2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A 100 legnagyobb osztalékot fizető cég első negyedéhez tartozó társaságok közül többen kormányzati megrendeléseket kaptak, 11 közülük pedig stratégiai partnere a kormányzatnak - írja a Népszabadság

Egyre több részlet tudható meg Magyarország legnagyobb osztalékfizető társaságairól. A Népszabadság és az Opten által összeállított listáról már tudni lehetett, hogy a legnagyobb – közel 900 milliárd forintos – pénzkivételt az Audi tette meg - a cég a pénzt magyar anyavállalatának utalta, amely ebből egy belga társcégében vásárolt kisebbségi részt. A tavaly osztalékként kifizetett közel 3 ezermilliárd - a Magyarországon belüli utalásokat kiszűrve közel 2,5 ezermilliárd - forint zöme, 1,35 ezermilliárd forint 28 társasághoz kapcsolódik, amelyek közül több offshore-szerű jegyeket is mutat, s közülük 11 vállalt a kormánnyal stratégiai partnerséget.

A harmadik-ötödik helyet az amerikai GE három hazai leánya foglalja el nagyjából azonos összeg egymáshoz utalásával, amely sor végén GE Infrastructure Central & Eastern Europe Kft. 147 milliárdot utalt külföldre, az osztrák General Electric Austria GmbH-nak, valamint a holland bejegyzésű GE Energy Europe BV-nek és Logistics Europe BV-nek.

2012 szeptemberében záródó üzleti éve után 54 milliárd forint osztalékkal nyolcadik az ifjúsági csatornáiról - MTV, Viva, Comedy Central, Nickelodeon - ismert Viacom International Kft.

A gyógyszergyártó Chinoin 26 milliárdot utalt a kormánypartner francia Sanofi-Aventisnek, míg a kukoricafeldolgozó Hungrana-gyártól 24 milliárdot kaptak a tulajdonosok.

Az Alcoa-Köfém-gyár 17 milliárdot fizetett közvetlenül spanyol anyacégének, amely az Alcoa Európai Keréktermék Kft.-től is kapott négymilliárdot. A francia Schneider Electric közvetlenül 15 milliárdot kapott magyar cégétől. A Taurus-gumik gyártását mostanság megszüntető francia Michelin svájci cége 14 milliárdos utalást kapott.

A fenti tételekhez képest szerény a Mercedes-gyár 7,5 milliárdoa utalása, illetve az a 6,5 milliárd forint, amit az osztrák Strabag tulajdonában lévő M5 Holding GmbH kapott az AKA Alföldi Koncessziós Autó pálya Zrt.-től, míg a Strabag Zrt. 5,5 milliárdot adott osztrák anyacégeinek - írja a Népszabadság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG