4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Kiállt Erdogan mellett, mindig szimpatizál Trumppal.
Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország száz százalékig megvédi határait, akkor is, ha Ankara beváltja fenyegetését, és migránsok tömegeit indítja el az Európai Unióba - mondta Orbán Viktor a Folha de S. Paulo című brazil lapnak adott interjújában.

Orbán nem aggódik

A kormányfő arról is beszélt, hogy lehetetlen  kivonni a törököket az európai uniós vízumkényszer alól. A Sao Pauló-i újság a magyar kormányfő utóbbi kijelentésével kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió és Törökország között született menekültügyi megállapodás egyik pontja a török vízumkényszer eltörlése. Ezzel kapcsolatban Recep Tayyip Erdogan török elnök leszögezte, hogy amennyiben Brüsszel nem tartja magát az egyezséghez, Ankara menekültek tömegeit indíthatja el az EU-ba.

"Az európai országok nem tudják betartani azt az ígéretüket, amelyet Törökországnak tettek" - jelentette ki a magyar kormányfő.

Orbán Viktor szerint óriási probléma, érzékeny kérdés a török uniós vízumkötelezettség megszüntetésének ügye, mindazonáltal ő maga nem aggódik Ankara fenyegetése miatt.

"Törökország nem tudja ezt megtenni, mert a magyar határ Európa bejárati kapuja, és mi 100 százalékig megvédjük határunkat" - hangsúlyozta a magyar kormányfő.

Orbán Viktor az interjúban kiállt Recep Tayyip Erdogan török elnök mandátuma és Törökország stabilitása mellett.

"Ha Törökországban nincs stabilitás, az az egész régió problémája lesz. Támogatnunk kell a török kormányt" - hangsúlyozta.

Nem jó ötlet a halálbüntetés Orbán szerint

Nemrég még máshogy gondolkodott Orbán

"Napirenden kell tartani a halálbüntetés ügyét" - mondta a magyar miniszterelnök alig egy évvel ezelőtt. (Forrás)

A magyar kormányfő ugyanakkor hozzátette, hogy a halálbüntetés esetleges alkalmazása - amelyet a török kormány fontolóra vett a július 15-i sikertelen katonai puccskísérletet követően - letérítené az unióba vezető útról az eurázsiai országot.

A brazil újság felidézte: Orbán Viktor Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölttel kapcsolatban azt mondta, hogy az Európai Unió számára az ő külpolitikája a legjobb.

Még mindig bejön Trump

A lap szerint a riói Itamaraty Palotában tartott vasárnapi fogadáson José Serra brazil külügyminiszter megkérdezte a magyar kormányfőtől, hogy valóban Trumpot támogatja-e, amire Orbán Viktor úgy válaszolt:

"igen, Trump külpolitikája lenne a legjobb nekünk. A demokraták azt gondolják, hogy nem kell kontrollálni a migránsok Európába való belépését, és ez nagyon veszélyes. Trump védelmébe veszi a bevándorlók ellenőrzését. Továbbá ellenzi a más országokban való demokráciaépítést, és én ebben egyetértek vele" - fejtette ki a Folhának a magyar kormányfő.

Orbán Viktor a Dilma Rousseff felfüggesztett brazil elnök ellen jelenleg folyó parlamenti eljárásról szólva elmondta:

"Amellett vagyunk, hogy az eljárás minél gyorsabban záruljon le, hogy stabil társadalom és kormány legyen. Brazíliának stabilnak kell lennie, egy nagyon erős országról van szó, amely természeti erőforrásokkal és nagyon jó demográfiai szerkezettel rendelkezik, és Európával ellentétben nincsenek problémái a népesség elöregedésével".

Ingertált magyar társadalom

Az azt firtató kérdésre, hogy a menekültek érkezése nem segítene-e az Európai Unió demográfiai problémáinak megoldásában, Orbán Viktor leszögezte:

"Soha. Ők egy komolyabb problémát okozhatnak, mert párhuzamos társadalmat építenek ki Európában. A migránsok eltérő kulturális felfogással érkeznek, és ezek a párhuzamos társadalmak veszélyesek, és destabilizálják az EU országait. Szeretnénk, ha a magyar nép jellegében integrált társadalomként maradna meg".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
Makro / Külgazdaság Ráhoznák a frászt Putyinra Trump emberei?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 07:22
Doland Trump novemberi választási győzelme esetén a regnáló Biden-adminisztrációnál is keményebben lépne fel Oroszországgal szemben egy elemző szerint.
Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG