Hirdetés
Hirdetés

Megállíthatatlan az OTP?

2019. március 22., 19:08

A nemzetközi környezet nagyon kedvezőtlen volt ma, ennek ellenére a BUX index alig változott. A mutatót a Richter mentette meg, a forint viszont sokat gyengült.

Az Eurozóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe is rossz lett, ez után a hasonló amerikai mutató közzététele is csak tovább rontotta a hangulatot a világ tőzsdéin. A német vezető index 1,6 százalékos, a francia és brit mutatók két százalék körüli süllyedést mutattak. Az amerikai S&P 500-as mutató másfél százalékos mínuszban volt kevéssel hat óra után, a Nasdaq indexe vagy a Dow Jones Ipari átlag sem volt sokkal jobb helyzetben.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán meglehetősen engedékenynek (galamblelkűnek) mutatkozott, ami átmenetileg jót tett a tőzsdéknek. Ma viszont ennek korrekciója történhetett.

Hirdetés

További árfolyamok itt láthatók

Budapesten a BUX index egészen minimális, ezreléknél is kisebb mértékben csökkent. Ezt az OTP 0,9 százalékos süllyedése (12 860-ra) és a Mol esése (1,3 százalékkal, 3320-ra) alakította elsősorban. A Richter viszont erősen emelkedett (3,3 százalékkal 5295-re). A 4ig folytatja őrült ugrálását, ma 13 százalékkal esett. A forint ma gyengült, este 313,30 volt az euró árfolyama.

Merre tovább, OTP?

Megállíthatatlan az OTP, hol lehet a vége? – teszi fel a kérdést az Equilor hírlevele. A héten a bankpapír árfolyama új történelmi csúcsra tudott emelkedni (valószínűleg ebben segítette a Deutsche Bank-Commerzbank lehetséges fúziójának bejelentése is). “Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol lehet az emelkedés teteje. Amennyiben a 13 024 forintos szint áttörése szignifikáns lesz, további emelkedés várható, melyet némileg fékezhet egy trendvonal” – írja a  brókercég.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?