Jogász
KKV Vége a tiszta sikerdíjnak? Nagy változásokra készülhetnek az ügyvédek 
Privátbankár.hu | 2016. november 1. 10:45
Több ponton is változhat az ügyvédekre vonatkozó törvény, az érintettek az igazságügyi minisztérium honlapján értékelhetik a változtatások koncepcióját, amely alapján később elkészülhet a jogszabály módosító javaslata - mondta ifj. Balsai István ügyvéd kedden, az M1-en.
Személyes pénzügyek Kizártak az örökségből - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 3. 17:01
Vajon hogyan lehet valakit kizárni az örökségből - lehetséges ez egyáltalán? Mit lehet ez ellen tenni? Dr. Máté Viktor közjegyzőt kérdeztük.
Makro / Külgazdaság Megállíthatják-e a szigorú törvények a menekültáradatot? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 15. 18:01
Eddig sem lehetett illegálisan átlépni a határt, a végén mégis a magyar állam szállította buszokkal az osztrák határhoz a szabálysértőket. Honnan tudjuk, hogy az új szabályok működni fognak? Hogyan tud eljárni a bíróság akkor, ha nem ismert az elkövető személyazonossága? Közben nem csak a büntetőjog változott, hanem a menedékjog is: rendkívül gyors eljárásban bírálják el, hogy kaphat-e menedéket az, aki a magyar határhoz ér. Dr. Molnár Marcell ügyvédet kérdeztük a Napi Kommentárban - a beszélgetés második része.
Pénzügyi szektor Megvizsgálják a Quaestor fiktív kötvényeit - órákon belül jöhet a válasz 
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 09:20
Jogászok vizsgálják, hogy a fiktív kötvények után fizethet-e a Beva kártérítést - órákon belül jöhet a válasz.
Pénzügyi szektor Mit jelent a devizahiteles ítélet? Itt a magyarázat 
Privátbankár.hu | 2014. április 30. 17:30
Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint az Európai Bíróság logikus és helyes ítéletet hozott a magyar vonatkozású Kásler-ügyben, de a devizahitel-szerződések tömeges érvénytelenítésére nem kell számítani.
Biztosítás Nincs pénze ügyvédre? Van megoldás 
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 19:00
A hazai felnőtt lakosság 14 százaléka tart attól, hogy olyan munkahelyi problémája adódik, melyet jogi úton lehet csak megoldani – derült ki a Generali 1000 fős, az internetezőkre reprezentatív kutatásából. Azonban, ha ilyen helyzetbe kerülnének, a megkérdezettek több mint fele fogadna ügyvédet saját védelmében, és 47 százaléka indítana pert.
Pénzügyi szektor A Kúria és a devizahitelek: így már nem is érdemes perelni? 
Privátbankár.hu | 2013. december 19. 12:00
Kevesebb lehet az új devizahiteles per, miután a Kúria határozata sok kérdésben egyértelmű helyzetet teremt. Mi lesz a folyamatban lévő ügyekkel? Mire nem adott választ a Kúria? Megkérdeztük a jogászt.
Karrier Új munkatársak és új igazgató a Deloitte-nál 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 14:21
Idén szeptembertől új szakemberrel bővült a Deloitte Legal ügyvédi iroda hálózat magyarországi csapata. Erdős Gábor igazgatói pozícióban segíti majd a Deloitte hazai ügyvédi hálózatának munkáját.
Pénzügyi szektor Mi ez, összeesküvés a devizahitelesek ellen? 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 18:06
A devizahiteles perekben az adósok fő célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédő ennek lehetőségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvező bírósági döntés sem képes enyhíteni. Azt is lehetne mondani, hogy aki nyer a peren, az is veszít. De miért? És miért tanácsolják a szakmai szervezetek, hogy az adósok egyezzenek meg bankjukkal, vagy lépjenek be egy adósmentő programba, ha nem tudnak fizetni? Ez egy összeesküvés lenne, vagy azért mondják ezt, mert nincs jobb megoldás?
Adó Ügyvédeket büntetett a NAV, mert nem tartották be a törvényt 
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 09:17
Jogászokat ellenőrzött az adóhatóság: a vizsgálat során kiderült, hogy nem számláztak, és ezt pro bono tevékenységnek álcázták.
Karrier Külföldre vágyik a felvételizők döntő többsége 
Zsiborás Gergő | 2013. február 4. 14:43
"Árban" is egyre közelebb vannak a külföldi egyetemek a magyarokhoz, egy friss felmérés szerint a felvételizők döntő többsége inkább külföldön szerezne diplomát. Idehaza sorozatos a forráskivonás a felsőoktatásból, a keretrendszer sokszor adhoc módon változik. A külföldi egyetemekkel kapcsolatban így is vannak félreértések.
Karrier Újra engedett a kormány: lesz ingyenes közgazdász- és jogászképzés 
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 14:17
Tovább faragják a felvételi rendszert, a kormány újabb ponton engedett az egyetemistáknak: a 16 "tandíjas" szakon is lesz államilag támogatott képzés, de itt a bekerüléshez szükséges pontszám magasabb lesz majd.
Karrier Felsőoktatás: ma 110 ezer diáknak dől el a sorsa 
Privátbankár.hu | 2012. július 24. 11:06
Közel 110 ezer felsőoktatási képzésre jelentkező fiatal tudja meg ma este, hogy sikerült-e bejutnia az áhított egyetemre vagy főiskolára. Miközben a jelentkezők száma alacsonyabb a tavalyinál, az államilag finanszírozott keretszámok csökkenése miatt nagy a köztük lévő verseny.
Karrier Felsőoktatás: plusz 5000 állami hely, de nem a közgazdászoknak, jogászoknak  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 14:28
Ötezerrel több hallgató kezdheti meg tanulmányait teljes állami ösztöndíjjal a szeptemberben induló tanévben - jelentette be Hoffmann Rózsa a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG