<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Cég
KKV Lassul a tömeges magyar cégpusztulás - közel már a megtisztulás?
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 08:09
Kevesebb vállalkozást töröltek az elmúlt hónapokban, de a cégbázis tovább zsugorodik. Ez nem feltétlenül baj, sőt!
Vállalat A magyarok és a fizetési morál - elértük a padlót?
Privátbankár.hu | 2017. november 20. 17:47
A vállalati követeléskezelési szakmában dolgozók 91 százaléka úgy véli, hogy Magyarországon nem romlott a fizetési morál az elmúlt 1 évben – derült ki a II. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián végzett felmérésből. A cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka azonban így is olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem került kifizetésre.
KKV A legjobb céges számlacsomagot keresed? Ezekre mindenképp figyelj!
Privátbankár.hu | 2017. március 13. 11:28
Ha figyelsz erre az öt szempontra is a számlaválasztásnál, garantáltan nem lősz mellé.
Vállalat Valami nagyon elromlott: egyre többet késnek a számlákkal a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 16:32
Tavaly a számlák kétharmadát fizették pontosan a vállalkozások, ám ez az eredmény néhány százalékponttal elmarad a 2015-östől - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. Fizetési Tapasztalat programjából. Nemcsak az átlagos számlafizetési határidő hanem az átlagos késedelem is növekedett, így egyes szektorok cégeinél a 40 nap feletti késések is előfordulnak.
Vállalat Egy szó miatt jöhet hatalmas változás a cégvilágban
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 16:10
Elsősorban, vagy kizárólag? Nagyon nem lesz mindegy január 1-től.
KKV Faragjuk az áramszámlát: így lehet saját napelemes rendszerünk
Privátbankár.hu | 2016. október 4. 09:55
Nem csak a lakosság számára kínál hó végén „barátságosabb” áramszámlát az energetikai innováció, a zöld megoldások használata. Az egyre olcsóbb megoldások elterjedésével a vállalkozások is nagyot spórolhatnak, hiszen az energiaköltségek lefaragása mára garantálttá vált a megújuló energiaforrásoknak köszönhetően – azt az energiát ugyanis biztosan nem kell kifizetni, amit magunknak termeltünk meg.
KKV Nyugdíjba mennék, de nincs kire hagynom a birodalmam - mit tegyek?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 21. 20:10
A rendszerváltás környékén induló cégalapítók lassan-lassan elérik a nyugdíjas kort, ami egy nagy kérdést vet fel a hazai kkv-szektorban: mi lesz az örökléssel? Megmaradhatnak a családi cégek, készen áll a következő generáció? A hírek szerint nem, de Dr. Antall György ügyvéd felvázolja, hogyan orvosolható a probléma.
Vállalat Itt a NAV új csodafegyvere - karnyújtásnyira a hófehér gazdaság?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 07:30
Automatikusan futnak majd be a százezer forintnál nagyobb adót tartalmazó számlák az adóhivatalhoz.
Részvény / Deviza / Áru Egy fabatkát sem ér az agyonfizetett főnököd?
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 15:53
Legalábbis erre a megállapításra jut az MSCI legfrissebb tanulmányában, amelyből kiderül: a legjobban fizetettek messze nem a legjobban teljesítők is.
Vállalat Kirendelték a felszámolót, visznek mindent - mit tegyek?
Veres Patrik | 2016. július 20. 17:16
Folytatjuk szerdánként jelentkező felvilágosító rovatunkat, hogy könnyebb legyen evickélni a magyar bürokrácia tengerén. Aggódó cégvezetők, figyelem: Dr. Antall György cégjogász most a felszámolási eljáráshoz ad némi útmutatást. Tisztázzuk a fogalmakat, megnézzük a felszámoláshoz vezető legfőbb okokat, de az is kiderül, mi jelenti a legnagyobb kockázatokat egy ilyen ügyben és mit érdemes mindenképp elkerülni.
Vállalat Meg akarok szabadulni a cégemtől – mit tegyek?
Veres Patrik | 2016. július 12. 20:02
Ha már Lázár János nagyüzemi bürokráciacsökkentésbe kezdett, a Privátbankár is megpróbál segíteni az olvasóknak: elindítjuk a heti "Mit tegyek?" rovatot, amelyben aktuális szakértőnk mondja el, hogy milyen eljárásra számíthatunk és kihez kell fordulnunk bizonyos ügyekben. Lesz itt rágalmazás, házasság, öröklés, bérlés és még sokan mások. Első részben Dr. Antall György ügyvéd segít nekünk abban, hogy miként szabadulhatunk meg önként a cégünktől.
Vállalat Megvan a lista: magyar cégek Európa legjobbjai között
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 11:59
Az Inc. magazin az Egyesült Államokban már 2007 óta publikálja a legnagyobb növekedést elérő cégek ötezres listáját, Európára másodszorra készítettek ilyen elemzést. A legjobban fejlődő cégek listára több magyar vállalkozás is felkerült. Hogyan teljesítettek ezek a cégek?
Vállalat Ez is jusson eszedbe, mikor sorban állsz érte - óriási üzletet csináltak a kürtőskalácsból
Veres Patrik | 2016. június 10. 18:24
Mindannyian csorgatjuk utána a nyálunkat, de álmunkban sem gondolnánk, hogy mekkora bizniszt lehet belőle csinálni. Pedig a Vitéz Kürtős alapítóinak sikerült, és megcsinálták a kürtőskalácsok iPhone-ját, a prémium kategóriás, streetfood-desszertet. Hogyan lesz egy egyetemi feladatból országos, lassan nemzetközi hálózat? András Tünde ügyvezetővel beszélgettünk. A Vitéz Kürtős a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének a tagja.
Pénzügyi szektor Itt a segítség: így kell adózniuk a brókerbotrányban károsult cégeknek
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 08:39
A brókerbotrány miatt pórul járt cégeknek nem kell különlegesen adózniuk a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint.
Vállalat Lángolt a tisztítótűz: új korszak jöhet a magyar cégeknél
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 15:02
Bejött a szabályozás: nem csak a cégmegszűnések száma csökkent, de a korábbiakhoz képest felszámolási eljárásból is kevés indult.
Vállalat Ha most nem reformálnak, oda a növekedés - jövő a magyar pénzügyi vezetők szemével
Privátbankár.hu | 2016. március 29. 16:51
A Deloitte felmérése szerint az idei év jó eredményeket tartogathat, ám csak akkor, ha átalakul a belső vállalati struktúra és az üzleti modell.
Vásárló Andy Vajnáék ezentúl fánksütésből élnek?
Privátbankár.hu | 2016. január 7. 13:07
Több új céget is bejegyeztetett Andy Vajna, ingatlantól elkezdve a fánksütésig mindennel foglalkoznak majd.
KKV Cégek tízezrein segített most óriásit a NAV
Privátbankár.hu | 2015. október 9. 11:09
Mégsem kell 30 napon belül jelenteni, ha a céges partnerek elengedik a behajtási költségátalányból származó követelésüket.
Vállalat Ilyen országban kár vállalkozni?
Privátbankár.hu | 2015. július 24. 08:57
Az elmúlt időszakban bevezetett szigorítások miatt az utóbbi két évben drasztikusan visszaesett a működő vállalkozások szám.
KKV Megjöttek a számok: itt dőlt be a legtöbb cég
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 11:40
Hosszú évekig az építőipar vezette a legnagyobb bedőlési arányú iparágak listáját, azonban 2014-ben átvette a legkockázatosabb szektorok toplistájának vezető helyét egy másik szektor. A Bisnode csoport megvizsgálta, mely iparágakba nem érdemes fektetnie.
KKV Tudja kivel üzletel? Ezért legyen óvatos
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 12:35
A 600 ezer magyarországi vállalkozás közül minden harmadik kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez.
KKV Mindenkinek be kell lépnie? Kötelező lehet a kamarai tagság
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 07:47
Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - írta a Népszabadság keddi számában.
KKV Három hónapja lobog a tisztító tűz, de visszatérnek a trükközők
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 18:05
Február óta 3000 fölött van a havonta megszűnő cégek száma, a mögöttünk álló időszak minden idők háromhavi rekordját hozta. Ha ez az ütem fennmarad, idén akár 40 ezer céget is törölhetnek a nyilvántartásból. Ez a cégvilág tisztulása szempontjából jó lenne, de az a tapasztalat, hogy visszatérnek, akik becsődöltek.
KKV Csak a trafikok miatt nőtt a vállalkozási kedv
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 15:30
Tavaly év végén 1 millió 688 ezer vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal Magyarországon, közel 22 ezerrel többet mint egy évvel korábban. A regisztrált vállalkozások számának növekedése kizárólag amiatt van, mert több lett az önálló vállalkozó, a társas vállalkozások száma az előző évhez képest mintegy félezerrel csökkent.
KKV Nem lehet előnytelen: így változik a csődtörvény
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 10:01
Kiegészítő szabályok kerülnek be a csődtörvénybe.
KKV Naponta 100 magyar cég dől be - a szomszédoknál is lobog a tisztítótűz?
Privátbankár.hu | 2014. március 14. 16:40
A környező országokhoz viszonyítva Magyarországon sok, a cégek 6,5 százaléka szűnik meg egy év alatt. Hazánknál csak Szlovákiában és Szlovéniában kerül sor több vállalkozás törlésére. 2012-ről 2013-ra Magyarországon nagymértékben, közel 25 százalékkal nőtt a törölt cégek száma, miközben egyre kevesebb új vállalkozás alakul.
KKV Erre a cégre fájt Lázár foga, most megvette a kormány
Privátbankár.hu | 2014. március 2. 11:19
Megvette a kormány a Welt 2000 Kft.-t. Nem hivatalos információk szerint kevesebbért, mint amennyit évente termel a cég.
KKV Elment a kedvünk a cégalapítástól
Privátbankár.hu | 2014. február 20. 18:00
13,9 százalékkal kevesebb cég alakult Magyarországon 2013-ban, mint az előző évben. Az új cégek számát nézve a közép-európai régióban hasonló a helyzet Lengyelországban és Csehországban is, ahol szintén 10 százalék körüli értékkel csökkent az arányuk.
KKV Nagyon rosszul indult ez az év: meglepően sok cég szűnt meg
Privátbankár.hu | 2014. február 11. 11:44
Egy átlagos januárhoz képest szokatlanul sok, az elmúlt félévhez képest viszont kevés cég szűnt meg 2014 első hónapjában. A januári 2641 törlés bő tíz százalékkal kevesebb a 2013 második félévi havi átlagnál. Nem jó jel ugyanakkor, hogy még soha nem kezdődött ilyen rosszul az év.
KKV Egy dologgal kevesebb, amiért cégbíróságra kell rohangálni
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 09:43
Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat, nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de olcsóbb is lesz ez a megoldás.
Pénzügyi szektor Ítéletet hozott az Európai Bíróság egy OTP-s ügyben
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 10:27
Az OTP hitelezett egy magyar cégnek, amit később megszerzett a német Hochtief. A magyar cég bedőlt, az OTP most fut a pénze után.
Karrier Ezek a legmenőbb munkahelyek és munkakörök
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 11:27
Az Aon Hewitt és az AIESEC közös kutatásból kiderült, hogy az országban melyek a legvonzóbb cégek munkavállalói szempontból, a felmérés a szakmánkénti fizetési elvárásokat is vizsgálta, emellett arra is rámutat, hogy a fiatalok a valósnál általában magasabb fizetést várnak el.
KKV Cafeteria: az étkezési és közlekedési hozzájárulás a leggyakoribb
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 12:38
Míg a kisebb méretű kkv-k körében egyre kevésbé alkalmaznak béren kívüli juttatásokat, a nagyobb vállalkozások túlnyomó részénél továbbra is népszerű juttatási forma. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az étkezési és a közlekedési hozzájárulás a legnépszerűbb – derül ki a kkv vezetők körében végzett K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.
Adó Ötből négynek nem megy: nem stimmelnek a cégek adóbevallásai
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 12:30
Az adóhatóság tájékoztatása szerint az adóbevallások utólagos vizsgálata tavaly 79,9 százalékban zárult „megállapítással”, azaz az adóhiány feltárásával. Gyakorlatilag tehát csak minden ötödik cég könyvelését találták rendben – írja a „ feketelista.hu ” portál.
KKV Kötelező cégmódosítás: közel a határidő, de kevés az ügyvéd
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 17:30
Már csak két hét van a kötelező cégmódosításra, amelynek során a cégjegyzékben szereplő adatokat kell kiegészítenie vagy módosítania a cégeknek. Az ügy egyszerűnek hangzik, de csak erre jogosult ügyvéd vagy jogtanácsos intézkedhet. A probléma az, hogy két héttel a határidő előtt egyre nehezebb ügyvédet találni, aki a határidőre vállalja a módosítások elvégzését.
Vásárló Kiderült, mire készült a Nokia: itt a nagy dobás
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 15:40
Stephen Elop, a Nokia vezetője novemberben elején bejelentette, hogy a cég az okostelefon-gyártók élvonalába akar bejutni, akkor semmi konkrétumot nem mondott arról, hogyan tervezik ezt, most kiderült.
Adó Az új iparűzési adó külföldi adózásra készteti a vállalatokat (video)
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:46
A nagykereskedelmi vállalatok már adózhatnak külföldön, ilyen iparűzési adó mellett, ezt valószínűleg meg is teszik majd.
KKV Magyar cég nyerheti az üzleti élet Oscar-díját
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 13:00
A Dollhouse Táncstúdió egyedüli magyar vállalatként a világ legjobb hat cége közé jutott a 2012-es Stevie Awards for Women in Business nemzetközi üzleti versenyen Az év vállalata kategóriában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos