Bikapiac
Részvény / Deviza / Áru Ez már a bikapiac? Megmozdult az OTP 
Eidenpenz József | 2022. november 11. 13:09
A tegnapi hurráoptimista amerikai zárásból mára is maradt egy kis jó hangulat, a BUX-ot pedig az OTP húzza. A forint annak ellenére gyengül, hogy a zuhanó dollár és az olcsóbbá váló földgáz is segít neki. A kriptovaluta-piac a legújabb botrány ellenére is felfelé tart. A DAX már bikapiacon van.
Részvény / Deviza / Áru Szakad a Tesla, de más papírokkal is nagyot lehetett égni 
Király Béla | 2020. szeptember 12. 06:00
A tőzsdén is igaz az a mondás, hogy a „fák nem nőnek az égig”. Az első félévben extrán teljesítő részvények az elmúlt napok tőzsdei esését követően már kevésbé szép képet festenek. A Tesla például kedden története legnagyobb zuhanását szenvedte el.
Részvény / Deviza / Áru Újra a kapzsiság hajtja a befektetőket 
Privátbankár.hu | 2019. november 16. 07:00
Az utóbbi hetekben szinte minden napra jut egy tőzsdei rekord, annak ellenére, hogy az emelkedést alátámasztó hírek nem igazán látnak napvilágot. Mi hajtja mégis felfele az árfolyamokat, teszik fel az értetlenkedők a kérdést? A Bank of America Merrill Lynch szakértői egy triviális magyarázattal álltak elő.
Részvény / Deviza / Áru 10 éve ért véget az összeomlás – azóta is emelkednek az árak 
Fellegi Tamás | 2019. március 11. 06:07
Míg a 2008-as válság pánikszerű része még éven belül lezajlott, a gazdasági recesszió pedig a következő év végéig tartott, a legfontosabb barométer, a tőzsde 2009 márciusában érte el mélypontját. Megfordult, és azóta töretlenül emelkedő trendben van, most mégis kevesen foglalkoznak vele, hisz egész más a helyzet, mint eddig bármelyik úgynevezett bikapiacon.
Makro / Külgazdaság Mibe fektessünk? A növekedési sztorik helyett felértékelődnek a stabil hozamok 
Privátbankár.hu | 2018. december 21. 17:03
A részvénypiacok október eleje óta bekövetkező zuhanása nyomán értékeli a piacokat a Fidelity. Összességében nyugtalan piaci környezetre van kilátás, James Bateman, a Fidelity International szakértője elmondja, milyen alternatív befektetéseket fognak keresni 2019-ben.
Részvény / Deviza / Áru Eme bika valóban minden bikák legbikábbika? 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 23. 06:06
A tőzsdei emelkedések hossza állítólag történelmi rekordot döntött tegnap, aminek alkalmából azt találgatják, öreg-e már a bika, és halálán van, vagy a legszebb évei még hátra vannak? Mások azt is kétségbe vonják, hogy valóban rekord született. Nézőpont kérdése, mi számít visszaesésnek.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc éves a történelem második leghosszabb tőzsdei fellendülése 
Fellegi Tamás | 2018. március 10. 06:10
Tegnap volt pontosan 9 éve, hogy a 2008-as válság utáni pánik elérte mélypontját, megszakadt, és azóta sem szűnő emelkedésbe csapott át a világ főbb részvénypiacain. Akkor senki nem hitte volna, hogy ilyen hosszú lehet, pláne, hogy szép gazdasági fellendülés is társult hozzá. Ha kitart még a trend 5 hónapot, megdönti az eddigi rekordot.
Részvény / Deviza / Áru Esik a svájci frank, Amerika dübörög 
Fellegi Tamás | 2017. november 17. 10:59
Igen szép emelkedés volt tegnap az amerikai tőzsdéken, a Nasdaq rögtön csúcsra is ment. Felfelé indult a BUX, mind a négy nagy papír emelkedik, sőt, az ötödik, az Opus is. A forint gyengélkedik, pedig nem kéne neki, ugyanezt teszi a svájci frank, az viszont teljes joggal, mivel erősen túlértékelt.
Részvény / Deviza / Áru Elszabadultak a bikák a spanyol-katalán csörte után 
Fellegi Tamás | 2017. október 3. 10:33
Azt hinnénk, rossz hír volt a vasárnapi spanyol-katalán konfliktus, de szó sincs róla: megvadultak a bikák, ahogy a tőkepiacokon a vágtató árakat szimbolizálni szokták. Amerika és Európa tőzsdéi csúcson, itthon viszont mérsékelt a lelkesedés. Esik az olaj, gyenge a forint és a lengyel zloty.
Részvény / Deviza / Áru Medvék, bikák, farkasok – mit keres egy állatkert a tőzsdén? 
Balkó Rita | 2017. augusztus 18. 14:02
Az üzleti szakzsargonban és a tőzsdei hírekben rendszeresen előkerülnek az állatok. A piac lehet bika vagy medve, a befektetők közt ott lapulhat a Wall Street farkasa vagy épp pulykák repkednek a részvénypiacon. Emellett azonban vagy még egy tucatnyi élőlény „lakik” a tőzsdén, akiket ritkábban használ a magyar zsargon. De hogy kerülnek az állatok a tőzsdére, és mit jelentenek? Elmagyarázzuk.
Részvény / Deviza / Áru Betegeskedik a bika: ennyire nyomorúságos már rég volt a piac 
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 12:31
A bikapiac pesszimizmusból születik, és az eufóriába pusztul bele. Ennek alapján a mostani bikapiac – mely már így is rekordideje tartja magát – még eltarthat egy darabig. Sok befektető óvatosan viselkedik, és nem kötelezi el magát egyetlen eszköz mellett sem; nyugodtan kijelenthetjük, hogy emberemlékezet óta nem volt még ennyire nyomorúságos és gyűlöletes bikapiac, mint ez.
Részvény / Deviza / Áru Nem hittük volna 17 éve, ami most történik 
Fellegi Tamás | 2017. május 2. 14:40
A 2000. év márciusában a világon látott egyik legnagyobb részvénypiaci lufi pukkadt ki: a technológiai, internetes és telekommunikációs részvények teljesen irreális árakat értek el, majd összeomlottak. Most, 17 évvel később világ öt legnagyobb tőzsdei cége ugyanezt a szektort képviseli.
Részvény / Deviza / Áru Örömmámorban úszik a világ 
Fellegi Tamás | 2017. január 25. 10:35
Amerikában ismét vették a részvényeket, újra dőlnek a csúcsok, különösen a Nasdaq esetében. Ma már Európa tőzsdéi is száguldanak, Ázsiában a Nikkei teszi ugyanezt. A BUX-ot az OTP ás a Richter húzza felfelé. Az arany esik, az olaj is gyengül, a forint a mélységben maradt, a török líra tovább esik.
Részvény / Deviza / Áru Bankőrület Amerikában: 10 éve rossz vége lett 
Fellegi Tamás | 2016. december 9. 06:06
Nap, mint nap dönti az új csúcsokat a legfontosabb amerikai tőzsdeindex, az S&P 500, de az elmúlt 1-2 évhez képest most kicserélődött a ralit vezető részvények köre. Elakadtak a nagy technológiai, internetes cégek, viszont teljesen megvadult a pénzügyi szektor, amire utoljára 2006-2007-ben volt példa, amikor aztán bő egy év múlva összeomlott a szektor.
Részvény / Deviza / Áru Jön-e az év végi pénzeső? 
Fellegi Tamás | 2016. október 17. 13:21
Hosszú évtizedek megfigyelése, hogy a tőzsdék leggyakrabban ősszel, októberrel végződően omlanak össze, majd ezt óriási emelkedés követi év végéig. Lássuk, reális-e ez a vélekedés, és hogy idén számíthatunk-e hasonló jelenségre? Az előző két év mindenesetre érdekes volt, a 2014-es pedig egyenesen tankönyvi.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG