Dilma Rousseff
Részvény / Deviza / Áru Nem csak Amerikában mondatnák le az elnököt 
Fellegi Tamás | 2017. május 19. 10:44
Miközben az elmúlt két napban a washingtoni botrányoktól ijedtek meg a piacok, tegnap ugyanez Brazíliában is lezajlott: támadják az elnököt, zuhan a tőzsde és reál. A BÉT-en az OTP emelkedik ismét nagyot, de a Richter és a Telekom is pluszban vannak. Szépet ugrott az olajár, gyengül a dollár.
Makro / Külgazdaság A világ legnagyobb recessziójából menekülne a brazil elnök, ha hagynák 
Fellegi Tamás | 2017. április 19. 14:45
A reformpárt brazil elnök, Michel Temer nagy erőfeszítéseket tesz, hogy országában olyan reformokat vezessen be, melyek tartósan véget vetnek a másfél évtizednyi kvázi szocializmus okozta gazdasági összeomlásnak. Ezek persze fájdalmasak néhol, de az 54 éves nyugdíjkorhatár egy ilyen óriási, szegény országban tarthatatlan.
Makro / Külgazdaság Nagy a baj Brazíliában – egyre gyengül a gazdaság 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 31. 17:38
Ismét visszaesett a brazil gazdaság, immár a hatodik egymást követő negyedévben.
Makro / Külgazdaság Olimpia után politika: a felfüggesztett brazil elnöknőt grillezik 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 30. 06:07
Sikeresen befejeződtek az olimpiai játékok, így most le lehet folytatni a költségvetési csalással vádolt felfüggesztett elnöknő, Dilma Rousseff menesztésének vagy hivatalába való visszahelyezésének tárgyalását a brazil szenátus előtt. Az elnöknő a régi szép időkkel védené magát, az igazi baj viszont az, hogy az ő regnálása alatt omlott össze a gazdaság.
Makro / Külgazdaság Menekülnek az ott élő külföldiek Brazíliából 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 8. 06:07
Miközben az olimpiára félmillió látogató érkezett, egy másik nagy csoport csomagol és távozik: az ideiglenesen ott élők, többnyire azok, akik multinacionális cégeknél kaptak állást. Az ország gazdasága megviselődött, az élet sokkal kevésbé vonzó, mint mikor érkeztek, illetve az őket foglalkoztató cégek távoznak vagy leépítenek.
Makro / Külgazdaság Ezért omlott össze az olimpiát rendező ország gazdasága 
Fellegi Tamás | 2016. május 27. 06:05
Brazília a világ országai közül a legnagyobb gazdasági visszaesésben szenved immár harmadik éve, így fut neki az olimpia megrendezésének. Nem ez az első eset: Görögország is így járt 12 éve. Persze az ok nem az olimpia, az csak azt jelzi, hogy az adott ország túlvállalja magát, túlnyúlik lehetőségei határain.
Részvény / Deviza / Áru Visszatér-e a brazil elnöknő a hatalomba? 
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 17:56
Egy 180 napos átmeneti periódusra felfüggesztették a brazil elnöknőt, de sokan arra számítanak, hogy később sem fog visszatérni a hatalomba. Az a baj, hogy helyettese is hasonlóképpen népszerűtlen, márpedig rengeteg fájdalmas intézkedést kellene meghoznia. Lehet, hogy a piacok túl optimisták Brazíliával kapcsolatban?
Makro / Külgazdaság Karnevál és árokásás a brazil elnöknő körül 
Privátbankár.hu | 2016. április 18. 20:10
A hétvégén magasra csaptak az indulatok a brazil elnöknő korrupciós ügyének vizsgálatával kapcsolatban. A parlamenti alsóház szavazása közben a nép az utcán drukkolt két táborra oszolva, magasra csaptak az indulatok. Az ország gazdasága közben katasztrofális helyzetben, választások pedig csak 2 év múlva lesznek.
Makro / Külgazdaság Kőbe vésett őrültségek: ez az ország hamarosan csúnyán elbukik 
Privátbankár.hu | 2015. december 31. 12:07
Olimpiai láz helyett sokkal inkább a politikai és gazdasági katasztrófa árnyéka vetül Brazíliára. Kőbe vésték az ötveneseknek járó masszív nyugdíjat, a versenyképtelen ipart eredményező szabályokat és a korrupt politikai rendszert - a nyersanyagárak zuhanása után hogyan is lehetne ebből kilábalni?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG