BUX
35 281.18
+0.66%
+231.00
OTP
9 735.00
+0.15%
+15.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 875.00
+1.70%
+115.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Hírek
Cikkek Adóhumor a neten
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 14:40
Keynes szerint az adócsalás az egyetlen szellemi tevékenység, ami némi hasznot hoz.
Cikkek Háromszoros túljegyzés a kincstárjegy-aukción
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 14:13
A hathónapos futamidejű diszkont kincstárjegy éves átlagos hozama mindössze 0,02 százalékponttal emelkedett a szerdai aukción az előző értékesítéshez képest. Az Államadósság Kezelő Központ Rt. (ÁKK) 30 milliárd forint össznévértékű kincstárjegyet hirdetett meg, de csak 25 milliárd forintnyit értékesített, bár a jegyzések összege meghaladta a 92,42 milliárd forintot. A 6 hónapos kincstárjegyek 12,81 százalékos átlagos éves hozammal keltek el az egységes hozammutató (EHM) alapján. Az elfogadott hozamok 12,47 és 12,83 százalék között szóródtak.
Cikkek Demonstrációra készülnek a Baumag-befektetők
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 14:06
"Követeljük, hogy a rendőrség és a bíróság azonnal zárolja a szövetkezet vagyonát és fizessék vissza a megkárosított kisbefektetők pénzét"
Deviza / Áru A kormány tovább halogatja az euró-döntést
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 13:46
Az euró bevezetési időpontjáról szóló döntés elhalasztásának nevezte egy vezető londoni befektetési ház Medgyessy Péter bejelentését
Cikkek Járai: reális az inflációs cél
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 13:19
Járai Zsigmond szerint a Magyar Nemzeti Bank inflációs prognózisa a legreálisabb, a ma elérhető legjobb előrejelzés
Cikkek Küszöbön egy nagyszabású német kormányátalakítás?
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 12:54
Számos spekuláció jelent meg a német belpolitikában a Schröder-kormány átalakításáról; az egész ráadásul alapvetően érinti az alakuló "európai belpolitkát" is.
Cikkek Uráncsempészt fogtak az ukrán-magyar határon
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 12:35
Csaknem fél kilogramm, atomfegyver gyártására is alkalmas urán volt abban a furgonban, amelyet az ukrán határőrök tartóztattak fel. A jármű sofőrje állítólag egy benzinkútnál kapta a csomagot, melyet Magyarországra kellett volna eljuttatnia. A lefoglalt anyagot Kijevbe küldik további vizsgálatra.
Cikkek Mentőautó karambolozott Várpalota és Veszprém között
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 12:34
Mentőautó karambolozott egy személyautóval a 8-as főúton Várpalota és Veszprém között. A beteget szállító mentősök egy árokba csúszott kocsi miatt akartak megfordulni az úton, amikor hátulról beléjük rohant egy Volkswagen Vento. A személyautó kigyulladt, de sikerült gyorsan eloltani. A balesetben összesen nyolcan sérültek meg, közülük négyen súlyosan.
Cikkek Már katonákkal a boltfosztogatás ellen Kelet-Szlovákiában
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 12:32
Már katonákat is kivezényeltek a szlovákiai romák megfékezésére. Kétezer fegyveres próbálja megakadályozni a bolti fosztogatásokat az ország keleti részén. A romák a szociális juttatások csökkentése miatt támadtak élelmiszerboltokra. Mikulas Dzurinda szlovák kormányfő tegnap estére rendkívüli kormányülést hívott össze, ahol másfélezer rendőr és több mint ötszáz katona bevetéséről döntöttek.
Cikkek Az áramosok is tüntetnek és sztrájkkal fenyegetnek
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 12:05
Megegyezés hiányában demonstrációt tart, illetve több ipari fogyasztó kikapcsolásával járó sztrájkot helyez kilátásba a villamosenergia-iparban dolgozók hetvennégy százalékát tömörítő három szakszervezet.
Cikkek Májustól adószám is kell az áfás számlához
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 11:34
Május elsejétől várhatóan az adószám is kell majd ahhoz, hogy áfás számlát állítsanak ki a vállalatok - írja a Magyar Hírlap. A változtatást jelentős pluszterheket jelent, és az uniós csatlakozás sem indokolja. Szakértők szerint az új szabály megnöveli a bolti sorbanállási időt és veszteséget is okozhat egy-egy közszolgáltatónak, ha ügyfele nem adja meg adószámát. Erre pedig senki sem kötelezhető.
Cikkek Egy héten belül döntenek az Antenna Hungária privatizációjáról
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 11:32
Egy héten belül dönthet a kormány az Antenna Hungária privatizációjáról - tudta meg a Népszabadság. Az ÁPV Rt. két változatot dolgozott ki, az egyik szerint a cég ötven százalék plusz egy szavazatnyi pakettjét szakmai befektetőnek kínálnák fel, a maradék huszonnégy százalékot pedig a tőzsdén értékesítenék. A másik verzió szerint a teljes hetvennégy százalékos részvénycsomagot egy befektetőcsoportnak adnák el. Becslések szerint a vagyonügynökség húsz-huszonötmilliárd forintos bevételre számíthat az eladásból.
Cikkek Egymilliárdot vesztett tavaly a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 10:53
A német Lufthansa légitársaság 980 millió euró körüli nettó veszteséget jelentett szerdán tavalyról előzetes becslés formájában.
Cikkek Tizenhét százalékkal növelte nyereségét a Bouygues
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 10:22
A francia Bouygues csoport szerdán 1,238 milliárd eurós működési nyereséget jelentett tavalyról, tizenhét százalékkal többet a 2002-es 1,058 milliárdnál. Az elemzők átlagosan 1,234 milliárd euróra számítottak tavalyról.
Cikkek Washington felfüggesztette a francia húskészítmények importját
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 10:04
Az amerikai hatóság ahogyan Magyarország esetében is, egészségügyi megfontolásokra hivatkozik. A mezőgazdasági minisztérium ellenőrei három hétig vizsgáltak tizenegy francia húsipari üzemet, és azt állapították meg, hogy nem felelnek meg az amerikai előírásoknak. A franciák nem értenek egyet a vizsgálat eredményével és magasszintű tárgyalódelegációt küldtek az Egyesült Államokba.
Cikkek Amcham: nagyobb önállóság és képzéskorszerűsítés kell az egyetemeknek
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:57
Versenyképességünk csökkenését eredményezheti, ha elmarad az oktatási rendszer megújítása.
Cikkek Idahót és Utahot is meghódította Kerry
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:31
Újabb két amerikai államban nyert John Kerry. Idahóban és Utahban győzött az amerikai elnökválasztás legesélyesebb demokrata jelöltje. Hasonló eredmény várható Hawaiin, ahol az utolsó előválasztást rendezik a március másodikai "szuperked" előtt. Akkor tíz államban voksolnak.
Cikkek Nincs agrármegegyezés: a demonstráció folytatódik
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:30
Ma folytatódnak a tárgyalások a gazdák és a földművelési tárca között. A miniszter tegnap egy válságkezelő csomag részeként újabb hatvanmilliárd forintos agrárcsatlakozási hitelt ajánlott fel, de ez sem hozta meg a várt eredményt. A gazdák így folytatják demonstrációjukat az utakon.
Cikkek Nemcsak a kormányfő, az MSZP-elnök utódlásáról is szó van
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:29
A Magyar Hírlap információja szerint az MSZP-ben nemcsak a kormányfő idő előtti távozásáról esett szó. A pártelnök utódlásáról is mind többen beszélnek. Ezt egyebek mellett az európai parlamenti választások eredményétől tennék függővé. A lap úgy tudja, a korábban a miniszterelnöki posztra esélyesként emlegetett Kiss Péter, Gyurcsány Ferenc és Hiller István pályázhat sikerrel a párt élére is.
Cikkek Munka: az írek is bekeményítettek
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:23
A többi EU-taghoz hasonlóan az írek sem lesznek annyira nagyvonalúak, mint ígérték.
Cikkek Újabb négyszázmilliárdos hiány a büdzsében?
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 09:11
Tovább távolodnak egymástól a kormány és a jegybank várakozásai: az inflációs prognózisok eltérése után utóbbi az államháztartási hiányt 5,3 százalékosra teszi, szemben a kormány 4,6 százalékával.
Cikkek A Napster öt-, az Apple harmincmillió dalt adott el a neten
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 08:52
A korábban illegális Napster ötmillió eladott dallal jócskán elmarad a z Apple Itunestól, mely ezidáig harmincmillió zeneszámot adott el az interneten.
Cikkek Két guantanamói feltételezett al-Kaida-tag ellen emeltek vádat
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 07:56
Két, a guantanamói amerikai támaszponton őrzött, feltételezett al-Kaida-tag ellen emeltek vádat háborús bűnök elkövetésére tett összeesküvés címén. Az amerikai védelmi minisztérium bejelentése szerint a két vádlott jemeni, illetve szudáni állampolgár. Ők az első, Guantanamón fogva tartott feltételezett terroristák, akik ellen vádat emelnek.
Cikkek Létrejött az első magyar őssejtbank
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 07:55
Megalakult az első őssejtbank Magyarországon - igaz, egyelőre kísérleti jelleggel. Ha beválik, az intézmény egy év múlva már üzleti alapon működhet. A bankban bárki tárolhatja gyermekének köldökzsinórvérét, de az őssejteket mások is felhasználhatják. Száz újszülöttől vesznek le köldökzsinórvért a következő hónapokban, de most még csak azért, hogy Magyarországon is begyakorolják a feldolgozást és tárolást. A magyarországi intézmény közösségi vérbank lesz, tehát bárkit gyógyíthatnak az ott tárolt őssejtek felhasználásával.
Cikkek A PM inflációs prognózisa optimistább, mint a jegybanké
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 07:54
Optimistább lett a pénzügyminisztérium idei inflációs prognózisa, mint a jegybanké. A tárca ez évre továbbra is hat-hat és fél százalékos inflációval számol. A Nemzeti Bank tegnap közzétett prognózisában azonban a 2004 decemberi előrejelzését 6,9 százalékra, az idei éves infláció ütemét pedig 7,4 százalékra emelte.
Cikkek Áprilisban kiderülhet, hogy mikor vezethetjük be az eurót
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 07:51
A miniszterelnök arra számít, hogy április végére tisztábban fogja a látni a kormány, mikorra lehet bevezetni az eurót. Addigra egyeztetnek a vállalatok, a szakszervezetek képviselőivel és a kutatókkal. Medgyessy Péter hangsúlyozta: a csatlakozás feltételeinek teljesítése, az alacsony kamat, a stabil árfolyam, a költségvetési egyensúly megteremtése jelentős erőfeszítéseket igényel. Járai Zsigmond jegybankelnök ma azt mondta, hogy az euró eredetileg tervezett 2008-as bevezetése csak jelentős áldozatok árán lenne teljesíthető.
Agrár Mégsem épül Valkón hulladékkezelő
Privátbankár.hu | 2004. február 25. 07:50
Mégsem épülhet meg Valkón a tervezett hulladékkezelő. Az észak-pesti regionális hulladéklerakó elhelyezéséről szólón tárgyaláson a térséget képviselő Önkormányzati Társulás polgármesterei elfogadták azt a javaslatot, hogy a már meglévő hulladéktárolók bővítésével hozzanak létre szemétlerakót. Így Valkón nem épülne hulladéklerakó annak ellenére, hogy a múlt év végi népszavazáson a község a beruházás mellett voksolt. A valkói polgármester azt mondta, becsapva érzik magukat, ezért önkormányzat kártérítési pert fontolgat a környezetvédelmi tárca ellen.
Cikkek A honvédelmi tárca nem a beruházásokon spórol
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 17:05
A honvédelmi tárca a minisztériumban és háttérintézményeiben spórolja meg az előírt 12 és fél milliárdot, a takarékosság nem érinti a folyamatban lévő honvédelmi beruházásokat - közölte a szakminiszter. Juhász Ferenc hangsúlyozta: semmiképpen nem vesznek el pénzt olyan beruházásoktól, amelyek nemzetközi felajánlás részeként folynak, mint például a Grippen vadászgépek beszerzése.
Cikkek Minden autónak növekszik a regisztrációs díja
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 17:03
Alig öt nappal a regisztrációs díjszabás életbe lépése után bekövetkezett, amire a gépjárműimportőrök és -kereskedők álmukban sem gondoltak volna. Négypárti módosítójavaslatként új regisztrációs díjtábla került a parlament elé, amelynek legfőbb jellegzetessége, hogy egy kivételével valamennyi új autó díjtételét megnövelné, miközben jelentősen csökkentené valamennyi használt autó regisztrációs díját. A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a márkakereskedők tudomása szerint a használtautó-importőrök arra készülnek, hogy Svájcon keresztül hozzák be a Nyugaton értéktelen és sok esetben a környezetet súlyosan károsító autókat, köztük olyanokat, amelyek importját például már Lengyelországban és Romániában is tiltják. A változtatás érthetetlen és elfogadhatatlan a számunkra - mondták a szervezet vezetői.
Cikkek Tüntetés Jerevánban a Budapesten megölt örmény miatt
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 17:01
Mintegy kétszáz fiatal tartott Azerbajdzsán-ellenes tüntetést kedden Jerevánban a Budapesten meggyilkolt örmény katonatiszt miatt. A jereváni tüntetők szerint nem személyes ok, hanem az azerbajdzsáni hatóságok örményellenes hisztériája vezetett a múlt heti budapesti gyilkossághoz. Múlt csütörtökön a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyik kollégiumi épületében egy azeri katonatiszt meggyilkolta örmény évfolyamtársát. Mindkét katona a NATO békepartnerségi programjának keretében tartott tanfolyamon vett részt.
Cikkek Eladó a Parmalat fehérvári gyára
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 16:58
A fehérvári üzemre már kilenc vevő is jelentkezett, köztük hazai tejtermelők és egy olasz szállítócég.
Cikkek Újra van áram Piliscsabán
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 16:42
Kétnapos áramszünet után ismét van világítás Piliscsabán, miután az elektromos művek szakemberei délutánra kijavították a megrongálódott vezetékeket. A fennakadást a mostoha időjárás okozta a faluban. Több iskola, óvoda kényszerszünetet rendelt el, a helyi boltok nem nyitottak ki, s a település magasabban fekvő részein a vízellátás is elakadt. A település utcáin - a fákon az ónos eső után keletkezett jégréteg miatt - továbbra is veszélyes közlekedni.
Cikkek Egyesül a Securicor és a Falck Group
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 16:40
A brit biztonsági cég, a Securicor bejelentette, hogy előrehaladott állapotban vannak a dán versenytársával, a Group 4 Falckkal folytatott egyesülési tárgyalások, és hamarosan nyilvánosságra hozzák az üzlet feltételeit.
Cikkek Zavargás lett Tőketerebesen a boltfosztogatásokból
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 16:05
Lassan egy hete, hogy élelmiszerboltok fosztogatásába kezdtek a szlovákiai romák, ám a fosztogatás tegnap Tőketerebesen zavargásokba csapott át. A település központjából körülbelül négyezer tiltakozó, randalírozó romát szorítottak ki a rendőrök. A hatóságok keddre körbezárták a cigányok lakta városrészt, többeket őrizetbe is vettek. A szlovákiai romák azért kezdték fosztogatni az üzleteket, mert az új szociális törvények miatt jóval kevesebb állami segélyhez jutnak.
Cikkek A kormány latolgatja az iparűzési adó megszüntetését
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 16:04
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vizsgálja azt a lehetőséget, hogy költségvetés függvényében 2005-2006 -ban kiváltható legyen az iparűzési adó - közölte a kormányülés után Csillag István gazdasági miniszter.
Cikkek A közszféra béreit nem érintik a megszorítások
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 15:44
A közszféra béreit és normatíváit nem érintik a központi költségvetés megszorításai. Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerint az újabb elvonások az alkalmazottak létszámára sem lesznek nagy hatással, ugyanis a tárcák nem elsősorban elbocsátásokkal, hanem például a beruházások elhalasztásával spórolnak majd. A közszféra sztrájkbizottsága holnap dönti el: aláírják-e a bérmegállapodást a kormányzattal.
Cikkek Csődvédelembe menekülnek a Parmalat leányvállalatai
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 15:12
Csődvédelembe menekült a hitelezők elől az olasz Parmalat amerikai leányvállalata, valamint a szintén a konszernhez tartozó két másik cég is. Az olasz Parmalatnál december óta dagad a botrány, amikor is egy négymilliárd eurós "lyukat" fedeztek fel a könyvelésben. Az ügyben azóta nemzetközi csalás vádjával vizsgálat indult.
Cikkek Menesztették az orosz miniszterelnököt és kormányát
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 15:11
Vlagyimir Putyin orosz elnök élő tévéműsorban menesztette Mihail Kaszjanov miniszterelnököt és kabinetjét. A kormány leváltását Putyin egyelőre a március 14-én esedékes elnökválasztásra való felkészüléssel indokolta. Mihail Kaszjanov miniszterelnök sorsa már hónapok óta kérdéses volt, mivel voltaképpen közelebb állt Borisz Jelcin volt orosz elnökhöz, mint Vlagyimir Putyinhoz. A megbízott miniszterelnök a kormányfő eddigi helyettese, Viktor Hrisztyenko lesz. Megfigyelők szerint a mostani lépéssel az orosz elnök gyakorlatilag megszabadult valamennyi ellenfelétől, így bátran nekivághat a jövő havi megmérettetésnek. A bejelentés felfordulást keltett az orosz tőzsdén, percekkel a közlemény elhangzása után három-öt százalékos volt a gyengülés.
Cikkek 191 milliárd oktatásra, szociális célokra és egészségügyre
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 15:07
Az oktatás, a képzés, a szociális szolgáltatások, az egészségügyi ellátórendszer és a foglalkoztatási terület összesen 750 millió eurós, azaz 191 milliárd forintos támogatáshoz juthat 2004-2006 között a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programon keresztül - jelentette be Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai miniszter az oktatási és egészségügyi tárca vezetőjével tartott megbeszélések után. A nemzeti fejlesztési tervben meghatározott célokra fordítható támogatásból 563 millió euró az uniós forrás és 187 millió a nemzeti.
Cikkek Jövőre is lehetnek magyar katonák Irakban
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 15:03
A honvédelmi miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre is szolgálnak majd magyar katonák Irakban. Juhász Ferenc ezt azt követően mondta, hogy tárgyalt a Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetével. A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az esetleges hosszabbításról is a parlament dönt majd. Közölte, hogy a múlt héten a többnemzetiségű erők hillai táborában történt merénylet ellenére "a magyar szerepvállalás feltétele biztosított, eredeti célja nem változott." George Herbert Walker nagykövet azt mondta: mindent megtesznek az Irakban szolgálatot teljesítő katonák biztonságáért.
Cikkek Háromszáz halott a marokkói földrengésben
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 14:41
Marokkó földrengés sújtotta Földközi-tengeri partvidékén akár a háromszázat is elérheti a halottak száma. Hivatalosan eddig nyolcvanhat halottról és több száz sebesültről tudnak, de el-Hoszeima város környékén több településen igen súlyosak a károk. A földrengéskutató intézetek különböző adatokat mértek, de a földmozgások erőssége mindegyiknél meghaladta a Richter-skála szerinti hatos fokozatot.
Cikkek Még ma megegyezhetnek a gazdák az agrártárcával
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 14:39
Az agrártárcánál abban bíznak, hogy már ma meg tudnak állapodni a gazdákkal. A minisztériumban jelenleg is egyeztetnek a a tejágazat szereplői, illetve a szaktárca illetékesei. Először a termelők és a felvásárlók egymással, majd együtt a minisztérium szakértőivel egyeztetnek a tej felvásárlási áráról, valamint az ebből származó bevételek igazságosabb elosztásáról. Közben az utakon folytatódik a gazdák tiltakozása. Budapest környékén hat helyszínen gyűltek össze a tüntetők.
Cikkek Hárommilliárdos újrészvény-kibocsátás a HVB-nél?
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 14:08
A német HVB azt tervezi, hogy hárommilliárd euró értékben új részvényt bocsát ki pénzügyi helyzetének megszilárdítása céljából.
Cikkek Megalakult a mecénások klubja
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 13:32
Mecénásklubot alapítottak üzletemberek.Tizenöten fogtak össze az esélyegyenlőtlenségek csökkentése, a támogatandó kezdeményezések felkutatása, bemutatása érdekében. A kezdeményezést az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal is felkarolta.
Cikkek Chirac: a legfontosabb az uniós alkotmány elfogadása
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 13:22
Az uniós alkotmány elfogadása a következő hónapok elsődleges tétje. Ezt Jacques Chirac mondta az Országházban, az Európa jövőjéről mondott beszédében. A francia elnök megpróbálta eloszlatni az esetleges kétsebességes Európa miatt kialakult aggodalmakat. Chirac szólt arról is, hogy támogatja a budapesti francia nyelvű egyetem tervét.
Cikkek Egy éve először csökkent a német üzleti bizalom
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 13:21
Tavaly tavasz óta először csökkent Németország üzleti bizalmi indexe - közölte az IFO német gazdaságkutató intézet átfogó jelentésében. Főképp a feldolgozóiparban gyengébbek a várakozások az euróval összefüggő rosszabb exportkilátások miatt, illetve a nagykereskedelemben: ahol a háztartási kiadások alakulása a döntően befolyásoló tényező. A német konjunktúra egyik legfontosabb jelzőszáma februárban 96,4 pontra esett, szemben az előző havi kilencvenhét és fél ponttal. Az ezt megelőző kilenc hónap folyamatos emelkedése után a szakértők ellenben arra számítottak, hogy az üzleti bizalmi index lényegében stabil marad; 97,6 pontot vártak volna.
Cikkek Kétmilliárdos amerikai befektetés a Volán Tefuba
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 13:19
Kétmilliárd forintot fektet be a Volán Tefu Rt.-be egy amerikai cég. Az összegből 243 millió forintot fordítanak a társaság jegyzett tőkéjének emelésére, amely így egymilliárd 140 millió forintra nő, míg a fennmaradó 1,8 milliárdot tőketartalékba helyezik.
Cikkek Mérsékelt forgalom és emelkedés a diszkontkincstárjegyeknél
Privátbankár.hu | 2004. február 24. 13:18
Alig emelkedett a három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek hozama a mai aukción. A forgalom is mérsékelt volt. Az előzetesen meghirdetett harmincötmilliárd forint névértékű kincstárjegyre 48,23 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, az Államadósság-kezelő Központ Rt. pedig harmincmilliárd forintra mérsékelte az értékesítés összegét. A három hónapos kincstárjegyek 12,82 százalékos átlagos éves hozammal keltek el.
hírlevél