BUX
35 260.49
+0.60%
+210.00
OTP
9 730.00
+0.10%
+10.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 865.00
+1.55%
+105.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Hírek
Cikkek November óta ma a legerősebb a forint a devizapiacon
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 12:10
Tovább erősödött reggel a forint. Az euró 260,60 forinton nyitott a bankközi devizapiacon, több mint egy forinttal gyengébben a tegnap délutáni árfolyamnál. A kereskedők élénk napkezdetről számoltak be, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy pénteken általában passzívan viselkednek a piacok. A forint erősödése következtében hazai és külföldi befektetők kénytelenek zárni poziciójukat - mondják a kereskedők. Kora reggel 260,40 forinton is született üzlet euróra, ami november közepe óta a leggyengébb árfolyam. A dollár tegnapi szintjéhez közel, 206,30 forinton kezdte a napot.
Cikkek Nyitó értéke körül ingadozik a pesti tőzsdebarométer
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 11:58
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínuszos nyitás után először emelkedett, majd visszatért a nyitó érték közelébe délelőtt. A BUX 9.935 ponton állt, ami az előző napi záró értékéhez képest 25,5 pontos, csökkenés, a nyitásnál 4,7 ponttal alacsonyabb. A vezető részvények ára az OTP kivételével csökkent az előző napi záró árakhoz viszonyítva. Az OTP 23 forinttal drágult, 3.140 forintot ért. A Mol árfolyama 40 forinttal 6.630 forintra, a Matávé 5 forinttal 810 forintra, a Richteré 300 forinttal 23.400 forintra csökkent. A részvénypiac összforgalma 2,93 milliárd forint volt délelőtt.
Cikkek Egykulcsos SZJA-n és az ipa kiváltásán dolgoznak
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 11:57
Csillag István szerint az iparűzési adót úgy kell felváltani, hogy ettől az önkormányzatok forrásai ne csökkenjenek
Cikkek Sótartalmú vizet találtak a Mars felszínén
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 11:54
Sótartalmú vizet talált a Mars felszínén az Opportunity nevű amerikai Mars-robot. A Mars-járó felvételein homokkristályok láthatók a vájatok oldalán és ez szakemberek szerint sós víz jelenlétére utal. Az Opportunity és a Spirit Mars-járók, amelyek jelenleg a bolygó ellentétes pontjain találhatók saját vájatot készítenek azzal a céllal, hogy a maguk körzetében elemezzék a talaj összetételét.
Cikkek Rosszul lett a cseh miniszterelnök ma reggel
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 11:25
Váratlanul rosszul lett pártja képviselőivel való reggeli találkozója során Vladimír Spidla cseh miniszterelnök. A parlament épületébe, ahol a találkozó zajlott, azonnal mentőket és orvosokat hívtak. A találkozó egyik résztvevője szerint a képviselők és a kormányfő között éppen heves vita folyt az adótörvényekről, amikor Spidla állítólag szinte összeesett. Az első nem hivatalos orvosi vélemény szerint a miniszterelnök egészségi problémáit fáradtság és kimerültség okozta. A miniszterelnököt a parlamentből a központi katonai kórházba szállították.
Cikkek Uránt adott el egy pakisztáni atomtudós
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 11:24
Iránnak urándúsító centrifugához való alkatrészeket, Líbiának pedig dúsított uránt adott el Abdul Kádír Hán pakisztáni atomtudós a kilencvenes évek közepén, illetve 2001-ben jelentette be a malajziai rendőrség, miután kihallgatott egy Malajziában élő személyt, aki állítólag közvetítőként járt el az ügyletek lebonyolításában. A közvetítő, állítása szerint a pakisztáni tudós megkérte őt 1994-ben vagy 1995-ben két konténernyi használt centrifuga-alkatrész Iránnak történő eladására. Szavai szerint 2001-ben egy pakisztáni repülőgépen szállítottak uránt Líbiába.
