<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
EBRD
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elárulta: Magyarország is bejelentkezett az EBRD-s támogatásért
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 13:48
Az orosz-ukrán háború következményeinek mérséklésére indított program napokon belül indulhat.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Makro / Külgazdaság Londonból kapott jó hírt az Orbán-kormány
MTI | 2021. november 4. 08:24
Az európai feltörekvő térség gazdaságai, köztük Magyarország az eddig vártnál valószínűleg jóval gyorsabb ütemben lábalnak ki a koronavírus-járvány sokkjából - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) csütörtökön Londonban ismertetett friss előrejelzésében. Az EBRD várakozása szerint a magyar gazdaság növekedési üteme az idén megközelíti a 8 százalékot.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Makro / Külgazdaság Örülhetnek a családok, ha bejön az EBRD jóslata
- | 2021. június 29. 12:45
Az európai feltörekvő térség gazdaságai, köztük Magyarország az eddig vártnál valószínűleg gyorsabb ütemben lábalnak ki a koronavírus-járvány sokkjából, bár a közfinanszírozási kockázatok is emelkedtek az adósságállomány növekedése miatt - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében.
Makro / Külgazdaság Új Magyarország-stratégiát fogadott el az EBRD
- | 2021. március 11. 18:04
Elfogadta új Magyarország-stratégiáját az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsa. A célok között a koronavírus-járvány hatásainak felszámolása.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Makro / Külgazdaság Az EBRD gyakorlatilag lekopírozta Varga Mihályt
Csabai Károly | 2020. október 1. 09:28
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a most közzétett őszi regionális felmérésében és előrejelzésében a magyar gazdaság 5 százalékos idei visszaesését jósolja - ugyanezt helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter -, szemben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,1-6,8 százalékos prognózisával. 
Makro / Külgazdaság A magyar GDP-érték jövőre elérheti a járvány előtti szintet
MTI | 2020. június 16. 16:35
Londoni makrogazdasági elemzők várakozása szerint Magyarország azon európai feltörekvő gazdaságok között lesz, amelyekben a hazai össztermék (GDP) értéke már a jövő év végére újból eléri az új koronavírus okozta Covid-19-járvány előtti szintet.
Vállalat Az Erste is megérezte a koronavírust
Csabai Károly | 2020. május 5. 15:59
A tavalyi azonos időszak profitjának kevesebb mint felét, közel 4 milliárd forintot hozta az első negyedév.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor telefonált: az EBRD elégedett Magyarországgal
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 21. 20:03
Orbán Viktor telefonon beszélt a szervezet fejével.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: erősen megviseli Kelet-Európát a válság, Magyarországon biztos a recesszió
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 18:31
Növekedési szempontból valószínűleg kiábrándító második negyedéven vannak túl a közép- és kelet-európai gazdaságok - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők, egyöntetűen idei egész éves recessziót jósolva a magyar gazdaságban.
Makro / Külgazdaság A JP Morgan feltalálta a spanyolviaszt
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 17:48
Nagy meglepetést nem okozott a JP Morgan azzal a jóslatával, amely szerint a magyar gazdaság recesszióban tölti az idei év egészét. A cég elemzői azzal számolnak, hogy a magyar hazai össztermék 2012-ben 1,2 százalékkal csökken, jövőre ugyanakkor 1 százalékkal növekedhet. A Cityben vannak ennél borúlátóbb előrejelzések is.
Pénzügyi szektor Ex-kommunista országok aggasztják az IMF-et
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 12:02
Bajba kerülhet az ex-kommunista blokk bankszektora a közeljövőben, és ismét komoly hitelezési gondok adódhatnak a térségben ha tovább eszkalálódik az európai pénzügyi krízis – erről beszélt a Nemzetközi Valutaalap vezetője Christine Lagarde egy moszkvai egyetemi előadáson, miután találkozott Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG