Beszámoló
Vásárló Lidl-tulajdonos kontra Magyarország: már csak kevés hiányzik 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 27. 15:39
Jókora árbevétel-növekedést könyvelt el a Lidl és a Kaufland áruházláncok tulajdonosa a február végén zárult üzleti évében, amit nem csupán az inflációval magyaráz a vállalat.
Vállalat Magyar bank marad az OTP, de nem innen lesz a pénz 
Rácz Gergő | 2023. november 10. 13:15
Regionálisan és nemzetközileg is meghatározó piaci szereplővé nőtte ki magát az OTP. A bankcsoport a várakozásokat meghaladó eredményről számolt be, ebben egyre nagyobb súllyal szerepelnek azok a pénzintézetek, amelyeket az elmúlt években felvásároltak több országban.
KKV Megérte fejest ugrani Kásás Tamásnak az étterembizniszbe? 
Kollár Dóri | 2019. augusztus 15. 06:03
A világ egyik legsikeresebb vízilabdázója, Kásás Tamás visszavonulása után a medence helyett a vendéglátóipart választotta, a Tommy di Napoli étterem a Császár-Komjádi Sportuszoda mellett üzemel, már közel öt éve. Az előző évekhez képest azonban úgy tűnik, hogy 2018-ban igazán beindult a biznisz.
Részvény / Deviza / Áru Mekkora a baj? Több tízmilliárdos leírásra kényszerül a Richter egyik gyógyszere miatt 
Gáspár András | 2018. február 27. 07:51
Az Esmyával kapcsolatos hatósági vizsgálat miatt jelentős leírásra készül a Richter - nagy különbség lehet a két hete bemutatott nem auditált beszámoló és a végleges, auditált beszámoló számai között, első ránézésre 42 milliárd forintos értékvesztésről beszél a társaság.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elárulta, mit gondol az utóbbi idők legnagyobb bizniszéről  
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 13:59
Megvolt a miniszter éves meghallgatása. Elmondta, miként látja a letepedési kötvényeket.
KKV Nagyon fontos adózási határidő közeleg: 3 napunk maradt 
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 08:27
A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről.
KKV Újabb fontos NAV határidő közeleg 
Privátbankár.hu | 2014. május 27. 10:54
Újabb fontos határidőre figyelmeztet az adóhatóság, a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenni számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni.
KKV Dőlnek az autóeladási rekordok 
Privátbankár.hu | 2014. április 29. 16:52
A Skoda Auto AS, a Volkswagen AG cseh érdekeltsége az európai és ázsiai kereslet növekedésének köszönhetően értékesítési rekordot ért el az idei első negyedévben.
Részvény / Deviza / Áru 50 milliós alaptőke-emelés lesz az E-Starnál 
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 16:58
A BÉT honlapján tette közzé a cég, hogy az E-Star közgyűlés 50 millió forintos alaptőke-emelésre adott felhatalmazást az igazgatóságnak.
Adó Nagyon fontos határidő közeleg: fut a visszaszámlálás az adóhatóságnál 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 08:58
Közeledik 2012. május 31-e: a társaságok 2011. évi társasági adókötelezettségének csütörtök a bevallási határideje, emellett a cégnyilvántartásban szereplő, kettős könyvvitelt vezető cégeknek a számviteli törvény szerinti beszámolót elektronikus úton eddig kell megküldeniük a céginformációs szolgálat részére. Aki mulaszt, első körben félmillió forintig terjedő bírsággal körített emlékeztetőt kaphat.
KKV Ne várja meg a könyvvizsgálót - 5 tipp az éves beszámolóhoz 
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 13:32
Közeleg a beszámolókészítés határideje a naptári évnek megfelelő üzleti ciklussal rendelkező cégek számára. A megváltozott gazdasági környezetben jelentősen nőtt annak a kockázata, hogy a vállalatok csak ebben az időszakban szembesülnek olyan kedvezőtlen hírekkel, amelyek számviteli értelemben vett kezelése az év során könnyebb lehetett volna.
Részvény / Deviza / Áru 1,2 millió eurós mínusszal indult a Masterplast éve 
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 11:40
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. 14%-kal növelte árbevételét az idei év első negyedében az előző év azonos időszakához képest, és a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest tovább gyorsult a vállalat árbevételének növekedése. A pénzügyi eredmény elsősorban a szerb dínár gyengülése miatt romlott, az adózás utáni veszteség 1,2 millió euró.
Részvény / Deviza / Áru Egész héten kapkodhatjuk a fejünket: lesz mire figyelni 
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 07:19
Mozgalmas hét előtt áll a Wall Street: folytatódik az első negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon, és egy újabb adagra lehet számítani a világgazdasági lassulásra utaló, az utóbbi időben sokasodó makrogazdasági adatokból.
Részvény / Deviza / Áru Még nem hat a végtörlesztés: minden várakozást felülmúlt az OTP 
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 07:16
Az OTP Bank 35,165 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ez 6 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, viszont 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat. A kilenc havi nettó profit 109,640 milliárd forint volt, 9 százalékkal több a bázisnál.
Pénzügyi szektor Megszenvedi a végtörlesztést az MKB anyja 
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 15:05
Veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a Bayerische Landesbank (BayernLB), a magyar MKB Bank fő tulajdonosa. A bajor tartományi bank beszámolója szerint a veszteség mindenekelőtt a magyarországi devizahitelek rögzített árfolyamú végtörlesztése és az euróövezeti adósságválság miatt keletkezett.
Részvény / Deviza / Áru Másfélmilliárdos veszteség a Rábánál 
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 07:40
Az állami felvásárlás alatt álló Rába Nyrt. 1,5 milliárd forint adózott veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 390 milliós nyereséggel. A háromnegyed éves veszteség több mint a duplájára emelkedett, 1,26 milliárd forint volt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG