12p

A magyar részvények nem drágák, ráadásul értékalapúak, ami szép hozamot biztosíthat, miközben a nagy nemzetközi növekedési részvények már legalábbis nem olcsók. A részvények hatékony védelmet nyújthatnak az infláció ellen is. A kockázatot, árfolyamingadozásokat kevésbé jól tűrő befektetőknek kezdőlépésként a vegyes alapokat ajánlják. Interjú Dudás Mátéval, az Erste Alapkezelő Zrt. szenior portfólió-menedzserével.

A BUX újabb és újabb csúcsokra ért az idén is. Vajon ez azt jelenti, hogy drága, vagy azt jelenti, hogy még sokáig fog ezen a pályán továbbmenni?

Szerintem még mindig nem tekinthető túlárazottnak a magyar részvénypiac. Például az OTP, a legnagyobb súlyú indextag most is 18 ezer forint körül mozog, ahol már járt 2021 őszén. Csakhogy az eredménye eközben 2021-ben 1700 forint volt részvényenként, tavaly viszont már 3700 forint.

Dudás Máté, Erste Alapkezelő
Dudás Máté, Erste Alapkezelő

Az eredmény növekedése alapján akár a részvényárfolyam is lehetne a duplája a három évvel ezelőttinek, ha a körülmények megfelelően alakulnának. De nem alakulnak. Egyrészt itt a háború, ami folyamatos bizonytalanságot jelent. Nagyon közel vagyunk hozzá, szomszédos országban van, ráadásul az OTP tevékenységének egy részét Ukrajnában, egy másik részét Oroszországban folytatja. Ezt a külföldi befektetők elég negatívan értékelik, miközben rossz pontot jelent a szemükben, hogy megmaradt az orosz kitettség.

De a belföldi környezet sem mindig barátságos…

A választások okozta természetes bizonytalanság mellett is van néhány kérdéses pont. A különadók sorsa továbbra is bizonytalan – az ígéretek ellenére is sokan gondolják azt, hogy megmaradhatnak. Kérdés, hogy a kormánynak sikerül-e megegyezésre jutni az uniós források sorsáról. Itt látszik jele a közeledésnek is, bár az is igaz, hogy az EU nem akarja a pénzeket tálcán kínálni a magyar kormánynak, hanem a jogállamisággal kapcsolatban előrelépést szeretne elérni.

A lengyelek láthatóan  egy lépéssel előrébb tartanak, és ez az árazásukban is látszik. A lengyel bankok 6,5 körüli P/E mutatóval (árfolyam/nyereség hányadossal – a szerk.) forognak, szemben az OTP kevéssel öt alatti mutatójával. Szerintem ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a lengyelek az EU-val való viszonyukat is rendezik, és sokkal inkább kiálltak az orosz-ukrán háborúban is az Európai Unió közös álláspontja mellett.

A Mol is olcsó?

A Mol, mint a második legnagyobb indextag teljesen fair áron forog jelenleg. Már jó ideje, öt-hat éve osztalékpapírként tekintünk rá. Szintén nagyon olcsó, sőt még olcsóbb is, mint az OTP, de itt még nagyobb a politikai kockázat. Az állami tulajdonú részvények alapítványi kezelése, a benzinárplafon újbóli lebegtetése mellett az orosz energiafüggőség is növeli a kockázatokat. Ha bármilyen probléma történne például a Barátság vezetékkel, az a céget is sújtaná.

De pozitívum, hogy nagyon sok lépést tett már a Mol annak érdekében, hogy ezeket az aggályokat mérsékelje. Például a Horvátországból jövő import jelentős növelésével, illetve a saját kitermelésük emelésével. A 250 forintos Mol-osztalék a 3000 forintos árfolyamhoz viszonyítva reális. Sokkal magasabbra nem várnám az árfolyamot addig, amíg nem látunk áttörést a hulladékgazdálkodás területén, vagy teljesen el nem tudnak szakadni az orosz importtól.

Jobb a Mol osztalékkal, mint a kötvények?

Sokan már kötvényként tekintettek a Mol-ra, de pont a háború miatt kiderült, hogy ez nem annyira egyszerű képlet. Továbbra is részvény marad, részvénykockázatokkal. Ráadásul az alacsony értékeltség oka az is, hogy az olajszektor általában is fenntarthatósági kockázatokat hordoz. Az elektromos autózás irányába indultak el a folyamatok a világban, sokan azt gondolják, hogy egy-két évtized múlva ez egy megszűnő, zsugorodó iparág lesz, és akkor a Mol is ennek nagy vesztese lehet.

Ugyanakkor a Mol is próbál rákészülni erre az olaj utáni korszakra, például a hulladékfeldolgozás üzletággal, a vegyipar felé tolódással vagy korábban a Fresh Corner kiskereskedelmi hálózat kiépítésével.

Van még egy Richterünk…

Amely rekordot rekordra halmoz eredmény terén, és azt gondolom, nagyjából szintén a fair értékén van, kicsit talán olcsóbb is annál. Így abban is van egy kis potenciál. A legfőbb aggály a cégnél, hogy a nettó eredmény jelentős része egyetlen termékéből jön, a Cariprazine-ból. Vannak félelmek, hogy ennek a szabadalomnak a lejárta után miből tudja majd pótolni a cég a kieső eredményt.

A Telekomot is kötvény helyett, magas osztalékáért vették régebben.

A Magyar Telekom komoly fordulatot ért el, nagy “turnaround”-sztori. Az inflációkövető árazásnak köszönhetően, amit az elmúlt két évben alkalmaztak, már több mint duplázódott az árfolyam, és végre osztalékot is nagyon szépen fizet.

Remek történet, és talán még nincs is vége. Az osztalék szerintünk jövőre még tovább is emelkedhet, hiszen még most márciusban is volt egy 15 százalékos áremelés a cég szolgáltatásainál.

Nem lehet, hogy a magyar piac emelkedésének egy jó része az inflációból fakad, inflációs árfolyamnyereség?

Az infláció valóban segíthet a részvényárfolyamoknak. Jó esetben ugyanis az inflációval a tőzsdei vállalatok árbevétele is nő, így az eredmény is, ami meg kell mutatkozzon a részvényárakban. Úgy, ahogy a Magyar Telekomnál láttuk. De közvetve és más tényezők mellett az OTP-nél is jelentkezik ez a hatás.

Ez jó hír is lehet a befektetők számára, mert azt jelenti, hogy a részvényárak követik az inflációt, tehát jól használhatók infláció elleni védelemként.

Többnyire igen, de nem mindegy, hogyan válogatjuk össze a részvényeket. A BUX value-indexnek tekinthető (értékalapú – a szerk.), a fő komponensei ebbe a kategóriába tartoznak és olcsók. A bankrészvényeket, a telekommunikációs, az olaj– és a gyógyszerpapírokat is ide szokták sorolni. A BUX több, mint 90 százalékát az említett négy papír adja, mind value részvényeknek tekinthetők, így az inflációt jobban tudják követni.

A részvények hosszú távon túlteljesítik a kötvényeket, sok statisztika ezt bizonyítja. A magyar befektetők hogyan léphetnek be könnyen a részvénypiacra?

A részvényalapokba történő befektetés számos előnyt kínál a közvetlen részvényvásárlás helyett. Például ilyen az Erste Stock Hungary, amely ugyan indexkövető alap, de nagyon aktívan kezeljük és megvalósul a diverzifikáció is. Ezen kívül az Erste-csoport és az Erste Alapkezelő kezel vegyes alapokat is, amelyek a részvény mellett más eszközosztályokat is tartanak, így megfelelőek lehetnek egy olyan környezetben, amikor már nem érzik annyira komfortosnak a befektetők a részvény- vagy részvényalap-vásárlást.

Az Erste Alapkezelő Zrt. által a Privátbankár.hu – Alapkezelő Klasszis 2024 versenyen elnyert díjak:

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Rövid Kötvény Alap

III.     Erste Nyíltvégű Bázis Befektetési Alap

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Hosszú Kötvény Alap

I.       Erste DPM Nemzetközi Kötvény Alapok Alapja

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Szabad Kötvény Alap

I.       Erste Abszolút Hozamú Kötvény Alap D sorozat

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Vegyes Kiegyensúlyozott Alap

I.       Erste Duett Nyíltvégű Alapok Alapja

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Vegyes Óvatos Alap

III.     Erste Multi Asset Base Alapok Alapja

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Vegyes Dinamikus Alap

III.     Erste Multi Asset Growth Alapok Alapja

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Globális Részvény Alap

II.      Erste DPM Globális Részvény Alapok Alapja

III.     Erste Stock Global HUF Alapok Alapja

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Legjobb Ingatlan Alap

III.     Erste Ingatlan Alap T sorozat

Privátbankár.hu Klasszis 2024 - Az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja hozam-kockázat alapon

I.       Erste Stock Hungary Indexkövető Részvény Alap

A vegyes alapok közül nálunk az egészen alacsony kockázatúaktól a merészebb vegyes dinamikus alapig mindent megtalálnak a palettán. A kisebb kockázatúaknál csak húsz százalék körüli a részvényarány, és nagyon sok nemzetközi kötvényt is tartalmaznak. Ilyen a Multi Asset-alapcsalád legkisebb kockázatú tagja, az Erste Multi Asset Base Alap. Az alacsonyabb kockázat miatt nem kell a részvények volatilitásától, áringadozásától annyira tartania a befektetőknek.

Van benne devizakitettség is, ami ezt a volatilitást tovább csökkentheti, és jelentős nemzetközi kötvényes résszel rendelkezik, ami most a megemelkedett hozamkörnyezetben jó alapot biztosíthat egy stabil hozamhoz.

Mi kapható a skála kockázatosabb felén?

Egy kicsit kockázatosabb kategória, de még mindig a kötvénytúlsúlyos alapok körébe tartozik az Erste Multi Asset Balanced. Ebben már 30 százalékos részvénykitettséget célzunk meg. Vannak abszolút hozamú alapok a portfóliójában, és egy kisebb rész ingatlanalapot is tartalmaz. Itt a magyar és a nemzetközi kötvények aránya nagyjából fele-fele. A Erste Multi Asset Diversified is ezt a kockázati szintet képviseli, viszont árupiaci eszközöket is tart. A Multi Asset Growth tartalmazza a legtöbb részvényt, 60 százalék körül, elsősorban globális részvényeket, ahogy egyébként a többi Multi Asset-alap is.

Dudás Máté, Erste Alapkezelő
Dudás Máté, Erste Alapkezelő

A devizakitettség mindegyiknél jelentősen tompítja az árfolyamingadozásokat. Rosszabb környezetben, amikor a részvénypiacok esetleg csökkennek, a hangulat negatív, a forint jellemzően szintén gyengülni szokott. Ez egy jó egyensúlyt ad az ilyen vegyes alapoknak, ráadásul a vegyes alapokban tudunk leginkább aktivitásunkkal pluszt nyújtani.

Például hogyan?

Ha azt gondoljuk, hogy a részvénypiac nagy mértékben túlárazott, akkor át tudunk menni a kötvényalapok felé. Ha mindenről úgy gondoljuk, hogy nagyon drága, akkor a pénzpiaci kitettséget is tudjuk növelni. Ezekkel az eszközökkel élünk is rendszeresen. Például most a nemzetközi piacokon tart a mesterségesintelligencia-mánia. De azt gondoljuk, hogy ez nem csak átmeneti, hanem tényleg a jövőt képviselő trend. Ilyenkor a vegyes alapokba nagy MI-kitettségű részvényalapokat vagy egyedi részvényeket is beválogathatunk.

Aki szintén úgy gondolja, hogy még nem jött el a vége a részvénypiaci emelkedő trendnek, és szeretne döntően mesterségesintelligencia-alapú üzletágakba befektetni, azok számára az Erste Stock Techno alapunk adja a legjobb belépési lehetőséget.

Elég régóta tart a globális részvénypiaci emelkedő trend, nagyjából 2022 vége óta. Érdemes még részvényt venni?

Igen, pont ezért említettem a vegyes alapokat, hogy ha valaki nem tudja eldönteni, annak azok jelentik a legjobb megoldást. Véleményünk szerint a jelenlegi környezet még mindig kedvez a részvénypiacoknak. Az infláció a jegybankok által vártnál kicsit magasabb szinten alakul, de ez a részvénypiacok számára - a múltbeli adatok alapján – általában jót jelent.

Egy mérsékelt, de azért látható infláció 3,0-3,5 százalék körül a vállalatokra a múltban pozitív hatású volt. A hitelfelvételi, finanszírozási költségek nem olyan magasak, hogy nagyon fájjanak a cégek számára. Különösen a minőségi nagyvállalatoknak megy jól ilyenkor, amelyek a piacon ármeghatározó képességgel bírnak.

Amíg a munkanélküliség alacsony a világban, és most tényleg historikusan nagyon alacsony szinten van, addig talán nem kell recessziótól tartani. Eközben a bérek emelkedési üteme pedig elég magas ahhoz, hogy a vásárlóerőt fenntartsa. Ez az szerintem, ami jelenleg erőt ad a részvénypiacoknak.

A nyugat-európai vagy az észak-amerikai részvények túlértékeltek vajon?

A jóval 20-as fölötti P/E árazás, ami jelenleg az amerikai és a globális részvényekre jellemző, már nem alacsony, mi is érezzük, hogy nem lehetünk annyira biztosak a dolgunkban. Ezért elkezdtünk inkább az értékalapú, “value” részvények felé mozogni. Ezeknek bár nincs akkora növekedési potenciáljuk, mint a növekedési részvényeknek, de ilyen inflációs környezetben is nagyon jól tudnak teljesíteni. Szép osztalékokat fizetnek, stabil a bevételük, és jellemzően alacsonyabb az árazásuk, tízes körüli P/E-vel.

Dollárban vagy euróban ez egész jól hangzik, hiszen az E/P, vagy eredményhozam, ha megfordítjuk ezt az árfolyamnyereség-hányadost, tíz százalék körüli megtérülést feltételez. Jóval többet, mint a kötvények hozama jelenleg.

Igen, pontosan, a 20 fölötti P/E pedig, amit említettem, már csak alig öt százalékos eredményhozamot jelent, szemben a most is öt százalék körüli amerikai kötvényhozamokkal. Miközben az értékalapú részvények tíz körüli E/P-je bőven veri a kötvénypiaci hozamokat. Úgyhogy nem nehéz eldönteni, hogy melyik a kevésbé kockázatos befektetés, a növekedési vagy az értékalapú részvény.

Budapesten mennyi az átlagos P/E?

A BUX index esetében nagyjából 6,5, itthon azonban magasabb a kamatszínvonal is. Az olyan feltörekvő piacok, mint Közép-Kelet-Európa, mindig is alacsonyabb árazáson forogtak, mint például Nyugat-Európa, de a BUX jelenlegi, 6,5-ös értékeltsége még a saját, 10-es P/E körüli múltbeli átlagához képest is nagyon alacsony. Nyugat-Európa pedig mindig alacsonyabb árazás mellett szerepelt, mint Amerika. A mi régiónkban mások a politikai és geopolitikai kockázatok, emiatt magasabbak a hozamelvárások.

Azt szokták mondani, hogy minél fiatalabb valaki, meg minél jobbak az idegei, nagyobb a kockázattűrő képessége, annál több részvényt tarthat. Mit ajánlanának neki a bankban?

Befektetési ajánlásnál a tanácsadók a kockázattűrő képesség mellett más tényezőket is figyelembe vesznek, mint például a tapasztalatot, pénzügyi ismereteket, célokat. Általánosságban elmondható, hogy a fiataloknak hosszabb távra érdemes kockázatot vállalniuk, hiszen nekik tényleg van idejük kiülni azt, hogy a részvények termőre forduljanak, és hosszú távon a nagyobb részvénykitettséggel jellemezhető portfólióknak nagyobb a várható hozama.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vétel eladás forgalom deviza dátum idő
OTP 18240 18080 18240 +0,77% 0 0 4 855 333 155 HUF 2024-07-12 17:08:57
MOL 2836 2836 2866 -0,42% 0 0 867 313 978 HUF 2024-07-12 17:05:12
MTELEKOM 1092 1084 1096 +1,11% 0 0 149 727 502 HUF 2024-07-12 17:08:23
RICHTER 9690 9605 9750 +0,41% 0 0 802 783 800 HUF 2024-07-12 17:05:27
OPUS 443 441 445 -0,23% 0 0 34 403 286 HUF 2024-07-12 17:05:01
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Befektetési alapok Így védekezhetünk az infláció ellen most - Klasszis podcast
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2024. július 4. 05:38
A kötvények és betétek korának vége lett a magas infláció miatt, az infláció elleni védelmet ingatlanalapokkal és részvényalapokkal lehet jól biztosítani hosszabb távon. Ám aki kevésbé bírja a kockázatokat, annak a kötvényt és részvényt is tartalmazó vegyes alapok ajánlhatók. Erről beszélgettünk Pekár Dáviddal, a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatójával.
Befektetési alapok Voltak ennél sötétebb időszakok is a magyar gazdaságban
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. július 3. 15:01
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapok Privátbankár.hu Klasszis 2024-es szavazásán: az Accorde Abacus Alap az első helyen végzett a Legjobb Abszolút Hozamú és Származtatott Alap (közepes kockázat) kategóriában. Gyurcsik Attilát, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatóját választották az Év Portfóliómenedzserének. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok Számos vállalat van, amely még profitálhat a mesterséges intelligenciából
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. június 28. 15:01
A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali Amazonas Latin Amerika Részvény Alap a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán. Ennek apropóján beszélgetett Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok A kötvényhozamok nagyjából az idei csúcsaik közelében lehetnek
Csabai Károly | 2024. június 24. 15:01
A befektetési alapkezelői szakma legfontosabb díjának számító Privátbankár Klasszis 2024 szavazáson az OTP Alapkezelőnél dolgozó Tóth István lett Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere. Ennek apropóján beszélgettünk vele a kötvénypiaci termékekről, folyamatokról, kilátásokról.
Befektetési alapok Rengeteg pénz vándorolt a látra szóló bankbetétekből a befektetési alapokba
Csabai Károly | 2024. június 17. 15:01
Tizenegy díjat - négy elsőt, három másodikat és négy harmadikat - is elhozott a Privátbankár Alapkezelő Klasszis 2024 szavazáson az OTP Alapkezelő. Ennek apropóján beszélgettünk a cég általános vezérigazgató-helyettesével, Turner Tiborral.
Befektetési alapok Sávban mozoghat a forint, menedék maradhat a kötvényalap – interjú
Eidenpenz József | 2024. június 12. 15:07
Az év végéig sávozhat a forint, az MNB politikája támogatja az árfolyamot. A részvények és a kötvények is jól teljesítettek az utóbbi időben, kérdés, mi lesz az inflációval, a kamatokkal és a gazdasági növekedéssel. A kötvényalapok befektetői helytelenül általában a múltbeli hozamok alapján tájékozódnak, de van célravezetőbb módszer is. Interjú Kiss Péterrel, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Befektetési alapok Gyurcsik Attila: Ha úgy hozza a sors, akkor valami ellen is fogadhatok
Vég Márton | 2024. június 10. 19:01
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapok Privátbankár.hu Klasszis 2024-es szavazásán: az Accorde Abacus Alap az első helyen végzett a Legjobb Abszolút Hozamú és Származtatott Alap (közepes kockázat) kategóriában. Gyurcsik Attilát, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatóját választották az Év Portfóliómenedzserének. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok A kötvények maradhatnak a kisbefektetők kedvencei
Privátbankár.hu | 2024. június 5. 15:06
Nagyon szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, nagyon ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenleg hét százalék közelében levő állampapírhozamok még mindig nem éppen alacsonyak, így a kötvénybefektetések is vonzóak maradnak. A forint is viszonylag erős maradhat, mert az inflációs cél eléréséhez nem engedhető meg a korábbi, trendszerű leértékelődés. Bebesy Dániel, az Erste Alapkezelő senior portfóliómenedzsere lapcsoportunk műsorában, a Klasszis Podcastban beszélt a kötvénypiacról.
Befektetési alapok Móra Máté: Nem biztos, hogy örülnünk kell, ha eljön a kamatvágások ideje!
Vég Márton | 2024. június 4. 15:01
A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali Amazonas Latin Amerika Részvény Alap a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán. Ennek apropóján beszélgetett Móra Mátével, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével Vég Márton újságírónk.
Befektetési alapok A trendi részvények nélkül is lehet jó hozamokat elérni
Csabai Károly | 2024. június 3. 18:56
Kis túlzással állítható, hogy a Hold Alapkezelő tarolt lapunk idei szavazásán, a szakmai szavazatok alapján ugyanis négy első, valamint egy-egy második és harmadik helyet érdemelt ki. Köztük az Év Alapkezelője lett a Hold, illetve a legjobb közép- és kelet-európai részvényalappal is büszkélkedhet. Alapvetően e két cím apropóján beszélgettünk Cser Tamással, a Hold Alapkezelő részvénystratégiáért felelős vezetőjével, partnerével és Orosz Gergővel, a cég szenior portfóliókezelőjével.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG