Jólét
Makro / Külgazdaság Nagy a jólét Olaszországban, és ez most veszélybe került 
Fellegi Tamás | 2018. május 23. 16:32
Sok helyen bukkantak fel mostanában populista politikai erők, de miután számításokat végeztek, hogy mi érné meg jobban, rendszerint fegyelmezett gazdaságpolitikát folytatnak. A görögök megpróbálkoztak az ellenkezőjével, fel kellett adniuk. Most az olaszoknál van zűr, ők pedig messze a legtöbbet veszthetik minden európai ország közül.
Makro / Külgazdaság Még mindig Luxemburg a leggazdagabb 
Privátbankár.hu | 2017. június 13. 15:25
Nekünk viszont az egy főre jutó GDP és az egyéni fogyasztás alapján sem lehet okunk a büszkeségre.
Makro / Külgazdaság A világ nem is halad olyan rossz irányba, mint ahogy gondolod 
Privátbankár.hu | 2016. március 16. 17:30
Nyomor, éhezés, alacsony életszínvonal - az emberiség jelentős része élt még néhány éve embertelen körülmények között. Azonban mára a statisztikák azt mutatják, a Föld nem is olyan rossz hely: idővel egyre többen emelkednek fel, persze akadályok még mindig vannak. Fellegi Tamás elmondja, miért tekint optimistán a jövőbe.
Makro / Külgazdaság Az 1988-as osztrák jólét kétharmadát sem értük még el 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 16:38
Az 1988-as osztrák fogyasztás 60 százalékánál tartunk jelenleg, pedig hatalmasat fejlődött a magyar gazdaság. A régiós versenytársak így is lehagytak minket. Az MIT-en doktorált közgazdász, Benczúr Péter tartott előadást a Növekedés 2013 konferencián.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő számok: százból 98 embernek vannak anyagi problémái 
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 15:05
Az elmúlt években 17 százalékra emelkedett a relatív szegénységben élők aránya, elsősorban a jóléti állam kényszerű fogyókúrája miatt. A diplomások közül csak minden ötvenedik szegény, a romák közül négyből három, a gyermekek közül pedig minden negyedik. Százból 98 embernek vannak anyagi problémái. Elértük Európát - sajnos.
Pénzügyi szektor Mi a kapcsolat a folyószámla és bankkártya között? Sokan nem tudják 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:42
A fiatalok túlnyomó többsége igénybe veszi a banki szolgáltatásokat, elsősorban a folyószámlát és a bankkártyát, de sokan nincsenek tisztában ezek kapcsolatával. A hitelfelvételt azonban több mint 40 százalékuk elutasítja, derül ki a K&H pályakezdők jóléti index 2013. első negyedévi kutatásából.
Makro / Külgazdaság Hiányoznak a madarak a GDP-ből? Németország új mutatót indít 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 08:40
A lakosság jóléti helyzetét a bruttó hazai össztermék - GDP, illetve németül Bruttoinlandsprodukt, azaz BIP - alakulása nyomán kibontakozó képnél pontosabban feltérképező eljárást vezetnek be Németországban. Többek között az államadósságot, a munkanélküliséget, a szólásszabadságot és a madárfajok számát is figyelik.
Személyes pénzügyek Még sosem éltek ilyen jól a német nyugdíjasok 
Privátbankár.hu | 2012. március 30. 08:09
Németországban minden korábbi idős generációnál jobb körülmények között él a 60 éven felüliek jelenlegi nemzedéke, a 21,5 millió fős tömeg összesített vagyona tavaly elérte a 400 milliárd eurót. Az idősek 98 százaléka késedelem nélkül törleszti hitelét, amit leginkább autóra és lakásfelújításra vett fel.
Karrier A magyarok vágynak leginkább a boldogságra  
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 19:30
Világszerte az emberek egyharmada elégedett az életével, kétharmaduk viszont többre vágyik. A magyarokban az átlagosnál erősebb a változtatás igénye: csupán egytizedük értékelése szerint jó az életük úgy, ahogy van; kilenctizedük azt szeretné, ha sorsa kedvező fordulatot venne.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG