Ingatlan-boom
Személyes pénzügyek Eddig az eladók diktáltak, most majd a vevők fognak
Privátbankár.hu | 2019. december 8. 17:00
Fontos változásokat hoz az idei év a hazai lakáspiacon. Eddig az erős kereslet következtében az eladók diktáltak, ami jelentős drágulással járt együtt. Az év második felében viszont a nagyvárosokban megcsappant a kereslet, lassult a drágulás üteme, emiatt pedig kínálati boom indult meg.
Makro / Külgazdaság Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában
Privátbankár.hu | 2019. február 18. 20:30
Izland a maga kis népességével és alapvetően igen nagy jólétével elhíresült arról, hogy 10 éve, a válság idején bankjai összeomlottak. Szó sincs arról azonban, hogy az ország elszegényedett volna: nagyobb a jólét, mint Európa legtöbb országában. Be is indult egy újabb ingatlanmánia, de most kezdenek az építők nyakán maradni az új lakások.
Vásárló Miért épp most szűnik meg a lakástakarékok állami támogatása?
Fellegi Tamás | 2018. október 17. 06:07
Az elmúlt két napban a lakás-takarékpénztári megtakarítások állami támogatásának gyors megszüntetése felbolygatta a közvéleményt, sokan, sok szempontból elemezték már a kérdést. Mi azon elmélkedünk, hogy miért épp most történik ez, hisz 20 éves a konstrukció, és a kormány is már bő 8 éve a helyén van. Folyamatok, okok, amik meghúzódhatnak a háttérben.
Makro / Külgazdaság Minden eddiginél többet kell dolgozni egy londoni lakásért
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 16:01
Az átlagos ár az éves bruttó átlagfizetés 14-szeresére emelkedett az angol fővárosban, míg hét éve ez az érték még csak 8-szoros volt.
Makro / Külgazdaság A németek egy része nem is utálja Draghit, sőt
Fellegi Tamás | 2016. május 10. 12:31
Mostanában sokat morgolódtak a németek, a nyugdíjra gyűjtő átlagembertől a kormányig sokan, hogy az EKB a kamatmentességgel tönkreteszi a németek megtakarítási lehetőségeit. Nos, van egy csoport, aki viszont örül ennek: a lakásvásárlók, akiknek kapóra jön az alacsony hitelkamat.
Ingatlan Van 12 évnyi megtakarítása? Vehet lakást Budapesten!
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 06:44
Az olcsó forint csak a lakást vásárló külföldiek számára teszi vonzóvá a hazai ingatlanpiacot, ott azonban évek óta nagy növekedés volt egyébként is. Budapesten "csak" 12 évnyi fizetés kell egy átlagos lakáshoz - ezzel nem állunk rosszul.
Ingatlan Itt a lista: hol érdemes nyaralót venni?
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 20:15
2010-ben tetőztek a hazai nyaralóárak. Akkor átlagosan 200 ezer forintot kértek egy négyzetméterért, ma már ennek a felét. A balatoni nyaralók továbbra is kelendőek, az utóbbi időben népszerű lett a Tisza- és a Velencei-tó környéke is. Nógrád, Heves és Szolnok hátul kullog. Egy felmérésből az is kiderül: mikor érdemes nyaralót venni Magyarországon.
Ingatlan Idén végre megmozdul az ingatlanpiac? A befektetők már nézelődnek
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 20:20
Az elmúlt évtized ingatlan-boomja, majd drasztikus visszaesése után most újra élénkülni látszik az ingatlanpiac, fellendülés következhet a 2014-es évben. A hitelezést segítő új intézkedések, az árak rendkívüli csökkenése és az ingatlanbefektetések előnyei az általános banki betétekkel szemben közösen járultak hozzá az közelmúlt kedvező változásaihoz, és bizakodásra adnak okot idénre.
Makro / Külgazdaság Kína összeomlásáról írt a Nobel-díjas közgazdász
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 13:40
A kínai gazdaság bedőlésének lehetőségét veti fel a The New York Times hasábjain a lap nagy tekintélyű publicistája. A Nobel-díjas Paul Krugman felidézi, hogy az utóbbi idő növekedése a magasra szökő ingatlanárak által ösztönzött nagyszabású építkezési fellendülés eredménye, és magán viseli a buborék valamennyi klasszikus jegyét.
Friss
hírlevél