A május 21-én hatályba lépő változásoknak köszönhetően egyes élelmiszerfajtákból 10 kilogrammnyit is bevihetnek az utazók. A könnyítések alapján személyenként 10 kg húst és húsárut, tejet és tejterméket, mézet, élő osztrigát és élő kagylót vagy csigát tarthatnák maguknál az Európai Unióból Horvátországba érkező beutazók. Szintén ekkora mennyiséget vihetnek be az uniós polgárok csecsemőtápszerből és csecsemőételekből is. Azonos feltételekkel ugyancsak 10 kilogramm vihető be Horvátországba az unióból olyan eledelekből, amelyet egészségügyi okokból adnak az állatnak.
Valamennyi külföldi állam polgárára vonatkozóan személyenként 20 kilogrammnyit lehet Horvátországba vinni friss, szárított, főtt, marinált vagy füstölt halból, egyes kagylófélékből, mint például a scampi és a homár, a nem élő kagylóból és a nem élő osztrigából, továbbá belsőleg tisztított halból.
Más élelmiszertermékeket is korlátlanul vihetnek magukkal külföldiek Horvátországba, ha a termékekhez nem használtak fel friss vagy feldolgozott húst és tejtermékeket, és csak 50 százaléknál kisebb mértékben tartalmaznak feldolgozott tojást vagy halászati terméket. |
Enyhülő szigor: több mindent vihetünk Horvátországba
Repülés: mit tegyünk, ha megjárjuk a fapadossal?
Az egész Balaton a világörökség része lesz?
Nyaralás: kocsival, és lehetőleg itthon
Tönkremennek a magyar szállodák?
MTI