Hirdetés
Hirdetés

Magához tért az OTP, esik a Meki

Fellegi Tamás, 2017. november 13., 10:35

A pénteki drámai esés után ma emelkedik az OTP, és az utóbbi idők kedvencei, az Opus, a Konzum és az Appeninn is jó formában vannak. A világ tőzsdéi továbbra is a magasban, a vég nélkül szárnyaló McDonald’s komoly korrekcióba kezdett. Kis csökkenés után is a magasban az olajár.

A múlt hét utolsó napján a gyorsjelentése után nagyon megütötték az OTP papírját és a Mol is esett, de ez valószínűleg inkább csak annak volt köszönhető, hogy előtte nagyot emelkedtek az árfolyamok, és időszerű volt már egy profitrealizálás. Ma azonban egy százalékot emelkedik a papír 10 150 forintig, miközben a Mol és a Richter ma csak kismértékben mozdulnak.

Szárnyal az Opus, a Konzum és az Appeninn: az Opus 4,6 százalékkal van feljebb 567 forinton, a Konzum 2800 forint, ez 3 százalékos bővülés, az Appeninn 766 forint, ez 6 százalékos erősödés.

Hirdetés

Amerikában és Európában a tőzsdék egyaránt történelmi csúcsaik közelében állnak, ellenben az eddig idén szárnyaló McDonald”s érdemi komoly esésbe kezdett.

McDonald's
McDonald's

Az olajár kismértékben csökkent, de ez szinte észre sem vehető ahhoz a ralihoz képest, amit az elmúlt hetekben produkált. A WTI 56,70 dollár, a Brent 63,60. Az olajkitermelők igen boldogak lennének, ha ez az árfolyamszint tartósan fennmaradna.

Brent olaj
Brent olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)