<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Földközi-tenger
Makro / Külgazdaság A Meditterráneum lehet a Thomas Cook csődjének egyik legnagyobb vesztese
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 18:44
Százezernél jóval több turista rekedt a Földközi-tenger térségében, hogy csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda. Hamarosan tetemes veszteséggel nézhetnek szemben a görög, a török a ciprusi és a spanyol idegenforgalmi, valamint szállodás cégek.
Makro / Külgazdaság Önkéntes alapon osztaná el a menedékkérőket a német külügyminiszter
Privátbankár.hu | 2019. július 14. 10:31
A segíteni készek szövetségének létrehozásával a Földközi-tengeren keresztül érkező menedékkérők önkéntes elosztását és befogadását szorgalmazza Heiko Maas német külügyminiszter - derült ki abból az interjúból, amely a Madsack médiacsoport lapjaiban jelent meg.
Makro / Külgazdaság Újabb menekülttragédia a Földközi-tengeren
Privátbankár.hu | 2019. január 19. 19:30
Mintegy 120 embert tartanak eltűntként nyilván az után, hogy Líbia partjainál elsüllyedt egy migránsokat szállító gumicsónak.
Makro / Külgazdaság Egy titokzatos milícia miatt érkezik hirtelen jóval kevesebb menekült a Földközi-tenger felől
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 28. 14:15
Ma kezdődik Párizsban egy európai-afrikai menekültügyi tanácskozás, ennek apropóján Angela Merkel német kancellár további segítséget ígért Líbiának. A Líbiából Olaszországba menő menekültek száma hirtelen csökkenést mutat, az olaszok szerint ez a líbiai parti őrség kiképzésének köszönhető, mások szerint inkább egy titokzatos új szervezetnek. Ki pénzeli őket?
Makro / Külgazdaság Schulz leggyengébb pontján támadta meg Merkelt – nekünk meg nem adna több pénzt
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 06:06
A német szocialisták kancellárjelöltje, Martin Schulz új frontot nyitott a szeptember 24-én esedékes német választások kampányában: újra elővette a menekültkérdést. Ezzel érzékeny pontján támadhatja Angela Merkelt. Azoknak meg egyszerűen nem adna több EU-s pénzt, akik nem működnek együtt a menekültek elosztásában.
Közérdekű Több száz menekültet mentettek ki a tengerből
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 17:10
Az év első felében már 11 ezer ember érkezett illegálisan Spanyolországba.
Makro / Külgazdaság Berágtak a szomszédban: a gyökerénél fojtanák el a menekültproblémát
Privátbankár.hu | 2017. július 23. 12:29
Elegük van abból, hogy embereket kell kihalászni a Földközi-tengerből.
Makro / Külgazdaság El sem hinnéd, melyik ország követeli életmentő civil szervezetek megbüntetését
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 14:32
Különösen a nyári szabadságolások, a tömegesen nyaralni induló autósok időszakának kellős közepén nem igazán örülnek Németországban annak, hogy Ausztria ismét a Brenner-hágó lezárásával fenyegetőzik a menekültek miatt. Az olaszok is kivannak akadva, ahol a tengerből kifogott menekültek landolnak. A osztrákok a tengeren életeket mentő civil szervezetek megbüntetését is szorgalmazzák.
Makro / Külgazdaság 750 katonával újabb európai határt zárhatnak le
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 14:56
Ha az Olaszországból érkező menekültek száma nem csökken, Ausztria lezárja a Brenner hágót, a legfontosabb határátkelőhelyet. Már azt is közölték, hogy 750 katonát helyeznének át oda. Eközben Olaszország új tengeri szabályozásért kiált.
Részvény / Deviza / Áru Ez az, amit meg akarhat akadályozni Oroszország: a Közel-Keletről is kaphatnánk a gázt
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 21:01
Izrael, Egyiptom, Ciprus partjainál óriási gázkészletek rejlenek, amelyekből Európát is el lehetne látni. A kitermelést azonban politikai feszültségek és magas szállítási költségek nehezítik egyelőre. Lehet, hogy a végső szó a politikusoké lesz, de az is lehet, hogy a gáz jelenléte írja majd át a térségbeli politikát.
Makro / Külgazdaság Itt a 10 pontos akcióterv, amelynek vitájáról Orbán sem hiányozhat
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 12:15
Lehet, hogy mi is kapunk menekülteket. Az EU 28 minisztere tízpontos akciótervet állított össze a menekültválság rendezésére. A lista megvitatásán Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. A terv része a mentés anyagi forrásainak megduplázása, a csempészhajók és csempészek korai elfogása, a menekültek ujjlenyomatainak rögzítése és kérvényeik gyors elbírálása.
Makro / Külgazdaság Menekültek a tengerben – így váltják szavazatokra a hullákat?
Eidenpenz József | 2015. április 20. 12:15
Százak és ezrek fulladnak a Földközi-tengerbe hónapról hónapra, közben politikusok az okokat szeretnék megszüntetni, ami viszont évtizedes feladat lenne. Az EU sokat tehet a halálesetek visszaszorítása érdekében, ehelyett tavaly év végén drasztikusan csökkentették a mentésre fordított erőforrásokat. Kellenek azok a hullák, hogy elrettentsék a többi menekültet?
Makro / Külgazdaság Új módszer embercsempészetre – kísértethajó-invázió fenyegeti Európát
Privátbankár.hu | 2015. január 3. 15:07
Filmekbe illő fordulatot vett a napokban a Dél-Európába tartó menekültáradat, szabályos kísértethajók tűntek fel, amelyeket nem vezet senki, nincs bennük üzemanyag, de fedélzetükön kétségbeesett menekültek vannak. Az idén már így is egy kisvárosnyi menekült veszett a Földközi-tengerbe.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG