Adójóváírás
Személyes pénzügyek Fontos dokumentumok érkeznek a munkahelyekről
Privátbankár.hu | 2019. február 5. 10:05
Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat.
Személyes pénzügyek Rengeteg pénzt költünk év végén, pedig spórolhatnánk is
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 12:30
Különböző felmérések szerint a magyarok idén karácsonyra átlagosan 30-50 ezer forintért terveznek különböző ajándékokat vásárolni szeretteiknek. Az ünnepek előtt és alatt összesen ajándéktárgyakra és élelmiszerekre körülbelül 200 milliárd forintot fog elkölteni a lakosság. De vajon valóban hasznosulni fog mindaz, amit megveszünk? A Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása szerint bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. Az előrelátás annál kevésbé.
Személyes pénzügyek 100 ezer forintot is bukhatsz, ha erre nem figyelsz
Privátbankár.hu | 2018. május 17. 16:31
Néhány nap maradt csupán az idei szja-bevallási határidőig, érdemes mindent alaposan ellenőrizni, az adóhivatal által elkészített tervezetet pedig átnézni, hogy ne maradjon ki semmi a bevallásból, előfordulhat ugyanis, hogy az ügyfélkapun található dokumentumot is ki kell még egészíteni.
Személyes pénzügyek Te hagynál veszni 130 ezer forintot? Egy heted maradt
Privátbankár.hu | 2018. május 15. 11:12
Akár 20 százalékos adójóváírástól is elbukhatunk, nem figyelünk erre.
Személyes pénzügyek Ne hagyd veszni a pénzt! Neked is járhat 83 ezer forint
Privátbankár.hu | 2018. március 26. 07:23
Sokan nem tudják, hogy jogosultak az adójóváírásra.
Személyes pénzügyek Itt van Rogán nagy bejelentése – neked is több millió járhat vissza
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 15:07
Visszaigényelhetővé teszik a csok-os lakások önrészét az adóból.
Személyes pénzügyek Megvan, mi pörgetheti fel a biztosítási piacot
Privátbankár.hu | 2016. november 13. 11:24
Szakemberek szerint a következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt.
Személyes pénzügyek Sokat adózik, mégsem lesz állami nyugdíja? Így kaphat vissza 280 ezret
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 13:59
Bár kevesen bíznak az állami nyugdíjban, mégis kevesen tesznek félre erre a célra - adójóváírással igyekeznek ösztönözni az embereket.
Adó Jó tanácsok a kormánynak: vagyon- és nyugdíjadót kell bevezetni
Zsiborás Gergő | 2013. február 15. 16:36
Az OECD szerint az adóék nagyon magas nálunk, vissza kellene hozni az adójóváírást, extra adókat pedig gazdag magánszemélyekre kellene kiróni.
Karrier Így keresnek a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 15:11
A kecskeméti Mercedes-gyár különböző szintű pozícióiban dolgozók többsége inkább elégedett a bérrel, a cafeteriával, a körülményekkel, az étellel, a továbbképzési lehetőséggel, vagy azzal, hogy a legutolsó melós is hazavihet akár egy hétre is fullextrás Mercedest – írja a Vezess.hu. Az alkalmazottak nemrég kaptak fizetésemelést, a környékbeli gyárak panaszkodnak, hogy elszívják előlük a munkaerőt.
Adó Több mint félmilliárd forint kompenzációt kaptak a kismamák
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 14:06
Az OEP adatai szerint összesen több mint 500 millió forint jövedelempótlékot kaptak azok a kismamák, akik április elejéig a nyilatkozatukat helyesen kitöltve visszaküldték. A kompenzációt a 22 ezer beküldő közül 14,5 ezren kapták meg, melynek összege 100 és 9500 forint között szóródik.
Adó A kormány kitart az egykulcsos adó mellett
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 07:34
Kitart a kormány az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó mellett - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Mint elmondta, az új adórendszer kétharmados oltalmát sem kívánják megszüntetni, ezt a hiteltárgyalások megkezdésének feltételeként eddig sem az IMF, sem az Európai Unió nem kérte.
Karrier Az állami cégek 22 milliárdot költenek bérkompenzációra
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 10:50
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által kezelt többségi állami tulajdonú társaságoknál összesen 80 ezer munkavállalót érint a bérkompenzáció, amelynek költsége 2012-ben 22 milliárd forint.
Pénzügyi szektor Boldog új adóévet kívánunk: utolsó roham a bankoknál
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 12:40
Jelentős adókedvezményt biztosítanak tulajdonosaiknak az olyan megtakarítási formák, mint a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), vagy a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) - közeleg az adóév vége.
Adó Év végi adóoptimalizálás: 150 ezer forint is visszajárhat
Gáspár András | 2011. december 20. 11:40
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, rohamtempóban elkezdi optimalizálni befektetéseit úgy, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Az önkéntes pénztárak tárt karokkal és adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket.
Adó A kormány szerint valakinek a munkája kevesebbet ér
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:11
A kormány szerint nem minden munka egyenértékű - így erre is dolgoznak ki kompenzációs rendszert, nemcsak a formailag egykulcsos, "arányos" adórendszer miatt. A kompenzáció mögül az állam folyamatosan kivonul majd, az igazságos szja a cégekre ró majd nagyobb terhet - aki nem emel a nettó béren, köszönjön el a közbeszerzésektől és a pályázatoktól.
Friss
hírlevél