Hirdetés

Megállíthatatlan az OTP?

2019. március 22., 19:08

A nemzetközi környezet nagyon kedvezőtlen volt ma, ennek ellenére a BUX index alig változott. A mutatót a Richter mentette meg, a forint viszont sokat gyengült.

Az Eurozóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe is rossz lett, ez után a hasonló amerikai mutató közzététele is csak tovább rontotta a hangulatot a világ tőzsdéin. A német vezető index 1,6 százalékos, a francia és brit mutatók két százalék körüli süllyedést mutattak. Az amerikai S&P 500-as mutató másfél százalékos mínuszban volt kevéssel hat óra után, a Nasdaq indexe vagy a Dow Jones Ipari átlag sem volt sokkal jobb helyzetben.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán meglehetősen engedékenynek (galamblelkűnek) mutatkozott, ami átmenetileg jót tett a tőzsdéknek. Ma viszont ennek korrekciója történhetett.

Hirdetés

További árfolyamok itt láthatók

Budapesten a BUX index egészen minimális, ezreléknél is kisebb mértékben csökkent. Ezt az OTP 0,9 százalékos süllyedése (12 860-ra) és a Mol esése (1,3 százalékkal, 3320-ra) alakította elsősorban. A Richter viszont erősen emelkedett (3,3 százalékkal 5295-re). A 4ig folytatja őrült ugrálását, ma 13 százalékkal esett. A forint ma gyengült, este 313,30 volt az euró árfolyama.

Merre tovább, OTP?

Megállíthatatlan az OTP, hol lehet a vége? – teszi fel a kérdést az Equilor hírlevele. A héten a bankpapír árfolyama új történelmi csúcsra tudott emelkedni (valószínűleg ebben segítette a Deutsche Bank-Commerzbank lehetséges fúziójának bejelentése is). “Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol lehet az emelkedés teteje. Amennyiben a 13 024 forintos szint áttörése szignifikáns lesz, további emelkedés várható, melyet némileg fékezhet egy trendvonal” – írja a  brókercég.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Az Európai Néppárt és a Fidesz függőjátszmája

Az Európai Néppárt és a Fidesz függőjátszmája

A szakításra utaló szaporodó jelek ellenére sem lehet biztosra venni a Fidesz közeli kizárását az Európai Néppártból. Egyelőre kétesélyes, hogy a EPP február 3-4-re összehívott politikai gyűlése egyáltalán döntést hoz majd a közel egy éve húzódó ügyben. Az viszont már biztosra vehető, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt új elnökének kezében futnak össze a szálak és az ő ítélete meghatározó lesz a végeredmény szempontjából.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ki járt jól? Megvan a húsz éves kötvényeink első hozama

    2020. január 16., 13:03
    Ki járt jól? Megvan a húsz éves kötvényeink első hozama

    A magyar állam számára kedvezőnek tűnő, 3,01 százalékos átlaghozammal, jelentős túljegyzés mellett kelt el az új, húsz éves államkötvények első csomagja. Ezzel ugyanakkor többet fizetünk a befektetőknek, mint Görögország vagy Olaszország.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?