Cikkek Történelmi hiteltörlesztést hajtott végre Oroszország
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 10:55
Az orosz kormány külföldi adósságait kezelő pénzintézet 2,1 milliárd dollárt utalt át a Párizsi Klubba tömörült hitelező országoknak, így törlesztette februárban esedékes tartozásait. Ez volt a legnagyobb havi összeg, amit Oroszország valaha is törlesztett. Moszkva tartozásai az idén 16 milliárd dollárra rúgnak a becslések szerint.
Cikkek Lengyelországba kerülhet a Teleki - szobor
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 10:55
Elképzelhető, hogy Budapest helyett valahol Lengyelországban állítják fel Teleki Pál néhai miniszterelnök szobrát, de érdeklődtek a szobor iránt Szerbia-Montenegróból is.. Bakos István a Teleki Pál Emlékbizottság egyik tagja elmondta "erkölcsi alapja a lengyel emigrációnak lenne", hiszen "senki nem tett annyit a Magyarországra érkezett lengyel menekültekért, mint Teleki Pál". A szobor magyarországi felállításának terve korábban széles társadalmi, és politikai vitát váltott ki.
Cikkek Építőipar: a kicsik nőttek, a nagyok zsugorodtak
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 10:47
Az építőipari vállalkozások idén 33,6 százalékkal kisebb volumenű új szerződést kötöttek.
Cikkek Alkotmányos vád a litván elnök ellen
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:59
A litván elnök alkotmányos vád alá helyezéséről döntött a vilniusi parlament, miután egy vizsgálóbizottság megállapította, hogy az orosz alvilági kapcsolatokkal gyanúsított Rolandas Paksas megsértette a balti köztársaság alkotmányát. A testület egyúttal javasolta, hogy rendezzenek szavazást Paksas felmentéséről. A litván parlament azóta próbálja eltávolítani tisztségéből az államfőt, amióta decemberben úgy döntött: kivizsgálja a titkosszolgálatok egyik jelentését, amely szerint az elnöki hivatal kapcsolatot ápolt az orosz alvilággal. A nyilvánosságra hozott titkosszolgálati információk tömegtüntetéseket váltottak ki és több hónapig tartó belpolitikai zűrzavart okoztak Litvániában.
Cikkek Még nem döntött a Hyundai gyártóbázisa helyszínéről
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:57
Elhalasztotta a döntést a legnagyobb dél-koreai autógyártó, a Hyundai Motor arról, hogy Lengyelországban vagy Szlovákiában hozza-e létre 1,1 milliárd eurós költséggel új európai gyártóbázisát. Ezúttal március közepére ígérik a végső szó kimondását. A cég meg nem nevezett illetékese azzal indokolta a halasztást a Reutersnek, hogy a társaság elnöke még egy körutat tesz a térségben, hogy meggyőződjön róla, mennyire komoly támogatásra számíthatnak az érintett kormányok részéről, felmérje az infrastruktúra, a helyi beszállítók és piac helyzetét.
Cikkek Eladó a magyar Parmalat
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:57
Eladó a magyar Parmalat. A Napi Gazdaság értesülése szerint a Parmalat Hungaria Rt. többségi tulajdonosa, tegnap felhatalmazta a Cristiano Villani vezette magyar vállalat menedzsmentjét a társaság eladására. A napilap információi szerint a beérkezett több - köztük nemcsak vételi - ajánlatból a Parmalat Hungaria tulajdonosai választják majd ki a számukra legkedvezőbbet. A lehetséges vevőről pedig várhatóan a magyar tejipari cég március 1-jei közgyűlésén döntenek.
Cikkek Csökken a lakásprogramok állami támogatása
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:57
Csökken a lakásprogramok állami támogatása. A Népszabadság információi szerint ez elsősorban a bérlakásprogramot és a panelfelújításokat érinti érzékenyen. Az elsősorban önkormányzati beruházásokat támogató bérlakásprogram keretét kétmilliárd forinttal, a panelházak energiatakarékos felújítására felhasználható összeget négyszázmillió forinttal karcsúsítják, és késik az új lakáspolitikai jogszabályok napirendre tűzése is. A Nemzeti Lakásprogram koncepciója szerint pedig az idén már úgynevezett lakbérjeggyel magántulajdonú lakások bérletéhez is igényelhető lenne állami támogatás, s az állam ösztönözné a bérlakásokat építő lakásvállalatok létrejöttét is.
Cikkek Lezuhant egy Mig-21-es vadászrepülőgép
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:29
Lezuhant egy Mig-21-es vadászrepülőgép India Gudzsarát államában. A balesetben ketten meghaltak, tizenegyen megsérültek, a pilóta kiugrott a gépből és sértetlen maradt. A két halálos áldozat a földön vesztette életét. A sebesüléseket is a lezuhanó gép darabjai okozták. Az elavult MiG-gépeket gyakran éri baleset, az elmúlt hat év alatt száz MiG járt szerencsétlenül, és az indiai légierő több mint ötven pilótája halt meg.
Cikkek Kényszerleszállást hajtott végre Amerikában egy marokkói gép
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:28
Kényszerleszállást hajtott végre az amerikai Maine állambeli Bangor nemzetközi repülőterén a marokkói légitársaság New York-Casablanca járata, miután az egyik utas pokolgépes robbantással fenyegetőzött. Mint az amerikai repülésbiztonsági igazgatóság szóvivője elmondta, az utas telefonált egyik családtagjának, és a beszélgetés során mondta el fenyegetését a repülőgép ellen. A járaton 82 utas és tíz főnyi személyzet tartózkodott. Leszállás után a bangori repülőtéri hatóságok még 90 percig a gépen tartották az utasokat, az állítólagos fenyegetőzőt pedig kihallgatták. A szóvivő nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy a gép továbbindul-e Marokkóba.
Cikkek Egy hónap múlva tárgyalások a kormány átalakításáról
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:27
Néhány héten belül megkezdődhetnek a tárgyalások a kormány átalakításáról. Az új kabinet az uniós csatlakozás után állna fel - értesült kormányzati forrásokból a népszava. A lap úgy tudja tervezik a gazdasági, és közlekedési tárca szétválasztását, és egy új - infrastrukturális tárca létrehozását ennek helyén. A lap úgy tudja az átalakítást eddig az szdsz merev elutasítása akadályozta meg. A kisebbik koaliciós párt ugyanis nem egyezik bele Csillag István menesztésébe.
Cikkek Milliárdokba kerül a bankok rugalmatlansága
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 09:17
A magas társadalmi költség a bankok betéti és hiteltermékeinek nem versenypiaci árazásából adódik.
Cikkek Élénk érdeklődés az állami kastélyok iránt
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 08:23
A 27 épület egy részét azok az egyházak, önkormányzatok vásárolnák meg, melyek ma is használják őket.
Cikkek A felügyelet nem kér a megszorításokból
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 08:03
A PSZÁF közleménye szerint a felügyelet nem teljesítheti az 574 millió forint befizetésére felszólító kérést, mert ez kifejezetten jogszabályellenes
Cikkek Tolmács-sereg várja készenlétben a bővítést
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:56
A tolmácsok száma megduplázódhat, hiszen az unióban 11 helyett 20 lesz használatos.
Cikkek Két hét múlva egyház-finanszírozási SZDSZ-javaslat
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:45
A szabad demokraták két héten belül benyújtják a parlamentnek az egyházak finanszírozását is érintő javaslatukat, amelynek értelmében a személyi jövedelemadó felajánlható, kétszer egy százalékát összevonnák, hogy a polgárok szabadon dönthessenek arról, milyen szervezeteket kívánnak támogatni - közölte Kuncze Gábor. A pártelnök elmondta kitartanak amellett a véleményük mellett hogy a hitélet legyen a hívők ügye, s azt ne az állami költségvetésből finanszírozzuk.
Cikkek Ma folytatódnak az egyeztetések az agrárkérdésben
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:44
Ma délelőtt folytatódnak a megbeszélések a gazdák, és az agrártárca között. A szaktárca szóvivője eredményesnek nevezte az eddigi egyeztetéseket. A megbeszéléseken mindenekelőtt a tej-, a sertés- és a baromfiágazat problémáiról volt szó. A mai egyeztetésen részt vesz Németh Imre szakminiszter is. A megbeszélések eredményéről a tárgyalásokat követően tájékoztatják a közvéleményt.
Cikkek Halálra gázolt egy nőt a HÉV
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:43
A helyszínen meghalt az az idős nő, akit csütörtökön este elgázolt a HÉV Budapesten a Kerepesi úton. A HavariaPress úgy tudja, a baleset nyolc óra előtt a Kerepesi út és Szentmihályi út kereszteződésénél, a Rákosfalva HÉV- megállóban történt. Az idős asszony a megálló elejénél feltehetően elesett és így került a Cinkota felé tartó szerelvény kerekei alá. A baleset pontos körülményeit vizsgálják. A HÉV a helyszínelés ideje alatt az Örs Vezér tere és Cinkota között egy vágányon közlekedik.
Cikkek Néhány cég uralja a farsangi piacot
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:40
A fővárosi piacot mindössze 15-20 cég uralja.
Cikkek Oxigénadósságban az Egészségbiztosítási Pénztár
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:28
A cégek szerződés nélkül mintegy havi 50 millió forint értékű terméket szállítanak
Cikkek Káosz uralkodik az autópiacon
Privátbankár.hu | 2004. február 20. 07:20
Több ezer vásárló dühöng a késlekedés miatt, a kereskedők pedig milliós károkat szenvednek el, a helyzet kaotikus.
Cikkek Az Al-Kaida a hillai merénylet hátterében?
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 18:01
Vélhetően nem irakiak követték el a merényletet az iraki Hillában, hanem nagy valószínűséggel az Al-Kaida áll a történtek mögött - mondta Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának rendkívüli ülésén. A különböző jelentések szerint minderre egyebek között a felhasznált robbanóanyag mennyisége utal, valamint az, hogy elmaradt a lakosság figyelmeztetése, a robbantást előkészítő egyik felderítő személy pedig egyiptomi vagy jordániai akcentussal beszélt, amikor szóba elegyedett a helybeliekkel - fejtette ki az államtitkár. A tegnapi merényletben tíz magyar katona sérült meg.
Cikkek Az Európai Néppárt szerint antidemokratikus a közös lista
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 18:00
Az Európai Néppárt, amely az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adja, antidemokratikus ötletként elutasította Medgyessy Péter miniszterelnöknek az európai parlamenti választások magyarországi lebonyolítására tett javaslatát. Wilfried Martens, az Európai Néppárt belga elnöke kijelentette: a javaslat megítélésünk szerint teljesen antidemokratikus és ellenkezik az Európai Unió szerződéseivel, amelyek 1979 óta előírták az Európai Parlament közvetlen megválasztását. A mandátumokat csak választások révén lehet elnyerni.
Cikkek Az Equities-munkatársak sejtették a visszaéléseket
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 17:58
A K&H Equities munkatársai sejtették Kulcsár Attila manipulációit és tartottak a brókercég vezetőitől - derült ki Bácskai János dandártábornok büntetőperében a brókercég alkalmazottainak tanúvallomásából a Fővárosi Bíróság mai tárgyalásán. A tanúkat azzal a vádponttal kapcsolatban hallgatták meg, mely szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ jelenleg felfüggesztett vezetője, bár rendelkezett olyan adatokkal, miszerint Kulcsár Attila bűncselekményt követett el, hivatali hatalmával visszaélve fellépett azért, hogy azok ne kerüljenek a PSZÁF birtokába.
Cikkek Varga a megszorítások ismertetését hiányolta
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 17:17
Az ellenzék és azon belül is a Fidesz vezérszónoka Draskovics Tibor országggyűlési bemutatkozása után hiányolta a kormány tájékoztatását arról, milyen megszorító intézkedéseket terveznek a költségvetési hiány csökkentésére. Az előző kormány pénzügyminisztere, Varga Mihály egyebek között azt vetette utódjának szemére, hogy újabb és újabb terhek sújtják a vállalkozásokat.
Cikkek Folytatódik az elmaradott térségek felzárkóztatása az EU-ban
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 17:14
Magyarország támogatja az Európai Bizottság harmadik kohéziós jelentésében foglaltakat. A jelentés szerint az Európai Unióban sikeres a gazdasági és szociális kohéziós politika, az elmaradott szegény térségek felzárkóztatása, tehát folytatódik, ami Magyarország számára kedvező, mondta el Heil Péter, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese, miután a jelentést bemutatták Budapesten.
Cikkek Március elején 492 ezer Mol-részvény kisbefektetőknek
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 16:39
Az ÁPV Rt. március elején 492 ezer Mol-részvényt értékesít kisbefektetőknek - jelentette be Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese. Vági elmondta, hogy a kisbefektetők is a hatezer-ötszáz forintos részvényenkénti áron vásárolhatnak Mol-részvényt, lehetőségük lesz azonban részletfizetésre kétszáz darab részvény erejéig is. Ekkora mennyiségnél magánszemélyek kétezer-ötszáz forint befizetésével jegyezhetnek Mol-részvényt, amelyet október elsejéig kell kifizetniük. A teljes áron jegyzett részvények darabszáma maximum ezerötszáz lehet.
Cikkek Rogán: szüntessék meg Baja Ferenc hivatalát
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 16:37
A Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának megszűntetését kezdeményezi Rogán Antal fideszes képviselő. A politikus szerint felesleges, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium mellett a Baja Ferenc vezette hivatal nagy létszámú apparátussal és többmilliárdos költségvetéssel működjön, miközben "a megszorító csomag keretében" 7,8 milliárd forintot vonnának el az informatikai tárcától. Rogán Antal közölte, hogy kezdeményezéséről levelet küldött Draskovics Tibor pénzügyminiszternek.
Cikkek Megszületett a Dunaferr bérmegállapodása
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 16:28
Aláírták a Dunaferr idei bér- és szociális megállapodását; a szakszervezetek szerint a hét hétig tartó béralku eredményeként jó és bátran vállalható egyezség született - közölte a vállalati szakszervezeti szövetség elnöke. Bálint Mihály elmondta: a Dunaferr vállalatcsoport kollektív szerződés hatálya alá eső társaságainál minimálisan hat százalék, átlagosan 6,27 százalékos alapbérfejlesztésre kerül sor visszamenőlegesen január elsejei hatállyal, ami azt jelenti, az idén összességében nem romlanak a Dunaferr munkavállalóinak reálbér-pozíciói. Az alapbérfejlesztést már a februári fizetéseknél kézhez kapják a munkavállalók.
Cikkek Már háromszáz halottja van az iráni vonatrobbanásnak
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 16:03
Az eddigi adatokkal ellentétben háromszáz halottja és négyszázhatvan sérültje van az iráni vonatszerencsétlenségnek - közölte a Nemzetközi Vöröskereszt helyi illetékese. A szakember hozzátette, hogy további holttestek vannak a romok alatt. Mint arról tegnap mi is beszámoltunk az északkelet-iráni Neisápur közelében tegnap kigyulladt és felrobbant egy veszélyes vegyianyagokkal, üzemanyaggal és műtrágyával megrakott, ötvenegy vagonból álló vasúti szerelvény. A mentőalakulatok még nem fejezték be a robbanás nyomán keletkezett, százötven méter átmérőjű, húsz-huszonöt méter mély kráter átvizsgálását.
Cikkek Euróövezeti rekordnövekedés a termelélenységben
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 16:01
Rekordütemben nőtt a termelékenység idén januárban az euróövezetben, miután a tavalyi második félévben is már gyorsult az ütem - jelentette az NTC kutatóintézet a legújabb felmérésében. Továbbra is Németországban volt a leggyorsabb a termelékenység növekedése, habár lassabb a decemberinél. Utána Franciaország következik, itt januárban rekordot döntött a növekedés. A termelékenység mindenütt javult az iparilag fejlett országokban azóta, hogy a tavaly beindult gazdasági növekedés nem járt együtt a foglalkoztatás bővítésével. Sőt néhol - különösen Németországban - még tovább csökkent a munkahelyek száma. A kéthónapos indexet a kutató ötezer európai vállalattól havonta beérkező válaszok alapján készíti. Az euróövezetben a mutató 56,8 pont volt januárban. A négyéves átlag 52,8 pont. Ágazati bontásban a távközlés volt a legtermelékenyebb idén januárban, 64,8-as mutatóval. Ezt követte az italipar és a légiközlekedés, a kevésbé jól szereplők között volt a gyógyszeripar.
Cikkek Harminchárman a Fővárosi Közgyűlésben? - az MDF támogatja
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 15:39
Az MDF támogatja a főpolgármester létszámcsökkentési javaslatát a fővárosi önkormányzatban, ha az nem jár együtt a demokrácia csorbításával - közölte Hock Zoltán fővárosi MDF-es képviselő. Hock azt követően nyilatkozott, hogy Demszky Gábor közölte, javasolni fogják, csökkentsék a felére, harminchárom főre a Fővárosi Közgyűlés létszámát. "Ha az említett feltételeket egy törvénymódosítással sikerül teljesíteni, azt az MDF tudja támogatni, hiszen mi is azt gondoljuk, hogy minél olcsóbban kell szolgálni a közjót" - tette hozzá az MDF önkormányzati képviselője.
Cikkek A megszorítások nem érintik a szociális ellátórendszert
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 15:31
A gazdasági megszorító intézkedések nem érintik a szociális ellátórendszer működését - jelentette ki az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára. Göncz Kinga elmondta a szociális ellátórendszer jelenleg túlzottan decentralizált, s miután a szociális ellátás önkormányzati hatáskörben van, számos kistelepülésen sem pénz, sem megfelelő szakértelem nem áll rendelkezésre e célra. Az átalakítás során a kistérségek kapnak jelentősebb szerepet ezen a területen is - tette hozzá az államtitkár.
Cikkek 22 ezerrel kevesebb munkanélküli az USA-ban
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 15:01
A múlt héten a vártnál nagyobb ütemben hsuzonkétezer fővel háromszáznegyvennégyezerre csökkent az Egyesült Államokban a munkanélküli segélyért először jelentkezők száma. Egy héttel korábban viszont összesen 3,186 millió fő szerepelt a segélyezettek listáján, ami kellemetlen meglepetést jelent, hiszen a megelőző heti 3080 ezres szinthez képest a Bloomberg által megkérdezett elemzők huszonötezres növekedést vártak.
Cikkek Felmentették a kapruni vonatbaleset vádlottait
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 15:00
Ausztriában a salzburgi bíróság bizonyítékok hiányában felmentette azt a tizenhat embert, akiket az előzetes vizsgálatok alapján felelősség terhelt a négy évvel ezelőtti kapruni gleccservonat szerencsétlenségben. Akkor százötvenöten haltak meg, amikor egy alagútban kigyulladt a turistákat szállító szerelvény. Az ítélet kihirdetése után kisebb botrány tört ki a tárgyalóteremben, mert az összegyűlt hozzátartozók nem tudták elfogadni a felmentő ítéletet.
Cikkek Szíria a tárgyalások folytatását ajánlotta Izraelnek
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 14:51
A négy évvel ezelőtt megszakadt tárgyalások felújítását ajánlotta Szíria Izraelnek - közölte a szíriai alelnök. Abdel-Halím Haddám közölte, hogy a szír vezetés Abdullah Gül török külügyminiszteren keresztül juttatta el tárgyalási javaslatát Izraelnek. A szír alelnök, hangsúlyozta, hogy országa az ENSZ határozatainak megfelelően elkötelezett a közel-keleti békefolyamat mellett. A tárgyalások négy évvel ezelőtti félbeszakadását megelőzően az akkori izraeli kormány beleegyezett abba, hogy szinte teljes egészében kivonja csapatait a Golán-fennsíkról. Ariel Saron viszont ragaszkodik ahhoz, hogy Szíria és Izrael kezdje teljesen előröl a tárgyalásokat.
Cikkek Kiraboltak egy ferencvárosi postát
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 14:50
Kiraboltak egy IX. kerületi postahivatalt. Az eddigi vizsgálat szerint egy sötét ruhás, símaszkot viselő férfi lépett be kora délután a Lónyai utcai postahivatalba, feltehetően fegyverrel összeterelte az ügyféltérben tartózkodó három és a hátsó helyiségekben lévő két alkalmazottat és még meg nem határozott összegű pénz átadására kényszerítette őket - mondta a BRFK sajtóügyeletese. Sagyibó Melinda hozzátette: ügyfél nem tartózkodott a postahivatalban, lövés, sebesülés nem történt.
Cikkek Medgyessy szerint elsöprő többség támogatja közjogi javaslatait
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 14:49
A miniszterelnök szerint az emberek elsöprő többsége támogatja országértékelő beszédében elhangzott három közjogi kezdeményezését. Az ország lakosságának hetven százaléka támogatja a közös európai parlamenti lista állítását, több mint nyolcvan százalék pedig a közvetlen köztársaságielnök-választást és kilencven százalék ért egyet a kisebb parlament gondolatával - mutatott rá Medgyessy Péter a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában egy reprezentatív felmérésre hivatkozva.
Cikkek Szlovákiából keletre mennek a férfiruhagyártók
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 13:47
Az idén több férfikonfekció-gyártó helyezi át termelése egy részét Szlovákiából Ukrajnába, Fehéroroszországba és Bulgáriába. A vállalatok az alacsonyabb gyártási költségekkel indokolták a lépést. Egy varrónő Ukrajnában vagy Fehéroroszországban nyolcvan dollárt keres havonta, míg Szlovákiában háromszázharmincat - mondta az egyik cég vezérigazgatója.
Cikkek Az MDF munkaszüneti nappá tenné az Európa-napot
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 13:07
A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvénymódosító javaslatát, hogy 2004-től május kilencedike, az Európa-nap legyen munkaszüneti nap Magyarországon - jelentette be Herényi Károly. EU-csatlakozásunk történelmi léptékű döntés, melyről egy ünnep formájában kell megemlékeznünk" - mondta a képviselőcsoport vezetője. Hozzáfűzte: Magyarországon európai összehasonlításban rendkívül kevés a munkaszüneti napok száma, összesen tíz, míg más uniós országokban ennél kettővel-hárommal több.
Cikkek EU-csatlakozás: túl sok munka maradt 72 napra
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 12:36
A magyar törvényhozás ugyan elfogadta mindazokat a törvényeket, amelyek az európai uniós csatlakozáshoz kellenek, azonban a részletszabályok, illetve a végrehajtási utasítások tekintetében az államigazgatás lemaradásban van
Cikkek Feloldozást nyert a Tilos
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 12:12
Az ügyészségnek az az álláspontja, hogy a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét, ezért a nyomozás megszüntetését javasolja - mondta el a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Dobos Gabriella elmondta: február elején szóban egyeztetett az ügyészség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, s az erről készült "feljegyzés arról szól, hogy ez a cselekmény nem valósít meg bűncselekményt, ezért a nyomozást meg kell szüntetni". "Az ügyészség álláspontja szerint az elhangzott mondat nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét" - közölte hozzátéve, hogy ezt az álláspontját rögzítette írásba az ügyészség a nyomozó hatóság kérésére".
Cikkek Magyar gazdaság: jobb, mint aminek látszik
Privátbankár.hu | 2004. február 19. 12:11
A magyar gazdaság valós helyzete lényegesen jobb, mint a róla kialakult nemzetközi és hazai megítélés - mondta Göndör István, az MSZP vezérszónoka a Felelősen a gazdaságról című politikai vitanapon az Országgyűlésben. A kialakult bizalomhiány azzal függ össze, "hogy a pénzügypolitika mindkét ága, a fiskális és monetáris, tartalmi és kommunikációs hibákat követett el, hogy a kiélezett belpolitikai környezetben minden gazdasági kérdés túlpolitizálódott" - mondta.
hírlevél