<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Economist Intelligence Unit
Makro / Külgazdaság Kiderült: itt a legjobb élni a világon
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 16. 12:52
A második legjobb hely a szomszédunkban van, de hol van ehhez képest Budapest?
Makro / Külgazdaság Kína és Donald Trump együtt teszi tönkre a világot?
Privátbankár.hu | 2016. március 19. 15:10
A legrosszabb félelmeink igazodnak be azzal, hogy Donald Trump egymásután aratja a sikereket az Egyesült Államokban, győzelme jelentősen visszavetné az USA külpolitikáját is. Az elemzők szerint 2016-ban Donald Trump lesz az egyik legnagyobb kockázat a világgazdaságra nézve, de Kína körül is gyülekeznek baljós árnyak.
Makro / Külgazdaság London szerint már lassan el lehet zárni a pénzcsapot
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 07:53
Elemzők szerint a piaci hangulat indokolná a Fed-enyhítés kivezetését, az infláció nem.
Makro / Külgazdaság Jövőre sem lesz sokkal jobb az eurózónában
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 08:53
Vannak ugyan jelei az euróövezeti gazdaság élénkülésének, ám a valutaunió várhatóan még jövőre is recesszióban lesz, és csak 2015-ben valószínű valamelyest növekedés.
Makro / Külgazdaság Mi magyarok sem segítünk sokat, az EU a legnagyobb teher a világnak
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 15:23
Változatlanul az euróövezet a világgazdasági növekedés legnagyobb visszahúzója és továbbra sem kizárható Görögország távozása. Ráadásul Németországban is lehetnek gondok, pedig azt várja mindenki, hogy kirántja a gödörből Európát.
Vásárló Tokió és Oszaka a legdrágább városok
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 09:43
Két japán városban a legdrágább az élet a világon - derült ki az Economist szokásos éves felméréséből.
Makro / Külgazdaság Újabb petárda a piacoknak Londonból
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 18:30
Éves csúcsra emelkedett a múlt hónapban a világgazdaság legátfogóbb aktivitási mérőszáma– állítják londoni elemzők. A JP Morgan már januárban javította az idei első negyedév éves összevetésű világgazdasági növekedésére adott előrejelzését az addigi 1,7 százalékról 2,4 százalékra, mivel az erről szóló mutató már hónapok óta a cég korábbi prognózisa feletti növekedési ütemre utal.
Pénzügyi szektor Az EKB enyhítette az euróválságot
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 16:29
Londoni elemzők szerint enyhült a piaci feszültség az euróövezetben annak hatására, hogy az EKB csaknem félezer milliárd eurónyi friss likviditást juttatott a tagállamok bankrendszereibe és ennek nyomán csökkent az esélye a valutaunió összeomlásának is - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Állampapír / Kötvény Nagyon megosztotta az elemzőket az euróválság
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 13:30
Az európai kötvénypiaci szereplők csaknem a fele attól tart, hogy idén sem oldódik meg az európai válság, sőt egy jelentős kisebbség szerint a helyzet tovább romlik. A Fitch körkérdésére válaszoló alapkezelők 25 százaléka arra számít, hogy az euróválság idén még mélyül, 24 százalék szerint viszont enyhülni fog. A válaszadók alig 3 százaléka jósolta, hogy a válságra idén megoldás születik.
Deviza / Áru London még mindig temeti az eurót
Privátbankár.hu | 2012. január 21. 07:29
Továbbra is reális lehetőségként számolnak az euróövezet felbomlásával londoni elemzőházak. Bár a legtöbbjük elismeri, hogy az európai vezetők már eddig is sokat tettek ennek megakadályozására, mégis kevésnek tartják az eddigi intézkedéseiket. Az elemzések szerint az euróövezeti válság idén is erősen terheli a világgazdasági folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Már recesszióban lehet a brit gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 16:12
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióban tölti - jósolták londoni pénzügyi elemzők, jóllehet ez utóbbi vélekedés nem egyöntetű a City elemzői közösségében. A londoniak egyre nagyobb esélyt adnak Görögország bukására és arra, hogy több ország is kilép az eurózónából.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG