Megújult a Privátbankár!!

2011. november 15., 15:35

Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..

Minden kezdet nehéz, az újrakezdés is. Olvasóinkkal együtt örülhettünk az új formátumnak, vagy éppen együtt bosszankodhattunk azon, hogy a régi jól ismert szolgáltatások még nem teljesen kerültek a helyükre. De miről is szól ez az átalakulás?

Mindennapi pénzügyek

Nyár elején kezdtünk bele, hogy új lendületet adjunk a Privátbankának. A meglévő értékeinkre alapozva egy olyan internetes oldalt hozunk létre, amely a mindennapi pénzügyeinkről szól majd. Szakmailag magas színvonalon, de közérthetően.

Meggyőződésünk, hogy a következő évek során a pénzügyi információk fontossága felértékelődik. A devizahitelezés kapcsán sokan a saját bőrükön tapasztalhatták meg egy nem kellően átgondolt pénzügyi döntés következményeit. Akár tudnak élni a végtörlesztés lehetőségével, akár nem, egy biztos: ők a jövőben tudni fogják majd, hogy mi az a deviza kockázat, és sokkal óvatosabban döntenek majd hasonló helyzetben. Az állami nyugdíjrendszerbe történő visszaszerződés és a reálhozam is hónapokig tematizálta a közbeszédet.  Ebben a témakörben a döntés irányától függetlenül mindenki találkozhatott az öngondoskodás kérdéskörével. És ha most még nem is tudatosult az emberek nagy részében érintettségük, a következő évek során egészen biztos, hogy előbb-utóbb észbe kapnak majd.

Magyarországon a pénzügyi kultúra még nagyon alacsony szinten van. Szeretnénk katalizátora lenni annak a folyamatnak, amely révén a magyar lakosság egyre tudatosabban dönt majd pénzügyeiről. Legyen szó akár hitelről, akár megtakarításról, vagy bármilyen pénzügyi termékről.

Mi lesz, és mi nem lesz az oldalon

Kezdjük sokak bánatával: a korábbi regisztráció nélküli hozzászólás lehetőségét megszüntettük. Tudjuk, hogy ez egy nagyon kényelmes lehetőség volt a vélemények ütköztetésére, de ennek sajnos voltak negatív velejárói is.

A regisztrációt követően azonban továbbra is van mód a cikkekhez történő hozzászólásra, és természetesen a régi oldalon történt regisztrációk is változatlanul használhatóak. A kényelmes hozzászólási lehetőséget szeretnénk ugyanakkor úgy is elősegíteni, hogy aki nem szeretne, annak nem szükséges külön regisztrálnia, hanem a Facebook azonosítójával is be tud lépni oldalunkra.

A Privátbankár kedvelt eszközei voltak a különböző kalkulátorok és termék összehasonlító oldalak. Ezek is csak átmenetileg tűntek el, egy kis átdolgozás után újra elérhetőek lesznek, valamint hírlevelünk is megújult formában jelentkezik. A fejlesztések azonban nem állnak le itt, a jövő év során számos új szolgáltatást indítunk! Addig is várjuk olvasóink véleményét, reméljük hamar megbarátkoznak az új site-szerkezettel, és továbbra is a Privátbankár lesz a kedvenc pénzügyi internetes oldaluk!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

337,4: új történelmi mélyponton a forint euróárfolyama

337,4: új történelmi mélyponton a forint euróárfolyama

Az okok nem újkeletűek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendkívül laza monetáris politikája miatt a befektetők nem keresik a hazai fizetőeszközt, amikor pénzeiket próbálják biztonságosabb eszközökbe tenni az olyan vészjósló fejlemények miatt, mint például a Kínából terjedő koronavírus. Ez utóbbi hat ki most elsősorban a pénz- és tőkepiacokra, emellett eltörpül a mai EKB-kamatdöntés.