4p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így ők is nagy mértékben profitálnak abból, ha jártasak a coachingban – húzták alá az In Dynamics Consulting alapítói.

Olyan evidens lesz lassan a coaching végzettség, főleg üzleti körökben, amilyen a számítógép ismeret – hívta fel a figyelmet az In Dynamics Consulting társalapítója, Wiesner Edina. Egy jó vezetőtől manapság elvárható, hogy rugalmasan tudja váltani a különböző vezetői stílusokat és szerepeket a helyzetnek megfelelően: támogató vagy konfrontáló stílus, tervező, ellenőrző, delegáló, mentor-coach stb. szerep. Elég csak arra gondolni, hogy egy X, Y vagy Z generációs dolgozó sokkal kevesebb dolgot visel el, mint egy boomer. Természetesen intuitív módon is lehet jó vezető valaki, de ennek is megvannak a korlátai.


A Gallup készített egy igen átfogó kutatást, mely során 2,5 millió managert tettek mérlegre 197 országból. Mint kiderült, a vezetőknek mindössze 10 százaléka „tehetséges”, míg 20 százalék, aki funkcionálisan megfelel a munkájuk által nyújtott követelményeknek, a maradék 70 százaléknak pedig hiányosak a kompetenciái. A dolgozatban egészen odáig mennek, hogy kijelentik: a vezetői szerepre nem alkalmasak a vizsgáltak. Ugyanakkor a partnereinktől visszaérkező adatokból egyértelműen kijelenthető, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztése gazdasági megtérülést eredményez – húzta alá a szakértő.


Bárki profitálhat a coaching szemléletből


Ha valaki ismeri a coaching eszközöket, szemléletet, akkor jobb lesz a problémamegoldó kompetenciája, és jobb kapcsolatot tud kialakítani az embereivel vagy munkatársaival. Alapvetően mindegy, hogy ki milyen szakterületről jön, könyvelő vagy mérnök, mert a teamekben szinte nagyon hasonló nehézségek kerülnek elő, ilyen lehet akár egy kisebb probléma megbeszélése is.


Alapvetően azt valljuk, hogy az ilyen összetettebb problémák kezelésére szükség van a teljes repertoárra, melyet nem lehet rövidebb tanfolyamokon elsajátítani. De itt meg kell jegyeznem, hogy volt, aki egy állásinterjút oldott meg a nyílt estünkön eltöltött pár órának köszönhetően, amit onnan tudunk, hogy utána féléves képzésünket is elvégezte – tette hozzá Wiesner Edina.


Komoly előny a munkaerőpiacon a coach végzettség


Egyre többször figyelhetjük meg bizonyos álláshirdetéseknél, hogy a coaching tudás vagy végzettség a követelmények között szerepel – tette hozzá az In Dynamics Consulting másik vezetője, Snír Péter. Hazánkban először a vezetők és a HR, majd a sales kezdte előnyként megjeleníteni a coach képzettséget, de ez manapság bármely hivatásnál releváns lehet.


Tapasztalataink azt mutatják, hogy az évek alatt egyre változatosabb szakmai háttérrel rendelkezők jöttek el a business és life coach képzésünkre, akik így komoly előnyre tehettek szert a munkaerőpiacon és munkahelyükön.


A vezetők mellett megjelentek a referensek, ügyvédek, informatikusok, projekt managerek pénzügyi szakértők, de humán szakmákból is egyre többen, mint pedagógusok, pszichológusok és pszichiáterek, sőt több színész is. A visszajelzésekből pedig egyértelműen kiderül, hogy megtérült a befektetett pénz és energia, hiszen vagy új pozícióban, de akár új szakmában tudták hasznosítani a megszerzett kompetenciákat – zárta gondolatát a szakember.


Életre szóló készségeket biztosít a coach képzés


Összességében kijelenthető, hogy aki a coach szakma elsajátítása mellett dönt, a szakmai előnyök mellett olyan eszköztárat sajátít el, melyeket a magánéletben is alkalmazhat – húzta alá Wiesner Edina. A komoly önismeretre, és nem utolsó sorban „mások ismeretére” tesz szert, fejlődik a kommunikációs, észlelési-tudatosítási, konfliktuskezelő készség, érzelmi intelligencia, spontaneitás és rugalmasság, ezáltal pedig a problémamegoldó képesség is. Nem mellesleg, mások kísérése, támogatás a fejlődésben, probléma megoldásban nagy örömet okoz, mivel változik az életük – zárta gondolatát Snír Péter.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Penészedés, alkatrészcserék, horpadások a BYD-knél: minőségi gondokkal is küszködik Európában a magyar kormány új kedvenc autógyára
Litván Dániel | 2024. március 16. 17:44
Összességében tarolt tavaly a BYD, de Európában sántikálnak az eladások, és ebben a bosszantó minőségi gondok is szerepet játszanak. Az áraik sem elég alacsonyak ahhoz, hogy igazán nagy szeletet szakítsanak ki a piacból, segíthet mindezen a magyarországi gyár?
Vállalat Tőzsdéről szerezne 750 millió dollárt a közösségi platform, tavaly 90 milliót buktak
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 11:31
22 millió részvényt vinnének tőzsdére, de vajon megveszik majd a kívánatosnak tartott áron?
Vállalat Az MBH Bank szeretné lakossági ügyfeleit is minél inkább a zöld irányba terelni
Natív tartalom | 2024. március 12. 11:01
Az MBH a fenntarthatóság szempontjából szeretne a hazai bankpiac élmezőnyébe tartozni. Ez is kiderül a Puskás András vezérigazgató-helyettessel készült interjúból.
Vállalat Kirobbanó formában az OTP
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 11:13
Az OTP Bank a tavalyi utolsó negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 229,987 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el, így éves szinten 1008,583 milliárd forinttal zárt.
Vállalat A Budapesti Értéktőzsde nem csak nőnapon támogatja a nők részvételét az üzleti életben
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:50
Az üzleti szférában a vezető testületek arányos összetételét, az esélyegyenlőséget és a nők részvételének támogatását szorgalmazza a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT), amely ennek előmozdítására szándéknyilatkozatot írt alá több szakmai szervezettel - közölte az értéktőzsde csütörtökön az MTI-vel.
Vállalat Beveszi Kolozsvárt a BMW
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:05
A BMW digitális átalakuását segítik majd a kolozvári központból. 
Vállalat Brüsszel megint lecsapott
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 19:52
Az Európai Bizottság ezúttal az Apple-t sújtotta 1,8 milliárd eurós bírsággal.  
Vállalat Nagy halat fogott ki az egyik hazai tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 18:37
William Wells, a Rothschild & Co globális pénzügyi tanácsadó vállalat korábbi Közép- és Délkelet-Európáért felelős igazgatósági alelnöke és ügyvezető igazgatója csatlakozik a 4iG tanácsadóihoz.
Vállalat Nagy veszély leselkedik a DIGI-előfizetőkre
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 15:54
Bezárja és törli a céghez tartozó elektronikus postafiókokat a DIGI, ami sok kellemetlenséget okozhat azoknak, akik minden online fiókjukat ilyen e-mail-címmel használták.
Vállalat Ecserről szolgálják ki Szlovákiát, Szlovéniát, de még Boszniát is
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 13:02
Háromszáz ember dolgozik azon, hogy simán menjenek a dolgok.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG