Boko Haram
Makro / Külgazdaság Odavágnak a terroristáknak: régi ígéretét teljesítette be Trump
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 08:48
Harci repülőket adtak el Nigériának, nem is kevés pénzért.
Makro / Külgazdaság Befenyít Amerika: ha nem változtatnak, kilépnek az ENSZ emberi jogi tanácsból
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 07:33
Túl sokat foglalkoznak Izraellel, ezért bukhatják el az amerikai támogatást.
Makro / Külgazdaság Népességrobbanás és terrorizmus - tényleg nincs remény Afrikában?
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 16:25
A hidegháború lezárása óta az afrikai térségben lévő gyenge és bukott államokat rendre újabb és újabb csapások sújtják. A nehéz sorsú országok külső segítséggel is nehezen, vagy sehogy sem tudnak úrrá lenni a fellépő problémákon. Az Ebola-járványt csak szörnyű áldozatok árán sikerült nemrég leküzdeni, de a fegyveres konfliktusok folyamatosak. Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu szakértőjével beszélgetünk a térség sorsáról.
Makro / Külgazdaság Óriási fordulat a világban: tényleg a víz a legfontosabb nyersanyag
Káncz Csaba | 2015. május 22. 06:05
A globális klímaváltozás és a növekvő édesvízhiány alapjaiban rendezi át a biztonságpolitikai gondolkodást a nyugati világban. Az amerikai haderőnek az új felállás szerint már a tervezés szakaszában is figyelembe kell vennie a klímaváltozást. Magyarországon 2000-2012 között az aszállyal érintett területek aránya több évben is jelentősen meghaladta az 50 százalékot. Északi szomszédunk tavaly ősszel merészet lépett és a pozsonyi törvényhozás „a stratégiai nyersanyagnak számító” víz exportjának csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítást hagyott jóvá.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak alig tartják nagyobb fenyegetésnek Putyint, mint saját elnöküket
Fellegi Tamás | 2015. április 1. 08:08
Egy felmérést készítettek az amerikaiak körében, ami azt mutatja, hogy Putyint 20, míg Obamát 18 százalékuk tartja fenyegetésnek, veszélyforrásnak. Ez megdöbbentő adat, nehéz elhinni, pedig megvan a logikája. Ennek nézünk most a mélyére.
Friss
hírlevél