<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kamatprémium
Állampapír / Kötvény Máris itt a válasz a magas inflációra! 6,6 százalék lesz a csúcskamat jövő csütörtöktől
Eidenpenz József | 2022. január 14. 16:13
Évi 6,6 százalékra nő az itthoni kockázatmentes csúcskamat, miután új inflációkövető forintkötvények kaphatók a jövő hét végétől. Ráadásul kevesebb késéssel követik az inflációt, mint a korábbi sorozatok. A ma közzétett magas inflációs adatot ugyan nem éri el a kamat, de pár hónap múlva ez is változhat.
Állampapír / Kötvény Meglepően magas kamatot találtunk – mégsem a magyar infláció-követő kötvény a legjobb?
Eidenpenz József | 2021. december 20. 05:17
A magyar infláció-követő kötvények nagyon kedvezőek, de nem páratlanok a világban. Az USA-ban például a jelenleg kapható hasonló termék évi hét százalékos kamatot fizet, de hátránya, hogy ez csak az inflációt fedezi, nincs afeletti kamatprémiuma. Viszont vannak nagy előnyei is, mint a folyamatos tőkésítés és a hosszú futamidő.
Deviza / Áru Majdnem 293-ig gyengült az euró forintárfolyama - de miért?
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 17:05
A hozaméhes befektetőket visszafogja a magyar alapkamat lehetséges további csökkentése, olvadhat az eddig vonzó kamatkülönbözet.
Deviza / Áru Egy jó szót nem kaptunk, mégis kéthetes csúcson a forint - miért?
Zsiborás Gergő | 2012. november 21. 15:46
Az elmúlt másfél hétben csak úgy záporoztak a Magyarországgal kapcsolatos negatív hírek, mire a befektetők hirtelen el kezdték szeretni a forintot. Kéthetes csúcson a hazai deviza - de miért?
Állampapír / Kötvény Elfogyott a csúcsprémiumot fizető inflációkövető kötvény
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 13:11
Az ÁKK bejelentette, hogy elfogyott a kisbefektetők egyik kedvence, a 2015/J jelzésű inflációkövető kötvény, amely társainál 1-2 százalékponttal többet, öt százalékpontot fizetett a pénzromlás felett. Van ugyanakkor olyan kötvény, amely alacsonyabb prémiumot fizet, de legalábbis jelenleg magasabb a nominális kamatozása.
Állampapír / Kötvény Euróárfolyamtól függő kamatozású kötvényeket bocsátanak ki
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 15:55
Érdekes kötvényeket bocsát ki az MKB, amelyek attól függően fizetnek kamatot, hogy az euró árfolyama hogyan alakul a futamidő alatt. Extrém esetben, ha a forint nagyon stabilnak bizonyulna, a papír 13 százalék kamatot is kifizethet egy év után, a másik véglet azonban a nulla kamat.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG