Jogvita
Makro / Külgazdaság A Revolut kockázataira figyelmeztet az MNB 
Privátbankár.hu | 2022. július 19. 10:37
A Revolut Banknak az ügyfelek védelme érdekében itthoni leánybankként, a hazai jegybank felügyelete alá tartozó intézményként kellene végeznie tevékenységét. Azonban a társaság státuszában legalább jövő évig nem várható változás, addig is online határon átnyúló szolgáltatóként működik. A hazai ügyfelek így továbbra sem tudják Magyarországon rendezni betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat.
Ingatlan Ház épül a szomszédban: egyre többen perelik be az építtetőket 
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 10:02
Nem csak az építőipari, hanem a bírósági statisztikákban is jól látszik, hogy felpörögtek a lakásépítések. A Kúria most igyekszik egységesíteni a bírói gyakorlatot abban, hogy mi minősül a szomszédok szükségtelen zavarásának.
Makro / Külgazdaság Döntött az EU: nem kell vízumot adni a menekülteknek 
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 13:12
Az Európai Unió Bírósága szerint a tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni, erről csak a nemzeti jog dönthet.
Pénzügyi szektor Gond van az autóhitellel? Az MNB ezt javasolja 
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 10:52
A pénzügyi szolgáltatójukkal jogi vitába kerülő autóhiteles ügyfelek problémájukat leggyorsabban a finanszírozó társasághoz beadott panaszbeadvánnyal rendezhetik. Nem kielégítő szolgáltatói válasz esetén bíróság jogosult dönteni a felek közti szerződés jogszerűségéről vagy akár – újabb perben – az elszámolás részleteiről.
Vásárló Békés rendezés: a devizahitelekkel is foglalkozik PBT 
Füstös Móni | 2013. szeptember 6. 14:15
A Pénzügyi Békéltető Testülethez egyre többen fordulnak jogvitáikkal. A Testület kétéves pályafutása alatt a legtöbb kérelem bankokkal szemben érkezett, és a legtöbb vitás ügy a devizahitelekkel kapcsolatos. Sokan hiányosan, hibásan adják be a kérelmeket.
Karrier Kirúghatnak-e a munkahelyemről facebookozásért? 
Privátbankár.hu | 2012. december 23. 09:00
Sok kérdést vethet fel a közösségi média és a munkahely viszonya: büntethetnek-e azért, amit a Facebookon művelünk? Felhasználhatóak-e a kiposztolt fényképek a bíróságon? Mi a jobb, ha engedik vagy ha tiltják a facebookozást a munkahelyen?
Pénzügyi szektor Összevesztem a bankommal, biztosítómmal - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 06:20
Ha vitánk támad a pénzügyi szolgáltatónkkal, első körben meg kell próbálni egymás között lerendezni az ügyet. Ha ez nem sikerül, nem kell azonnal a bíróságra rohanni és végeláthatatlan jogi csatározásba kezdeni: van még más remény is a rendezésre. 2011. júliusa óta fordulhatnak a magánszemélyek a Pénzügyi Békéltető Testülethez.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG