4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Részleges vagy teljes online igénylés, aktív számlavezetés, az átlagkeresetnél nagyobb havi jövedelem vagy frissen nyitott számla az adott banknál – ezek egytől egyig befolyásolhatják, hogy ki milyen kamatra jogosult, ha személyi kölcsönt igényel. Érdemes alaposan tájékozódni a bankok kínálta lehetőségek között, hiszen jelentős lehet egy-egy kamat közötti eltérés, mert az intézmények mást és mást „jutalmaznak”.

A személyi kölcsönökről sokat és sokfélét lehet hallani. Van, aki igyekszik messze elkerülni és van, aki időről-időre igénybe veszi, mikor megszorul, hiszen napjainkban az egyik leggyorsabb pénzhez jutási források egyik alternatívja ez a típusú kölcsön. Tulajdonképpen szabadon felhasználható, szinte bármire költhető (autóvásárlásra, lakásfelújításra, hitelkiváltásra stb.), gyorsan hozzáférhető hitelt jelent, amihez sok esetben még jelzálogfedezet sem szükséges. Egyes bankok például kínálnak 1 napos futamidőt, vagyis akár 24 órán belül is hozzájuthatunk a pénzhez.

Az is a személyi kölcsönök mellett szól, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben ezeknek a hiteleknek is szemmel láthatóan alacsony a kamata, így akár 10%-os vagy annál kevesebb THM-el (THM = teljes hiteldíj mutató) is fel lehet venni a pénzt, ráadásul egyes bankok online hiteligénylésnél tovább engednek a kamatból. Legyen szó százezres nagyságú hitelről vagy éppen milliós nagyságúról, a személyi kölcsönök igen nagy népszerűségnek örvendenek 2019-ben is, ezt pedig a bankok ügyesen ki is használják.

Miért lehetnek ilyen alacsonyak a kamatok?

Az MNB néhány hónappal ezelőtti statisztikái szerint a személyi kölcsönök átlagos THM-je a 2017-es kimutatásokhoz képeset további 1,3%-al csökkent, ami odáig vezethető vissza, hogy most már egyre több pénzintézet ad személyi kölcsönt, viszont a bankok feltételei igen eltérőek lehetnek. Ezért is érdemes több helyről is ajánlatot kérni, illetve használni a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátort, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Különböző szintű feltételeket teljesítő, más-más élethelyzetből jövő személyek is igényelhetnek kölcsönt, ám nem mindegy, hogy ezt melyik banknál teszik. Egy biztos: azok száma, akik kedvező kamatozású személyi kölcsönöket igényelnek csak nőttön nő, ehhez a növekedéshez pedig hozzájárul az átlag jövedelem látványos emelkedése is, mert így egyre többen tudják a kedvezőbb kamatokhoz teljesíteni a jövedelmi követelményeket.

Idén áprilisban egy felmérés szerint a két legalacsonyabb hitelt nyújtó bank az a kettő volt, ami azontúl, hogy a hiteligénylőtől aktív számlavezetést várt el, csupán havi 200-250 ezer forint biztos jövedelmet kellett igazolnia, és máris jogosult lett a személyi kölcsönre. Mivel Magyarországon jelenleg a nettó átlag jövedelem 230 ezer Ft/fő, így akár már majdnem egyedül is teljesíthető ez a kritérium mindenféle más fedezet nélkül, ami megkönnyíti az igénylést.

Bankok és jelenlegi ajánlataik

Ahogy azt már említettük nagyban függ a kamat összege attól, hogy melyik banknak szavazunk bizalmat. Éppen ezért sem feltétlen érdemes egy nap alatt beleugrani egy személyi kölcsönbe, hanem alapos utánajárással, kalkulálással érdemes kiválasztani az adott intézményt és az általa nyújtott lehetőséget. Aki például szeretné a legalacsonyabbra letornászni a kamatot, érdemes az OTP-nél érdeklődnie, hiszen itt kamatkedvezményt kap minden olyan személy, aki az igénylést online indítja el vagy teljes egészében webes felületen intézi a procedúrát.

Az MKB személy kölcsöneinél pedig három kritérium szerint számolnak kamatot: 1. az igénylő legyen régi vagy új számlavezetője a banknak, 2. érkezzen a számlájára havonta legkevesebb 100 ezer forint, 3. a 250 ezer forintnál magasabb állandó jövedelem is befolyásolója annak, hogy milyen összegű kamatra jogosult az igénylő.A CIB Banknál ehhez képest az jár jól, aki a jövedelmét is a bankhoz utaltatja, legyen szó minimálbérről vagy éppen egy tetemesebb összegről. Az Ersténél attól függ a személyi kölcsön kamata, hogy az igénylő mennyi pénzhez szeretne hozzájutni és emellett milyen jövedelmet tud felmutatni.

A Raiffeisen új ügyfeleit jutalmazza azzal, hogy alig 8%/-os kamatkedvezményt ad akkor, ha az új ügyfél számlájára 250 ezer forintnál magasabb összeg érkezik havi szinten. Az UniCredit akkor ad kedvező kamatú személyi kölcsönt, ha az igénylő a jövedelmét a bankhoz küldeti és hitelfedezeti biztosítást is köt.A K&H-nál minél nagyobb a felvett pénzösszeg, annál kisebb a kamat, plusz nincs folyósítási díj sem, amivel szintén tetemes összegeket lehet spórolni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Kiakadt a jegybank: durva álhír terjed a TikTokon, ne dőljön be!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 14:44
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendőrségi lépéseket is tesz.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - véget ért a verseny, megvannak a győztesek!
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:39
Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt. A több mint 1 millió forint összdíjazású verseny szervezésében a Privátbankárt szakmai partnerként számos nagy pénzügyi vállalat, szakmai és állami szervezet is segítette.
Személyes pénzügyek A kivándorlás töretlen, majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2024. április 24. 05:37
Nem sok hiányzott, hogy megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket. A többi fontos küldő ország létszáma is többnyire növekszik, de még sokkal kevesebben vannak, mint a magyarok. Tavaly is Ausztria volt honfitársaink fő célországa.
Személyes pénzügyek Már ilyen is elérhető: személyi kölcsön halasztott törlesztéssel
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 11:51
Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a személyi kölcsönök kamata, ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban fokozódott a kereslet a személyi kölcsönök iránt, 2023-ban közel 12 százalékkal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. Az MNB friss adatai szerint 2024 februárjában 21,5 ezer ügyfél vett fel személyi kölcsönt mintegy 54 milliárd forint értékben, ami további jelentős növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Az MBH Bank kamatcsökkentéssel és a hazai piacon egyedülálló, halasztott törlesztéssel igényelhető személyikölcsön-konstrukció bevezetésével készül a személyi kölcsönök iránti növekvő kereslet kielégítésére.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz - DÖNTŐ
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 10:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny döntője!
Személyes pénzügyek Így kerülje el a bankkártyás csalásokat!
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 08:27
A Revolut, a világszerte több mint 40 millió ügyféllel rendelkező globális pénzügyi alkalmazás hétfőn bejelentette, hogy megjelent az első, pénzügyi bűnügyi és fogyasztóbiztonsági jelentése, amely exkluzív információkat tartalmaz a csalásokról és átverésekről. A kiterjedt belső kutatáson és adatelemzésen alapuló jelentés célja, hogy rávilágítson a világszerte növekvő átverési és csalási iparág jellegzetességeire, és kézzelfogható tanácsokkal szolgáljon ahhoz, hogyan védekezhetünk a csalások ellen. A Revolut azt tervezi, hogy folyamatosan felülvizsgálja ezeket az adatokat, hogy nyomon kövesse a csalások helyzetét.
Személyes pénzügyek Ki hal bele előbb a német nyugdíjreformba?
Eidenpenz József | 2024. április 21. 05:44
Újabb nyugdíjreform készül Németországban, részvénybefektetésekkel egészítenék ki az egyre nehezebben finanszírozható kifizetéseket, de valakinek az indulótőkét is be kell fizetni. Mindenki jól jár majd ezzel, vagy csak egy 500 milliárd eurós pénzkidobás lesz? A fiatalok duplán fizetnek az időseknek? A nők és a külföldiek mentették meg a nyugdíjakat?
Személyes pénzügyek Drága ugyan a személyi kölcsön, de kapkodnak érte a magyarok
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 10:53
Kihelyezési rekordot hozott az idei év első két hónapja a személyi hiteleknél, ezzel az állomány is új csúcsra emelkedett. A kereslet annak ellenére nagy, hogy a kamatok nem csökkentek érdemben az elmúlt egy évben. Az online igénylés további terjedése, és az otthonfelújítási program felélesztése miatt a kilátások sem rosszak a személyi kölcsönöknél.
Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG