árfolyamkockázat
Makro / Külgazdaság Új szempontokkal állt elő a Kúria – mit hozhat ez a devizahiteles perekben? 
Privátbankár.hu | 2019. június 20. 12:07
A konzultációs testület javaslatai nem kötelező érvényűek.
Pénzügyi szektor Fontos magyar ügy került az Európai Bíróság elé 
Privátbankár.hu | 2017. március 3. 08:30
A testület az árfolyamkockázat részleteit vizsgálja, az eljárás még a kezdeti szakaszban van.
Személyes pénzügyek Ez lesz a frank után a következő, ami miatt bedől a hiteled? 
Privátbankár.hu | 2015. május 21. 13:40
A forintosítással megszűnt ugyan az árfolyamkockázat az ingatlanhiteleknél, de helyébe a kamatkockázat lép, miután az új forinthitelek kamata a bankközi kamatlábhoz - a 3 havi BUBOR-hoz - kötött, amely gyakorlatilag a jegybanki alapkamattal együtt mozog - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
Pénzügyi szektor Mikor tisztességtelen? Megint megszólalt a Kúria a devizahitelekről 
Privátbankár.hu | 2014. június 24. 07:49
A Kúria közzétette az indoklását a döntésnek, amiben leírja, hogy mely esetekben tisztességtelen az egyoldalú szerződésmódosítás. A kérdés alapvetően az, hogy megfelelő volt-e a tájékoztatás annak idején a hitel feltételeivel kapcsolatban.
Pénzügyi szektor Mennyit jár vissza a devizahiteleseknek? Érdemes a pénzespostást várni? 
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 16:27
Egy friss elemzés szerint nagyságrendileg 11 százalékkal csökkenhet az ügyfelek törlesztőrészlete - nem érdemes arra készülni, hogy a Kúria döntése miatt kézbe kapják a pénzt a devizahitelesek. Aki már nem bírja fizetni hitelét, aligha lesz ennyivel megmentve.
Vásárló Lehet érvénytelen a devizahitel-szerződés 
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 06:05
Kérdés, hogy milyen esetekben. Például akkor, ha az ügyfélnek sikerül bizonyítania: a bankban nem tájékoztatták megfelelően, amikor felvette a devizahitelt, noha aláírta a kockázatfelmérő nyilatkozatot. De az ördög ott lehet a részletekben az egyoldalú szerződésmódosításoknál is. Aki belépett az árfolyamgátba vagy végtörlesztett, már ne nagyon menjen bíróságra - és a többieknek is érdemes kivárniuk. Videóinterjú.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: döntés készül, összehívták a Kúria jogegységi tanácsát 
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 09:49
Darák Péter, a Kúria elnöke összehívta a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdések eldöntése érdekében a jogegységi tanácsot június 16-ára.
Makro / Külgazdaság Megszólalt Matolcsy alelnöke is: csak hibás lépés van 
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 11:02
Bármilyen lépés a központi bank részéről most hiba lenne a feltörekvő piacokon tapasztalt árfolyam-ingadozások miatt - mondta a Wall Street Journal napilapnak pénteken Gerhardt Ferenc a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke és a monetáris tanács tagja.
Pénzügyi szektor Az unió nem hagyná, hogy a jövőben adósságcsapdába kerüljünk 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 13:40
A jövőbeni jelzáloghitelesek kockázatait mérsékelni hivatott intézkedéscsomagot fogadott el kedden az Európai Parlament.
Pénzügyi szektor Tények és tévhitek: 5 kérdés a devizahitelekről 
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 16:00
Tényleg nincs a devizahitelek mögött deviza? A bankok tisztességtelenül áthárítják az árfolyamkockázatot? Mindig a törlesztés napján gyengül a forint, és ezen az egészen csak a bankok kaszálnak? A megoldás az, hogy semmisnek mondják ki a szerződést? Utánajártunk.
Ingatlan Külföldön megkeresett eurókból vehetnek lakást a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 13:01
A külföldön dolgozó magyarok pörgethetik fel a hazai lakáslízinget. Szakemberek szerint, mivel a hitellel ellentétben euróban is elérhető, kedvezőbbek lehetnek a törlesztőrészetek is. Becslések szerint több tízezren lehetnek olyanok, akik, bár külföldön dolgoznak, nem tervezik a letelepedést és inkább itthon vennék meg lakásukat, vagy házukat.
Állampapír / Kötvény Deviza helyett forintban adósodik el az állam - megéri? (Videó) 
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 11:01
Tudatos állami stratégia volt, hogy a lejáró devizaadósság helyébe forintkötvényeket bocsátott ki az állam, amihez szükség volt viszont a jegybanki tartalékra. Az árfolyamkockázatot a külföldiek futják.
Pénzügyi szektor A hitel bedőlése után is az adósé az árfolyamkockázat 
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:42
A hitel bedőlése után, a végrehajtás alatt sem mentesülnek a devizahitelesek az árfolyamkockázat alól - írta a Magyar Nemzet pénteken, idézve a Kúria által kiadott ajánlást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG