Jim Rogers
Részvény / Deviza / Áru Lesz összeomlás, vagy sem? Megszólalt S. Gy. volt társa
Eidenpenz József | 2019. október 8. 18:31
A tőzsdék ma is esnek, sokan nem bíznak abban ,hogy a két nap múlva kezdődő amerikai-kínai tárgyalások sikeresek lesznek. Az egyik híres tőzsdeguru szerint még évekig is tarthat a tőzsdék emelkedése, nincs semmi ok a pánikra. Soros György volt társa viszont élete legrosszabb tőzsdei összeomlását jósolja.
Deviza / Áru Soros, a kínaiak vagy a gráf áll a háttérben? - aranyláz és aranyshort-láz
Eidenpenz József | 2013. február 19. 15:00
Miután az utóbbi napokban, hetekben nagyot esett az arany árfolyama, a befektetési sajtót ellepték a találgatások a folytatással kapcsolatban. Nagy hedge fundok eladásaitól a kínai holdújévig és technikai tényezőkig sok érv hangzik el, de a válsággal kapcsolatos hírek elmaradása is szerepet játszhat.
Befalap Ne játssz az étellel, kisfiam – inkább legyél farmer Iowában
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 16:11
Németországban folyik a társadalmi vita arról, etikus dolog-e élelmiszerekre spekulálni, ennek keretében most két pénzügyi csoport is le szándékozik mondani az agrártermék-derivatívákról. Másutt olyan árupiaci alapot kínálnak, amely távol tartja magát ettől a befektetési szektortól. Jim Rogers szerint pedig aki gazdag akar lenni, menjen farmernek, vagy legalább lamborghini-márkakereskedőnek.
Deviza / Áru Extrém szintre nőtt már a pesszimizmus az euróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 12:02
Az amerikai hedge fund-ok által az euró ellen felvett short pozíciók száma extrém módon meghaladja a long pozíciókét, ami változást vetít előre az árfolyamban. Elemzők az euró/dollárt 1,28-ra várják leesni, Jim Rogers híres guru azonban inkább vásárol, mert szerinte eltúlzott a short pozíciók mennyisége és korrekció jöhet.
Deviza / Áru Ezek voltak 2011 legjobb és legrosszabb árupiaci befektetései
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 14:34
Bár a válság miatt sok szakember esküdött rájuk, az árupiaci termékek legfeljebb részben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket az idén. Nagy átlagban tíz százalék körüli veszteséget lehetett elérni az árupiacon dollárban, ezt viszont a dollár erősödése kompenzálta.
Makro / Külgazdaság A jegybankok és a politikusok háború felé sodorják Európát
Privátbankár.hu | 2011. október 4. 11:40
A világ egyik legelismertebb globális befektetője, Jim Rogers a közép-európai térségről, azon belül Magyarországról nagyon negatív képet fest: szerinte a befektetőknek kerülniük kell ezt a régiót, mert nem kizárt, hogy komoly zavargások törnek ki, országok fognak egymásnak feszülni.
Friss
hírlevél