saját márka) mosószer 30-32 pontot gyűjtött, így ezek jó minősítést  kaptak – írja a mindenár.hu.

A Bonux és a Dreft 27, illetve 26 ponttal zárt, ez közepes eredményre volt elég. A Spar másik saját márkás mosószere (S Budget) 21 pontot kapott, ami a hatósági teszt szerint gyenge eredmény. A Mindenár.hu szerint fontos hozzátenni a teszthez, hogy a versenyzők között nem szerepelt többek között a Lidl saját márkás mosószere (Formil), ahogy a Tescóé és az Auchané sem.

A teszt során egyébként Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei teljesen azonos, fehér színű textildarabokat koszoltak össze kávéval, fűszerpaprikás olajjal, parajjal (alkoholos oldata), meggylével. Valamennyi mosószerből ugyanannyit használtak, majd 24 órás száradás után automata mosógéppel, azonos körülmények között 40 Celsius-fokon mosták ki a textildarabokat. A mosáshoz a mosószereken feltüntetett, közepesen kemény vízhez és közepesen szennyezett ruhához ajánlott adagolásokat alkalmazták. A mosószerek hatékonyságát pedig folttípusonként hasonlították össze. A vizsgált termékek a meggylé foltok eltávolításában jól szerepeltek, ugyanakkor a kávé és a paprikás olaj foltjait egyik mosószer sem távolította el.

Nincsen nagyon rossz választás

A tesztelők az termékek árát is megvizsgálták: a beszerzési ár és a csomagoláson feltüntetett adagolási ajánlás alapján kiszámítottuk az egy mosásra eső költséget: egy adag ruha mosási költsége a hagyományos mosószereknél 35 és 180 forint között szóródott.

A hatóság szerint a termékek többsége közepes vagy jó színvonalú. Elmondható az is, hogy környezetbarát termékek között is választható jó minőségű, megfizethető termék, amellyel védhetjük környezetünket.

Vásárló Elérhető energiatakarékos megoldások
Márkázott tartalom | 2023. január 30. 09:22
A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy megóvjuk a teremtett világot, takarékoskodjunk az energiákkal, tesszük mindezt azért, hogy legyen mit hátrahagynunk az utánunk jövő generációknak. 
Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG