Hirdetés

A munkaerő-kölcsönzésből fakadó előnyök

2019. augusztus 18., 14:00

A munkaerő-kölcsönzés egészen innovatív megoldásnak számít, ami a cégek számára kifejezetten előnyös. Az igénybevételével ugyanis rövid idő alatt lehet betölteni pozíciókat, nem kell tartani a beválási rizikótól, és a költségek szempontjából is megéri. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabban lehet alkalmazkodni a változó körülményekhez. Hogyha például egy időszakos projekt miatt rövid időn belül szükség van néhány új emberre, akkor ezt külső segítség igénybevételével könnyebben meg lehet valósítani.

A JOB.HU is igazodott ezekhez a piaci igényekhez, és 2001 májusától fogva nyújt munkaerő-kölcsönzési szolgáltatást az erre nyitott ügyfelek részére. Bejegyzésünkben a konstrukció előnyeit mutatjuk be.

Hirdetés

A munkaerő-kölcsönzésből származó előnyök

A kölcsönzött munkatársakra jellemzően nem kell plusz „headcount”-ot kérni, nem számítanak bele az állományba, és a foglalkoztatásuk sem bérköltségnek számít.

A szolgáltatással a toborzás és kiválasztás teljes folyamatának a terhe lekerül az igénybevevő válláról, ráadásul a teljes munkaügyi adminisztrációt és a bérszámfejtést is a szolgáltató végzi el.

A cég számára sokkal nagyobb mozgásteret, illetve gyors reagálást tesz lehetővé ez a fajta megoldás, aminek köszönhetően sokkal könnyebb reagálni a változó körülményekre. Ha épp szükség van néhány plusz főre, akkor azt villámgyorsan el lehet intézni.

Ráadásul a kölcsönzött munkatársakat azzal is lehet motiválni, hogy tartós jó teljesítménnyel állományba kerülhetnek.

Az új munkatársak felvétele munkaerő-kölcsönzéssel

Első körben egyeztetés történik a betöltésre váró pozíciók részleteiről, az elvárásokról és a bérezésről. Ezt követi maga a toborzás és az előszűrés, amelyet követően természetesen lehetőség van a jelöltek interjúztatására.

Pozitív elbírálás esetén a kölcsönző kiküldi az ajánlatot, és ha egyeznek az elképzelések, akkor be is lépteti a munkavállalót. Megkötik a munkaszerződést, illetve eleget tesznek minden olyan bejelentésnek, ami ilyenkor szükséges.

A kölcsönzött munkavállaló foglalkoztatása

A munkavégzés helyéről, az elvégzendő feladatokról és a munkarendről a megbízó dönthet. Szintén a megrendelő szabja meg, hogy a munkaszerződés határozott vagy határozatlan idejű legyen, illetve teljes vagy épp részmunkaidős a pozíció.

Később a szolgáltatást igénybe vevő szabadon rendelkezhet a kölcsönzöttek cégen belüli esetleges előmeneteléről, illetve át is veheti őket a cég saját állományába. A szabadság iránti kérelmek, valamint a betegségek vagy egyéb okok miatti távolmaradások jelentése is a megbízó felé történik a foglalkoztatás ideje alatt.

A kölcsönzött munkatársak bérezése a szolgáltatást igénybe vevő aláírásával hitelesített jelenléti ív alapján történik meg.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megint az EU asztalára került a házi pálinka, de nem biztos, hogy lesz okunk örömre

Megint az EU asztalára került a házi pálinka, de nem biztos, hogy lesz okunk örömre

A házi pálinkafőzés annak ellenére virágkorát éri Magyarországon, hogy a kormánynak az Európai Bíróság 2014-es ítéletének folyományaként fel kellett adnia a jövedékiadó-mentességet. Egy négy évvel később előterjesztett európai bizottsági javaslat újra felcsillantotta a szeszfőzők előtt a reményt, ám ezúttal a tagállamok szintjén blokkolják hosszabb ideje a dossziét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?