EBRD
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Makro / Külgazdaság Az EBRD gyakorlatilag lekopírozta Varga Mihályt
Csabai Károly | 2020. október 1. 09:28
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a most közzétett őszi regionális felmérésében és előrejelzésében a magyar gazdaság 5 százalékos idei visszaesését jósolja - ugyanezt helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter -, szemben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,1-6,8 százalékos prognózisával. 
Makro / Külgazdaság A magyar GDP-érték jövőre elérheti a járvány előtti szintet
MTI | 2020. június 16. 16:35
Londoni makrogazdasági elemzők várakozása szerint Magyarország azon európai feltörekvő gazdaságok között lesz, amelyekben a hazai össztermék (GDP) értéke már a jövő év végére újból eléri az új koronavírus okozta Covid-19-járvány előtti szintet.
Vállalat Az Erste is megérezte a koronavírust
Csabai Károly | 2020. május 5. 15:59
A tavalyi azonos időszak profitjának kevesebb mint felét, közel 4 milliárd forintot hozta az első negyedév.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor telefonált: az EBRD elégedett Magyarországgal
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 21. 20:03
Orbán Viktor telefonon beszélt a szervezet fejével.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: erősen megviseli Kelet-Európát a válság, Magyarországon biztos a recesszió
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 18:31
Növekedési szempontból valószínűleg kiábrándító második negyedéven vannak túl a közép- és kelet-európai gazdaságok - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők, egyöntetűen idei egész éves recessziót jósolva a magyar gazdaságban.
Makro / Külgazdaság A JP Morgan feltalálta a spanyolviaszt
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 17:48
Nagy meglepetést nem okozott a JP Morgan azzal a jóslatával, amely szerint a magyar gazdaság recesszióban tölti az idei év egészét. A cég elemzői azzal számolnak, hogy a magyar hazai össztermék 2012-ben 1,2 százalékkal csökken, jövőre ugyanakkor 1 százalékkal növekedhet. A Cityben vannak ennél borúlátóbb előrejelzések is.
Pénzügyi szektor Ex-kommunista országok aggasztják az IMF-et
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 12:02
Bajba kerülhet az ex-kommunista blokk bankszektora a közeljövőben, és ismét komoly hitelezési gondok adódhatnak a térségben ha tovább eszkalálódik az európai pénzügyi krízis – erről beszélt a Nemzetközi Valutaalap vezetője Christine Lagarde egy moszkvai egyetemi előadáson, miután találkozott Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel.
Friss
hírlevél