Borfogyasztás
Agrár Dübörgő buborékok: hipsztertermelők juttatták a csúcsra idén a luxuspezsgők piacát 
Tiszai Balázs | 2021. december 31. 11:11
Soha korábban nem regisztráltak olyan meredek áremelkedéseket a minőségi pezsgőknél, mint idén. Ennek az az oka, hogy a szegényesebb szőlőtermés miatt szűkösebb lett a kínálat, miközben a kereslet berobbant: hirtelen minden befektető kézműves pezsgőt akart venni.
Makro / Külgazdaság Olyan globális borkrízis közeleg, amire nincs vakcina 
Tiszai Balázs | 2021. november 8. 05:44
A szélsőséges időjárás megtizedelte a szőlőtermést Európa legnagyobb borvidékein, így "extrém alacsony" mennyiségű nedű készülhet idén a hordókban. Mindeközben viszont a pandémiás visszaesés után ismét kezdenek megszomjazni az emberek, és a szakma óriási keresletmegugrást jósol.
Agrár Veszélyben a világ borkészlete 
Privátbankár.hu | 2018. április 24. 15:40
Hatvan éve nem volt ilyen kevés bor a világon, mint most.
Vásárló Van valami, ami nélkül a magyarok kétharmada nem tud létezni 
Privátbankár.hu | 2017. november 17. 21:02
Régóta vitatott kérdés, hogy a borászat most a mezőgazdasághoz tartozik, vagy önálló iparág. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának felmérése szerint inkább az utóbbi lehet a helyzet, ugyanis elképesztő mennyiségű magyar bor fogy – nem csak a belföldi lakosság körében. Amellett, hogy a hazai fogyasztók alapvetően magyar bort fogyasztanak, a fröccs hungarikum jellegét is megerősítette a tanulmány – de lássuk, mit szeretnek igazán a magyarok.
Vásárló Még hogy minőség? Jól fizet a kannásbor - itt a statisztika 
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 09:45
Az AKI felmérése szerint mind a fehér-, mind a vörös lédig borok értékesítési ára emelkedett októberben a magyar piacon. A tavalyinál magasabb értékek már a francia lédig borok árát súrolják.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG